≡ Menu

Pop up -ruokamarkkinat New Yorkissa: Broadway Bites

katuruoka New York

Päätimme lähteä haahuilemaan. Kai New Yorkin kokoisesta pitäjästä löytyisi joku kiva ravintola tai vähintäänkin cozy mukava kuppila, jossa nauttia lasilliset ja fundeerata sopivaa illallismestaa, ajattelimme. Aija jäi hotellille nenä kiinni kirjaan, joten meillä oli kolmen koplamme sijaan laatuaikaa kahdelle.

Lähdimme ulos antaen sattumalle kartanlukijan vastuun.

Flaneerattuamme hetken pitkin katuja päädyimme mielenkiintoisen tapahtuman äärelle, Urbanspace-nimisen tahon pystyttämille pop up -katuruokamarkkinoille. Urbanspace järjestää ympäri New Yorkia tapahtumia, joiden ideana on esitellä paikallisia toimijoita ja osaajia niin ruuan kuin vaikkapa käsitöiden ja taiteen saralta kaupunkimiljöössä. Tämänkertaisten kinkereiden nimi oli Broadway Bites ja painotus ruuassa. Kyltti edessämme kehotti syömään, juomaan ja seurustelemaan. Eat. Drink. Mingle. Sehän passaa, tuumasimme.

katuruoka New York

Kojut näyttivät tarjoavan herkkuja jos minkälaisia. Ihmisiä valui tasaisena virtana läpi markkinoiden areenana toimivan puistikon. Joku nappasi vauhdissa välipalan, toinen kantoi käsissään useampaa annosta nauttiakseen ne seurueensa kanssa rauhassa istuen. Kaikille tuntuivat herkut maistuvan.

Istahdimme vehreitten lehvien suojaan nauttimaan mitä mainioimpia cocktaileja ja katselemaan kaupungin valumista ohitsemme. Oli lämmin syysilta, vaikka aurinko olikin jo painunut mailleen. Greeley Squeren pieni puisto toimi vihreänä keitaana hyvän ruuan ystäville keskellä lasi- ja teräskanjoneita.

katuruoka New York

Ympärillämme kohoavat pilvenpiirtäjät muistuttivat suurkaupungin sykkeestä. Välillä ohi kiiti hälytysajoneuvo pillit vinkuen. Ihmisvirta jatkoi velttoa liikehdintäänsä. Kojuille alkoi pikkuhiljaa muodostua maltillisia jonoja. Markkinakojuihin ja puiden oksistoihin ripustetut valot loivat tunnelmaa. Huumaavat tuoksut kertoivat tarjolla olevista herkuista, joiden alkuperämaat edustivat maailman joka kolkkaa. Löytyi afrikkalaista, italialaista, meksikolaista, espanjalaista, etelä-amerikkalaista, aasialaista…

Myös ihmiset edustivat kaikkia mahdollisia kulttuureja. Ei tarvinnut kuin katsoa ympärilleen läheisiin pöytiin ja ohikulkijoiden virtaan huomatakseen, että New York on totta tosiaan kulttuurien sulatusuuni.

Upeaa! Cocoa etsimässä tykkää!

UrbanSpace

Haarat rennosti levällään istuva pronssinen Horace Greeley katseli mukaansa nimetyn puistoaukion menoa valtaistuimeltaan. Tämä eksentrinen lehtimies tunnetaan rotuerottelun vastustajana ja tasa-arvon ja suvaitsevuuden puolestapuhujana. Häntä varmasti ilahduttaisi monikulttuurinen New York.

Sen sijaan raittiusmiehenä tunnettua Horacea ei olisi ilahduttanut siemailemamme tymäkät vadelmamojitot, joskin ehkä herra Greeley olisi antanut armon käydä oikeudesta kuullessaan miten taivaallisen hyvät drinkit olivat! Baarin crepeksetkin näyttivät herkullisilta, harmi vain ettei meillä erittäin myöhäisestä ja raskaasta hampurilaislounaasta johtuen ollut vielä pätkääkään nälkä…

Edellä mainittu Horace lanseerasi muuten lausahduksen ”Go west”. Emme ottaneet neuvosta vaarin, vaan jatkoimme itään. Korea Town kutsui, ja me vastasimme. Löysimme herkullista ruokaa ja muutakin jännittävää, mutta se onkin ihan toinen tarina, josta kuulette pian lisää…

P.S. Ehdit vielä katsastamaan markkinat, sillä tapahtuma jatkuu aina 18. marraskuuta asti. Tsekkaa myös Urbaspacen muut tapahtumat.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment