≡ Menu

Paikallisen matkassa Tallinnassa – Kadri Koskisen Nõmme-vinkit

Vietimme päivän tallinnalaisen Kadri Koskisen kanssa hänen kotikaupunginosassaan Nõmmessä. Poimi tästä vinkit seuraavalle Tallinnan-matkalle!

Buxhöwden Pagar

Nõmme vinkit

Piiri 6 | facebook.com/BuxhowdenPagar

Nõmmen torilla sijaitseva leipomo-kahvila, jonka kanelipulla nauttii suurta suosiota paikallisten keskuudessa. Valikoimaan kuuluu myös suolaisia leivonnaisia (maista ainakin lihapiirakkaa!), leivoksia ja leipiä. Istumapaikkoja kahvilassa on vähänlaisesti, joten lämpimäiset on parasta ottaa mukaan vaikkapa patikkaretkelle.

Pääskülan luontopolut

Nõmme vinkit

Pääsküla bog trail, 11215 Tallinna

Pääskülan luonnonsuojelualue 10 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta on oiva kohde pienelle päiväpatikalle. Alueella on kahden ja neljän kilometrin pituiset luontopolut, joista lyhyempi on esteetön. Pidemmällä reitillä on lintutorni, josta näkee suoalueen ja metsien yli ja voi ehkä bongailla lintuja tai muita eläimiä. Tallinnasta pääsee Nömmeen bussilla numero 18 ja Nömmesta Pääskülaan on kävelymatka.

MuSu

Pärnu mnt 484| facebook.com/musuresto

Ulkoa vaatimattoman näköinen, mutta sisältä rustiikkisen kotoisa kahvila-ravintola, josta saa lounasta ja illallista sekä kahvilan puolelta makeita leivonnaisia kahvin kaveriksi. Ravintolan menu on keskieurooppalainen ja hintataso tallinnalaiseen tapaan edullinen.

Jah! Kallis

Vabaduse pst 174b| jahkallis.ee

Ravintolan nimi ei viittaa hintatasoon, vaan se tarkoittaa suomeksi “Kyllä, kulta”. Paikallisten keskuudessa suosittu ravintola tarjoaa eurooppalaisen keittiön antimia virolaisella twistillä, mutta listalla on myös muun muassa sushia ja havaijilaistyylisiä poke-kulhoja. Ravintolan sisustus on tyylikäs yhdistelmä luonnonläheistä kodikkuutta ja teollista henkeä. Hintataso on edullinen.

Paju Villa

Paju Villa Tallinna

Vabaduse pst 88| pajuvilla.ee

Puutarhan ympäröimässä kartanossa sijaitseva Paju Villa on Nõmmen paras ravintola ja myös koko Tallinnan mittakaavassa yksi parhaista! Se kuuluu samaan ravintolaperheeseen kuin Noa ja Tuljak, mikä antaa lupauksen astetta paremmasta ravintolaelämyksestä. Menu painottuu pohjoismaalaisiin ja virolaisiin makuihin, mutta mukana on myös aasialaista twistiä. Ruoka on ensiluokkaista, miljöö rennon arvokas ja palvelu erinomaista. Hintataso on sieltä korkeammasta päästä, mutta Suomen hintatasoon nähden silti erittäin kohtuullinen. 

Mimosa restoran

Viljandi mnt 6| restoranmimosa.ee

Kodikkaan tunnelmallinen ravintola tarjoaa modernia virolaista kotiruokaa, paikan päällä leivottuja kakkuja ja talon omia juomasekoituksia. Kesäaikaan ravintola levittäytyy viehättävän, vihreän puutalon terassille ja puutarhaan. Hintataso on edullinen.

Kius

Turu plats 4 | kius.ee

Söpö ravintola Nõmmen torin kupeessa tarjoaa kondiittorin valmistamia tuoreita kakkuja ja leivonnaisia, hyvän lounasmenun sekä paljon vegaanivaihtoehtoja.

Nõmmen urheilukeskus

Külmallika 15 | sportkeskus.ee

Nõmmen urheilukeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla mäntymetsän keskellä ja siellä voi sauvakävellä erilaisilla metsäradoilla, juosta, hiihtää merkityillä laduilla, luistella ja ja kesällä uida ulkoaltaissa. Myös avaintouintia!

Glehnin linna ja puisto

Nõmme vinkit

Vana-Mustamäe 48

Glehnin linna on Nõmmen ainoa varsinainen nähtävyys. Se on baltiansaksalaisen Nikolai von Glehnin vuonna 1886 rakennuttama linna, joka tuhoutui ensimmäisessä maailmansodassa, mutta entisöitiin 60–70-luvuilla. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva linna näyttää ihan satukirjojen linnalta torneineen ja sakaraisine muureineen ja sitä ympäröivä puisto on suosittu ulkoilukohde.

Pyöräretki Nõmmestä Balti Jaama Turgille

Pääsküla Tallinna

– Hyvällä säällä tykkäämme hypätä pyörien selkään ja lähteä retkelle. Aloitamme Nõmmen torilta, josta ostamme Buxhöwden-leipomosta kanelipullat mukaan. Ajamme Stroomin uimarannalle, jossa on iso leikkipuisto lapsille. Sieltä jatkamme Balti Jaama Turgille, josta saa hyvää ruokaa edullisesti ja moneen makuun, Kadri Koskinen vinkkaa.

Lue päivästämme Nõmmessä Kadrin kanssa: Nõmme – päiväpatikointia ja puutaloidylliä Tallinnan laitamilla

Lue myös

Kalamaja ja Telliskivi – Tallinnan trendikäs ja boheemi kaupunkikulttuurin keskus

Paikallisen matkassa Tallinnassa – Bianka Soen Kalamaja-vinkit

Nõmme – päiväpatikointia ja puutaloidylliä Tallinnan laitamilla

Artikkelisarja on toteutettu Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tuella.

{ 3 comments… add one }
  • Noista kohteista nuo Pääskülan luontopolut kiinnostavat tosiaan eniten. Varmaan tulisi kierrettyä nuo molemmat, sekä lyhyt että pitkä. Myös tuo Glehnin linna ja puisto kuulostaa kiinnostavalta. Mahtaako Nõmmesta saada muuten vuokrattua noita pyöriä helposti?

    • Cocoa etsimässä 5.1.2021, 08:54

      Hyvä kysymys! Muistan, että keskusteltiin pyörän vuokraamisesta Kadrin kanssa, joten kaivelenpa muistiinpanot esiin ja palaan asiaan. Nämä paikat ovat tosin niin lähellä toisiaan, että menee ihan hyvin kävellen. Luontopoluille ei myöskään pääse fillarilla, ja Glehnin linnan ympäristössäkin taisi olla ainakin yhdet pitkät portaat…

Leave a Comment