≡ Menu

Paikallisen matkassa Tallinnassa – Bianka Soen Kalamaja-vinkit

Kiertelimme Kalamajassa ja Telliskivessä paikallisen Bianka Soen kanssa, jota myös ”Kalamajan kasvoiksi” kutsutaan. Löydä näiden vinkkien avulla uutta nähtävää ja koettavaa trendikkäässä Kalamajassa!

Kopli Couture – vintage-liike

Telliskivi 60a/5 | facebook.com/KopliCouture

“Olen suuri vintagefani! Kopli Couturen Telliskiven-myymälä avattiin joulukuussa 2019 ja se on pakollinen käyntikohde kaikille vintagen ja kestävän muodin ystäville. Kopli Couturessa järjestetään myös juhlia, konsertteja ja muita tapahtumia, ja myymälässä on pieni cocktail-nurkkaus. Hinnat ovat kohtuulliset, ja täällä tekee aina hyviä löytöjä!”

Kopli_Couture_poseeraus
Kopli_Couture_vaatteet

Burger Box – pikaruokapaikka

Kopli 4/a |facebook.com/burgerbox

”Pieni ja konstailematon paikka Balti Jaama Turgin vieressä. Tunnen omistajan, joka on suuri aasialaisen – erityisesti kiinalaisen – keittiön ystävä ja on matkustellut paljon siellä päin maailmaa. Burger Boxin ruokalista on pääosin vegaaninen, mutta tarjolla on myös lihaisa burgeri. Heidän laksa-keittonsa on kaupungin paras! Rakastan tätä paikkaa.”

BurgerBox

F-Hoone – ravintola

Telliskivi 60a | facebook.com/Fhoone

”Tämä paikka ei esittelyjä kaipaa. F-Hoonessa on mahtava tunnelma ja hintataso, käymme täällä usein syömässä perheeni kanssa. Meillä on 12-, 7-, ja 4-vuotiaat lapset.

F-hoone

Tops – kahvila-baari

Soo 15 | facebook.com/kohviktops

”Tämä kahvila-baari on monien kalamajalaisten suosikki, myös minun. He järjestävät muun muassa livemusaa, hauskoja karaoke-iltoja ja taidenäyttelyitä. Sisustus on mukavan retro. Olen itsekin ollut Topsissa DJ-keikalla Femme Fatale -iltana.”

Uus Laine – yökerho

Vana-Kalamaja 1 | facebook.com/uuslaine

”Pohjois-Tallinnan uusin klubi, jossa järjestetään muun muassa livekeikkoja, juhlia, musavisoja ja biljarditurnauksia.”

Vivita – lasten työpaja-keksintölaboratorio

Telliskivi 60a/5 | facebook.com/VUVUSTOPTelliskivi

”Lasten luovuuskiihdyttämö, kuten he itse sanovat. Tyttäreni on osallistunut heidän työpajoihinsa, ja paikka sijaitsee toisen lasten suosikin, La Muun, vieressä.”

La Muu – jäätelöbaari

”Jäätelöbaari, jonka takahuoneessa on jäätelötehdas. Kaupungin parasta jäätelöä!”

Balti Jaama Turg – kauppahalli

Kopli 1 | astri.ee

”Käymme täällä usein lasten kanssa. Ostamme luomukananmunamme täältä ja palautamme aina pahviset munakennot. Hyvä valikoima juustoja ja tuoretuotteita. Toisessa kerroksessa on vintagevaatteiden osasto, jota rakastan.”

Balta_Jaama_Turg_sisäänkäynti
Balti_Jaama_Turg_sisältä
Balti_Jaama_Turg_vintage
kiinalainenravintola

EKA-galleria – Viron taideakatemian galleria

Põhja puiestee 7 | facebook.com/ekagalerii

”Olen Viron taideakatemian alumni, opiskelin siellä taidehistoriaa ja kulttuuriantropologiaa. Olin valtavan iloinen, kun EKA vihdoin muutti tänne. Galleriassa, joka on avoin vierailijoille, on usein kiinnostavia näyttelyitä, ja yliopiston yleisiin tiloihin pääsee myös tutustumaan omatoimisesti.”

EKE-Galleria
EKE-Galleria_portaat

Maru Karu – lasten taidepaja

Tööstuse 43 | facebook.com/KalamajaMaruKaru

”Maru Karu on oikeastaan lasten taidestudio, mutta heillä on työpajoja myös aikuisille. Työpajoissa käytetään pääosin kierrätysmateriaaleja. Omistaja on aivan ihana!”

Teine Kodu – keramiikkapaja ja -kauppa

Vabriku 6 | facebook.com/Teine-Kodu

”Ihana pieni keramiikkastudio! Miksi et tekisi itse itsellesi kahvimukia sen sijaan, että ostaisit jotain Made in China? Olen tehnyt täällä paljon keramiikkaesineitä kotiini, kokonaisia sarjoja jopa. Keramiikan työstäminen on meditatiivista ja siihen liittyy myös kestävä näkökulma – savi on tullut maasta. Täältä on mahdollista varata yksityisiä työpajoja tai osallistua avoimeen työpajaan.”

Teine_Kodu2
Teine_Kodu1

Lue myös

Kalamaja ja Telliskivi – Tallinnan trendikäs ja boheemi kaupunkikulttuurin keskus

Nõmme – päiväpatikointia ja puutaloidylliä Tallinnan laitamilla

Paikallisen matkassa Tallinnassa – Kadri Koskisen Nõmme-vinkit

Artikkelisarja on toteutettu Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tuella.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment