≡ Menu

Olutta ja formulaa Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpur maailmanympärimatka

Mehän ollaan oltu Kuala Lumpurissa aikaisemminkin. Nimittäin huhtikuun alussa, jolloin Arto vietti kolme päivää komeron kokoisessa hotellihuoneessa yksin vatsatautia potien ja Arna lomareissulle saapuneiden ystävien kanssa kaupungilla rillutellen. Nyt oli siis aika ottaa kaupungista kaikki irti, ajattelimme.

Tutustuttiin tarjontaan ja huomattiin että ei kaupunki meille lopulta kovin paljoa tarjoakaan. Shoppailua ja hienoja hotelleja  – ei meidän juttuja ainakaan tällä reissulla. Bangkokin ja Singaporen jälkeen paikka tuntui jotenkin hengettömältä. Ja Borneon hiljaisuuden ja luonnonrauhan jälkeen se tuntui jopa vähän ahdistavalta. Melua! Liikennettä! Väentungosta! Ensimmäisen yön yli nukuttuamme lähdettiin kuitenkin innokkaina tutkailemaan, mitä kaupungilta löytyy.

Yhtenä päivänä kaupungilla käyskennellessä silmiin osui belgialaisen olutbaarin kyltti, jossa mainostettiin happy houria ja Hoegaardenia. Hmm, hyvä yhdistelmä. Napattiin parit huurteiset ja jatkettiin matkaa. Tarjoilija pyysi tulemaan uudelleen illalla, baarissa kun oli alkamassa olutfestarit ja jotain ohjelmaakin oli tiedossa. Ja makkaraa. Hmm, olutta ja makkaraa, hyvä yhdistelmä. Palattiin illalla oluen ja makkaran kuvat silmissä kiiluen, rentouduttiin ja nautittiin henkilökunnan tanssiesityksestä. Varsin hauska ilta.

KualaLumpur_baarissa

Belgialaisravintolan henkilökunnan menevä tanssiesitys

Käytettiin KL:ssa melkoisesti aikaa asioiden hoitamiseen (kuten uuden Leathermanin metsästykseen), mutta pitihän sitä joku nähtävyyskin tsekata. Päätettiin mennä ihastelemaan maisemia Menara Kuala Lumpur Toweriin. Tornin juurella oli perinnekylä, jossa pääsi tutustumaan perinteiseen malesialaiseen elämänmenoon. Se tarkoitti käytännössä muutamaa perinteistä asuintalon kopiota, pauhaavaa poppia ja paria esille tuotua liskoa, jotka makoilivat pöydällä ihmisten töllisteltävinä. Ai niin, olihan siellä myös joku kansantanssiesityskin, mutta se ei meitä kiinnostanut. Ja pirusti matkamuistomyymälöitä.

KualaLumpur_menara

Menara Kuala Lumpur Tower (kuva on otettu paikasta, jossa lukee ”take photo here”)

Torniin oli tarjolla erilaisia pakettilippuja, pelkkää sisäänpääsyä katselutasanteelle ei ollut mahdollista ostaa. Kylkiäiseksi piti valita joko poniratsastus(!), eläintarha (paikalle oli tuotu jotain apinoita ym. kuvista päätellen aika pieniin häkkeihin sullottuina) tai formulasimulaattori. No, tottakai me valittiin formulat, koska ei missään nimessä haluttu tukea eläinrääkkäystä.

Olihan ne maisemat ihan komeat, mutta kun on juuri ollut Singaporessa niin ei ne ihan hirveästi hätkähdyttäneet. Kivasti oli tarjolla myös kuulokkeet, joista näköalatasanteella käyskennellessä sai tietoa ympäröivistä rakennuksista ja kaupunginosista. Kuulokkeet eivät vain tahtoneet oikein toimia, ja oli varsin ärsyttävää kun tasanteen kansoittaneet rihkamamyyjät huutelivat kuulokkeen selostuksen yli omia tarjouksiaan.

KualaLumpur_view

Näkymät tornista. Edellisellä KL:n reissulla (huhtikuussa) käytiin drinksuilla ja syömässä oikealla alakulmassa näkyvän hotellin uima-allasbaarissa.

Formulasimulaattori oli köyhänmiehen versio niistä autopeleistä, joilla meistä varmasti jokainen on lintsillä, särkänniemessä, ruotsinlaivalla tai jossain ostoskeskuksessa joskus ajellut. Vai että oikein simulaattori, paskanmarjat. Ja juuri kun meinasi vähän innostus jostain pulpahtaa, niin setä löi simulaattorin kiinni. Kesken ajon! Yksi kierros olisi ollut jäljellä. Ja paikka oli aivan autio. Mahtava kokemus! Koko Menara-torni typerine formulasimulaattoreineen oli meille iso pettymys. Sinne meni 12 euroa per naama kankkulan kaivoon.

Yhtenä iltana mentiin KLCC:n (Kuala Lumpur City Centre -ostoskeskus) takana olevalle suihkulähteelle katsomaan musiikki- ja valoshowta. Se oli hieno. Samassa paikassa jatkui suihkulähdeshown jälkeen kaupunkifestarin päätösjuhla, jossa esiintyi joku paikallinen suuruus, mutta ei jaksettu jäädä katsomaan.

KualaLumpur_petronas2

Petronas Towers yövalaistuksessa

KualaLumpur_suihkulahde

Suihkulähde tanssi musiikin tahtiin

Kuala Lumpur oli ihan jees, mutta ei sykähdyttänyt. Jotain sekin kai kertoo, että ei keksitä kaupungista tai neljästä päivästämme siellä tämän merkittävämpää kerrottavaa.

{ 2 comments… add one }
  • Suuntana Maailma 29.6.2012, 08:16

    Hyvin samanlaisia kokemuksia oli meillä Kuala Lumpurista. Puitteet oli hyvät ja yritimme antaa kaupungille mahdollisuuden, mutta jotenkin kaupunki jäi valjuksi…

    • Cocoa etsimässä 3.7.2012, 12:57

      Kyllä valjuksi jäi. Ekan kerran kun tultiin Kuala Lumpuriin Hanoista – silloin huhtikuun alussa – kaupunki vaikutti tosi lupaavalta, mutta eipä se sitten tosiaan mitään ihmeellistä tarjonnut. Kuten tekin sanoitte: ihan kiva kaupunki.

Leave a Comment