≡ Menu

Nyt on kuulkaa eeppinen reissu tulossa!

Copyright_VeeraBianca

Lentolippuja ei ihan vielä ole plakkarissa, sillä matkan kesto ja aikataulut ovat hieman auki, mutta sen verran voi jo kertoa, että kesällä on tiedossa ihan huikee reissu!

Olette varmaan samaa mieltä, että jos käyttää heti postauksen alussa sanoja eeppinen ja huikee, kyseessä on pakko olla jotain todella spesiaalia. Ja niin onkin, nimittäin:

Kalifornia–Oregon–Washington. Iiik-iiik-iiiik!

Ensin lennetään San Franciscoon, jossa vietetään muutama päivä. Sitten otetaan auto alle ja lähdetään köröttelemään länsirannikon maisemareittiä kohti Seattlea. Matkalla pysähdytään muutamassa kiinnostavassa paikassa – ainakin Portlandissa – ja yövytään motelleissa tai vastaavissa. Roadtrip päätyy Seattleen, jossa vietämme vähän pidempään suomalaisen ystävämme ja hänen paikallisen miehensä luona. Seattlesta käsin on tarkoitus retkeillä ainakin Vancouverissa ja Twin Peaksin kuvauspaikoilla. Takaisin San Franciscoon puksutellaan näillä näkymin junalla.

SanFran2_(c)VeeraBianca

Tämä silta ei esittelyjä kaipaa. Kuva: Veera Bianca

Tässä kaikki suunnitelmat toistaiseksi, joten nyt kaipaamme vinkkejänne, hyvät lukijat!

Mitä San Franciscossa kannattaa tehdä, kun aikaa on vain muutama päivä? Tahtimme on noin yksi nähtävyys/aktiviteetti/kaupunginosa per päivä, sillä mukana on puolitoistavuotias lapsi, jonka rytmeistä ja mielihaluista ei aina tiedä. Eikä me itsekään jakseta juosta kello kaulassa. Muutaman must-nähtävyyden lisäksi ohjelmassa on varmaankin lähinnä syömistä ja fiilistelyä, joten paljastakaa parhaat ravintola- ja kahvilavinkkinne, upeimmat maisemat ja muut kiva mestapaikat!

SanFran1_(c)VeeraBianca

San Franin ratikka on varmaankin must? Kuva: Veera Bianca

Entä mitä nähtävää on San Francisco – Seattle -välillä? Tarkoitus olisi ajaa ainakin Oregonissa rantsua pitkin. Jylhät maisemat ja viinitilat kiinnostelee paljon. Portlandissa pysähdytään varmasti ainakin yhdeksi yöksi. Entä onko majoitusvinkkejä? Ei tarvitse olla mitään boutiqueta, riittää, että on siisti kämppä hyvällä sängyllä ja kylppärillä. Järkevästä hinnasta plussaa.

SanFran3_(c)VeeraBianca

Merileijonat on todellakin must! Kuva: Veera Bianca

Seattlessa meillä on reilusti aikaa ja paikalliset oppaat, joten tullaan varmasti näkemään ja kokemaan enemmän kuin uskalletaan edes toivoa, mutta ei kai Seattle-vinkkejäkään voi olla liikaa. Mikä sun mielestä oli Seattlessa parasta? Mitä ei voi jättää väliin?

Edmonds_simpukat

Seattlessa olisi tarkoitus käydä simpukassa. Jos ei rantsussa niin sitten kaupassa. Tämä bad boy tässä on geoduck eli latinalaiselta nimeltään Panopea generosa. (Tsihihhi :D)

Ja sitten yksi reissun tärkeimmistä jutuista: Twin Peaks. Oletko käynyt Twin Peaksin kuvauspaikoilla? Kerro heti kaikki mitä aiheesta pitää tietää! Hitsit, tekee nyt jo mieli pistää Twin Peaksin tunnari soimaan repeatilla kesäkuuhun asti…

Ai niin, ja sitten vielä ne autoiluhommat. Me ollaan tosi noviiseja roadtrippailussa, joten kaikki vinkit ovat kultaakin kalliimpia. Osaatko suositella jotain autovuokraamoa, josta auton voi noutaa yhdestä osavaltiosta ja palauttaa toiseen, ja jossa vakuutukset ja hinnat on kohdillaan? Mitä noin viikon autonvuokrasta pitää varautua pulittamaan? Onko vakuutuksiin jotain vinkkejä? Mitä muuta: reitit, kartat, huoltsikat? Kannattaako lapsen turvaistuin vuokrata autovuokraamosta vai jostain muualta? Vai ehkä jopa ottaa mukaan kotimaasta?

Iiiik, me ei melkein kestetä miten siisti reissu on tulossa!

Edmonds_ranta

Ystävämme asuvat Edmondsissa, jossa rantsu näyttää tältä. Ei pöllömpi maisema!

{ 12 comments… add one }
 • Aron / Ja sitten matkaan... 20.1.2019, 13:45

  Kuulostaapa mahtavalta! Me oltiin samoilla tienoin kesällä 2014 ajelemassa. Tosin matkasimme Seattlesta alaspäin. Tuo rannikko on kyllä upeaa tienoota. Kalifornian puolella kannattaa ehdottomasti ajaa Avenue of the Giantsia pitkin punapuumetsän läpi. Tuo reitti on todella hieno. Upeimmat punapuumetsät löytyvät juuri Kalifornian pohjoisosasta. Hyviä vaelluspolkuja löytyy kaikenlaisia aikatauluja varten. Lyhyimmät vaativat vain alle tunnin pysähdyksen. Yosemite ja Napan laakso on kans hienoja, mutta ne vaativat jo poistumista rannikon tuntumasta. Oregonin hiekkadyyneistä tykkäsimme myös kovasti. Oregonissa emme käyneet sisämaassa, joten Portland jäi näkemättä. Rannikko on kyllä upea ihan koko matkalta.

  San Franciscossa vietimme pari päivää, mutta ihan hirveästi emme kaupungista ehtineet nähdä. Eka päivä kun meni pride-kulkueen katseluun ja baseball-matsiin. Toiselle päivälle oli varattuna retki Alcatrazin saarelle. Sinne muuten varata liput kesäaikaan jo vähintään kuukauden etukäteen. Me meinasimme jäädä rannalle, vaikka olimme hyvissä ajoin liikkeellä. Merileijonatkin olivat lähteneet merelle, eikä niitä näkynyt ollenkaan. Toivottavasti teillä on parempi onni niiden suhteen. 🙂

  Seattlen ympäristössä kävimme katsomassa joitain Twin Peaksin kuvauspaikkoja. Kirjoitin niistä blogiin erillisen postauksen, se löytyy täältä (jos pieni spammays sallitaan): https://jasittenmatkaan.blogspot.com/2015/03/twin-peaksin-maisemissa.html. Postauksen lopussa on linkkejä, joiden avulla voi löytää lisää noita paikkoja. En tosin voi vannoa kaikkien linkkien olevan edelleen elossa. Blogissa on myös muuten postauksia noilta tienoilta. Tuon reissun jälkeen koko blogi sai alkunsa.

  • Cocoa etsimässä 20.1.2019, 15:40

   Hei kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Ja toki blogilinkit sallitaan, etenkin jos niitä suorastaan pyydettään :D. Täytyypä käydä tutustumassa tarkemmin postauksiin ja lisätietolinkkeihin. Punapuumetsä vaikuttaa siltä, että sitä ei voi missata. Ja Napa kiinnostaisi myös, mutta katsotaan millaiseksi meidän reitti muodostuu. Yosemite taidetaan jättää toiseen kertaan, kun nyt on kuitenkin sen verran vähän tuohon automatkaan varattu aikaa. Pääkohde on tällä matkalla Seattle, josta ajateltiin tehdä erikseen retket sekä Vancouveriin että Portlandiin. Automatkalla voidaan siis skipata Portland ja ajella rantaa pitkin.

 • Nomadi 20.1.2019, 18:51

  San Francisco oli yksi suosikkikaupungeistani Yhdysvalloissa! Kannattaa ehdottomasti käydä ainakin Alcatrazin saarella. Blogipostaus SF:sta löytyy täältä: http://sillavalinmaailmalla.blogspot.com/2017/10/pikavisiitti-san-franciscoon-quick.html?m=1 Muista kohteistanne minulla ei ole kokemusta, mutta Vancouverissa ollaan käyty: http://sillavalinmaailmalla.blogspot.com/2017/09/vancouver-paras-paikka-asua-most.html?m=1 Ja siellä ollessa kannattaa käydä myös Vancouver Islandilla: http://sillavalinmaailmalla.blogspot.com/2017/09/viimeinen-pysakki-kanadassa-our-last.html?m=1 Teillä tulee varmasti olemaan huikea reissu edessä, ihan jännittää teidän puolestanne! Onnea matkaan!

  • Cocoa etsimässä 24.1.2019, 21:04

   Iiik, nyt alkoi meitäkin jännittää! Tuleehan tästä kyllä huikeeta, ihan varmasti :). Kiitos paljon vinkeistä! Tuonne Vancouver Islandille mennään varmasti, siitä on kuultu muitakin suosituksia.

 • Täältähän näitä löytyy. Ihan listattuna postaukset reitiltä.
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/kalifornian-rantatie-highway-1-parhaat-palat

  Ollaan ajeltu ykköstä pitkin ylöspäin Oregonin rajalle asti, ja sitten muuten käyty Portlandissa. Matkan varrella Redwood National Park, Avenue of Giants ja niitä ennen on viinitiloja. Halvempia kuin Napa 😉 SF:stä kun lähdette ajelemaan, niin siinä on heti Sonoma ja Russian River viinialueet. Matkalla pysähtyisin Mendocinoon vaikka yöksikin, ja sen vieressä Fort Bragissä on lasiranta joka on aika jänskä. Mutta Mendocinosta kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin. Majakoita on myös matkan varrella. Jos haluatte mennä nopeampaa reittiä Reddingin kautta, niin siellä Lassen Volcanic Park ja Shasta. Me tosin oltiin siellä heinäkuussa ja asteita oli reippaasti yli 30C, eli rantatie voisi olla viileämpi ja mielenkiintoisempi.

  Portlandissa vesiputoukset, vanha kaupunki ym. Näistäkin löytyy juttua blogista, samoin kuin San Franciscosta. Jos sitä rantaa ajatte niin Seaside ja Long Beach on suosittuja, joskin vähän turistisia. Siellä on myös pari kansallispuistoa ja majakoita. Me käytiin myös Tillamookin tehtaalla ja St. Helenan tulivuorella.
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/washingtonin-ja-oregonin-rannikko-haltuun

  Road trippailuun vinkkejä löytyy täältä.
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/amerikan-road-trip-ota-talteen-paikallisen-vinkit
  Lapsen autonistuimen vuokra on yleensä $10 per päivä. Eli en ainakaan Suomesta asti toisi. Tuolla olisi yksi ylimääräinen pölyttymässä, tulkaa hakemaan. Melkein kaikki vuokraamot antaa kyllä palauttaa auton toiseen osavaltioon mutta siitä menee erillinen maksu. Huoltsikoista sen verran, että aika usein ei ulkomainen luottokortti käy automaattiin, että pitää käydä sisällä maksamassa ensin. Ja mitähän muuta… hmm.. Tervetuloa tänne meidän huudeille ja saa laittaa kysymyksiä jos jotain tulee mieleen!

  • Cocoa etsimässä 24.1.2019, 21:03

   Kiitos, kiitos, kiitos! Hyviä vinkkejä. Me ollaan kans kuultu, että Oregon on nousevaa viinialuetta, joten sinne täytyy kyllä suunnata.

   Nyt aletaan lueskella blogipostauksia. Palataan asiaan lähempänä reissua! Voi olla, että lisäkysymyksiä heräilee tässä kun kesäkuuta kohti mennään :).

 • Milla 27.1.2019, 14:55

  Kuulostaa mahtavalta 🙂 Itse olen haaveillut road tripista S F:sta Portlandiin.

  • Cocoa etsimässä 31.1.2019, 11:34

   Se onkin melkein sama kuin meidän roadtrip, Portlandistahan ei ole enää pitkä matka Seattleen. Me taidetaan tällä reissulla tehdä sittenkin niin, että ei pysähdytä automatkalla Portlahdissa, vaan tehdään erillinen reissu Seattlesta käsin, siellä kun meillä on paljon reilummin aikaa kuin tien päällä.

 • San Franciscossa toimii muuten julkinen liikenne todella hyvin eikä auto ole siellä lainkaan välttämätön. Hotellien hinnat ovat Oaklandin puolella selvästi halvempia, joten kannattaa vilkaista myös niitä. Jos kuitenkin haluaa käyttää vuokra-autoa, joutuu hotellien autopaikoista maksamaan San Franciscossa yleensä varsin paljon, kun taas Oaklandissa saattaa olla jopa ilmainen autopaikka.

  San Franciscossa kannattaa varautua kehnoon säähän. Ainakin meillä on ollut aina enemmän tai vähemmän sumuista tai sateista. Alcatraz on hieno, sitä ei kannata jättää väliin. San Franciscon ja Seattlen välillä kannattaa pyrkiä käymään useammassakin kansallispuistossa, ne ovat upeita kohteita.

  Autovuokraamoista meillä oli dollarin kanssa pari vuotta sitten diili, että ei tullut ylimääräistä jättömaksua. Vuokrauksen hinta riippuu tietysti autosta, mutta meillä on yleensä käytössä edullinen perusauto, sen hinta voisi esimerkiksi olla kolmelta viikolta 700 euroa. Lisävakuutuksia ei ole pakko ottaa, mutta meillä on ollut aina käytössä täysturva, niin ei ole tarvinnut olla huolissaan mistään.

  • Cocoa etsimässä 20.4.2019, 20:17

   Joo näin me ollaan ymmärretty, että San Franciscossa ei tarvitse autoa, ja se onkin hyvä uutinen, koska me ei olla erityisen innokkaita autoilijoita… Hotelli meinataan buukata mahdollisimman keskeiseltä paikalta, jotta liikkumiseen ei tuhraannu kallisarvoista matka-aikaa. Mutta hotellit ovat kyllä todella hinnoissaan, huhhuh!

   Me ollaan postauksen julkaisemisen jälkeen jouduttu vähän muuttamaan matkasuunnitelmia, eikä ajetakaan SF:sta Seattleen – aikataulusyistä. Sen sijaan ajellaan muutama päivä SF:n ympäristössä ja lennetään sitten Seattleen, jotta ehditään sinne ajoissa. Mutta kiinnostaa kyllä tuo diili, jossa ei ole tarvinnut maksaa jättömaksua, kerro lisää! Me laskettiin (Sixtin ja Alamon sivuilla), että neljän päivän autonvuokrasta olisi joutunut maksamaan yli 500 euroa (sis. täysturva, lastenistuin), josta jättömaksu olisi ollut puolet, ja se tuntui kyllä aika kovalta hinnalta vs. 700 euroa kolmelta viikolta…

Leave a Comment