≡ Menu

Mosambikin makuja Lissabonissa – ravintola Cantinho do Aziz

Lissabon ravintolat

Nojaamme keltaista seinää vasten kapealla kujasella. Pieni tumma tyttö tuijottaa meitä arasti ovenraosta kunnes pinkaisee jonnekin. Tarjoilija ravaa edestakaisin – toiseen suuntaan täydet, toiseen tyhjät lautaset käsissään. Afrikkalaiset rytmit säestävät hiostavan kuumaa iltaa. Iloinen puheensorina kantautuu läheiseltä terassilta. Nyt tarjoilija nyökkää meille ja osoittaa vapaan pöydän mainitulta terassilta. Pöydät ovat niin kiinni toisissaan, että päästäksemme omaamme joudumme pujottelemaan useamman seurueen pöytiä hipoen. Tuntuu kuin olisimme jossain muualla, jossain paljon eksoottisemmassa paikassa kuin Lissabon.

Lissabon ravintolat

Olemme ajautuneet Cantinho de Aziziin sattumalta. Olimme maleksineet taas kerran uupuneina ja nälkäisinä pitkin Mourarian kujia vailla määränpäätä. Kadut loistivat tyhjyyttään ja olimme jo valmiit heittämään pyyhkeen kehään ja painumaan pehkuihin jonkun väsyneen pikamättölän kautta, kunnes tupsahdimme tähän keltaiseen keitaaseen. Onneksi joskus onni potkaisee. Paikkahan vaikuttaa lupaavalta. Väsymys katoaa siltä istumalta ja raukean rento olo ottaa vallan.

Lissabon ravintolat

Tarjoilija varoittaa heti aluksi osaavansa vain vähän englantia, mikä ei pidä paikkaansa. Kaikki menee juuri niin kuin pitääkin. Hetkessä pöytäämme ilmestynyt huurteinen valkoviinipullo hikoilee trooppisessa illassa. Viileä viini virkistää ja huumaavat tuoksut saavat veden kielelle. Tutkailemme hauskoin yksityiskohdin väritettyä ruokalistaa mahat kurnien. ”Kun Turkin suurlähettiläs kävi täällä, hän rakasti tätä” seisoo yhden annoksen kohdalla.

Tarjoilija ottaa tilauksemme vastaan. Arnalle suurlähettilään rakastama annos camarão com quiabos, eli katkarapuja kookoskastikkeessa okran ja maniokin kanssa, Artolle portugalilaisen viinilehden suositus chacuti de cabrito, lammasta currykastikkeella kookosriisin kera.

Lissabon ravintolat

Ruoka on taivaallista! Meidän puolestamme ruokalistaan voisi päivittää nauttimiemme annosten kohdalle ”Cocoa etsimässä rakasti tätä”! Lisämausteena tarjotun piri piri -kulhollisen olisimme voineet nuolla puhtaaksi!

Juuri näitä makuja olemme täältä Lissabonista etsineet. Olimme jo ennen matkaa kuulleet Lissabonin lukuisista afrikkalaisista ravintoloista – onhan Lissabonia tituleerattu Euroopan afrikkalaisimmaksi kaupungiksi – mutta emme vain olleet osanneet valita runsaasta tarjonnasta mitään tiettyä paikkaa. Olimme jopa kysyneet hotellistamme suosituksia, mutta heidän tietotaitonsa rajoittui googlehakuun ja ylimalkaiseen ”Sillä alueella niitä on paljon. Menette vain johonkin” -tyyppiseen ohjeeseen. Tavallaan nyt kävikin niin, vaikka juuri tuollaista neuvoa emme kaivanneetkaan.

Ehkä ravintolavainumme on kehittynyt vuosien mittaan…

Summa summarum: Cantinho do Azizissa on kaikki kohdallaan. Ruoka on erinomaista, palvelu moitteetonta ja tunnelma rento – ja kaiken hyvän lisäksi paikka on vieläpä edullinen! Annosten hinnat pyörivät kympin molemmin puolin, eikä juomistakaan tarvitse kummoisia maksaa.

Suosittelemme lämpimästi!

P.S. Myöhemmin törmäämme ravintolan nimeen uudestaan, sekä Tripsterin, että Mondon suosituksina. Mondon Lissabonin parhaat ravintolat -suosituksessa mukana myös mainostamamme Lissabonin paras viinibaari, josta kirjoitimme muutama päivä sitten. Meillä ja Mondolla näyttää olevan hyvä ja yhteneväinen maku.=)

Lissabon ravintolat

 

{ 2 comments… add one }
  • Kimi 15.7.2016, 22:48

    Kokeiltu ja hyvä oli. Jäi harmittamaan ettei tullut otettua lammasta,oli sen verran hyvän näköistä. Kiitos vinkistä.

    • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:03

      Olipa kiva kuulla että joku on ottanut vinkistämme vaarin! Hyvä että maistui, lammasta sitten seuraavalla kerralla :).

Leave a Comment