≡ Menu

Moikka, me lähdetään Amerikkaan!

Se on menoa nyt! Kotvan kuluttua me hypätään kimpsuinemme ja kamspuinemme lentokentäbussiin ja siitä Icelandairin lennolle ensin Reykjavikiin ja sieltä edelleen San Franciscoon. Edessä on 3,5 h + 9 h lentämistä, jonka päätteeksi me saavutaan San Franiin vielä tänä iltana, eli Suomen aikaa aamulla.

Kuukausi sitten meillä oli vielä suurin osa matkajärjestelyistä hoitamatta, ja totta puhuen vieläkin on osa, mutta tärkeimmät eli passit, ESTA:t, lentoliput ja majoitukset on hoidossa, joten mitäpä tässä stressailemaan.

Matkasuunnitelma näyttää karkeasti nyt tältä:

Ensimmäiset neljä päivää San Franciscossa, johon ei ole suurempia suunnitelmia. Alcatraziin on ostettu liput, mutta muuten ajateltiin vain hengailla, syödä, pällistellä merileijonia ja nautiskella menemään.

Sitten jatketaan pari päivää autolla San Franin ympäristössä. Käydään katsomassa punapuita ja ajellaan Big Suriin. Autoa ei ole vielä vuokrattu, eikä tarkempaa reittiä suunniteltu, mutta majoitus on varattu Pacific Grove -nimisestä paikasta läheltä Montereyn kaupunkia.

Miniroadtripin jälkeen hypätään junaan ja puksutellaan 25 tuntia Seattleen. Niin hauskaa! Amtrakin junat tuppaavat monesti olemaan myöhässä, joten katsotaan kuinka moneksi tunniksi tuo arvioitu 25 tuntia venyy, mutta eipä meillä ole sillä lailla kiire.

Seattlessa meillä onkin sitten aikaa kokonaista neljä viikkoa, ja seuraamme liittyy Arnan sisko perheineen. Ensimmäinen viikko me asutaan Airbnb-kämpässä Fremontin kaupunginosassa ja seuraavat kolme ystävän kämpillä. Seattlen-osuutta ei ole vielä suunniteltu juurikaan, mutta aikaa on sen verran, että ehtiihän sitä. Ja ehtii myös ihan vaan olla möllöttää.

Viimeinen viikko vietetään risteilyaluksella Alaskan-rannikolla. Tätä pätkää me ei olla ehditty suunnitella sitäkään vertaa, mutta ”maapäiviksi” on tarkoitus buukata lapsiperheelle soveltuvia luontoseikkailuja. Valasretkeä ja jäätikköpatikkaa ja sen sellaista. Vaihtoehtoja on jo selvitelty, mutta lopulliset päätökset on vielä tekemättä.

Mutta nyt on lähdettävä kentälle! Tavoistamme poiketen me ollaan tällä kertaa ajateltu päivittää myös blogia reissun päältä, eli kannattaa seurata! Matkan aikana on luvassa Amerikka-päiväkirjat-teemaisia, lyhyitä fiilistelypostauksia, ja ”isot” postaukset tulevat sitten reissun jälkeen. Ja Instagram päivittyy, totta kai, sekä kuvapuoli että story. Matkalle on lanseerattu oikein omat hashtagitkin: #cocoamerikassa ja #cocoinamerica.

Pakko myöntää, että vähän jännittää. Mutta hyvällä tavalla vain!

No niin, moikka, me lähdetään nyt Amerikkaan!

{ 2 comments… add one }
  • Aron / Ja sitten matkaan 1.6.2019, 18:58

    Hei, mahtavaa matkaa! Teillä on kivan kuuloisia suunnitelmia. Me majoituimme myös yhdeksi yöksi Pacific Groveen matkallamme rannikkoa pitkin. Tosi kiva paikka, joskin auton kanssa kannattaa varoa peuroja. Niitä on todella paljon! Yhden reissun parhaista illallisista söimme juuri Pacific Grovessa, ravintolassa nimeltä Passionfish. Nuo punapuut San Franciscon pohjoispuolella ovat myös huikeita.

    • Cocoa etsimässä 10.6.2019, 06:13

      Kiitos! Matkasta on nyt reilu viikko takana, joten edetty on jo Seattleen asti. Pacific Grove oli todella sympaattinen, unelias pikkukaupunki, jossa niitä peuroja toden totta oli paljon! Ajotiellä ei nähty yhtään, mutta käytiin puistossa (vai oliko se jopa hautausmaa) niitä oikein varta vasten ihmettelemässä. Nähtiin niitä jo saapuessa, joten osattiin varoa ajaessa. Myös Muir Woods oli upea paikka.

Leave a Comment