≡ Menu

Matkasuunnitelma

matkasuunnitelma maailmanympärimatka

Alusta asti oli selvää, että ei haluta tehdä turhan tarkkoja suunnitelmia. Mennään sinne minne elämä heittelee, omia fiiliksiä ja muiden reissareiden kokemuksia kuunnellen.

On tässä kuitenkin jotain ajatuksia parsittu kasaan, onhan suunnittelu jo osa matkantekoa ja lisäksi varsin nastaa hommaa! Hyvin alustava, eikä todellakaan noudatettavaksi tarkoitettu, reittisuunnitelma on syntynyt pikkuhiljaa. Aloitettiin piirtämällä isolle paperille aikajana ja pienille paperinpaloille maita, joissa ehdottomasti halutaan käydä. Sen jälkeen selvitettiin, mihin maihin kannattaa ja ei kannata matkustaa milloinkin, ja alettiin lätkiä lappuja aikajanalle. Ensimmäinen läpsyttely sujui turhan riehakkaissa merkeissä ja maita ja mantuja kasaantui ihan liikaa, lähempänä kolmekymmentä. 30 maata 12 kuukaudessa tarkoittaa käytännössä alle kahta viikkoa per maa, ja sellaiseen japanilaishenkiseen touhottamiseen ei todellakaan aiota ryhtyä. Nähtäväksi jää, mihin kaikkialle ehditään tällä reissulla ja mitkä maat jäävät koluttaviksi joskus tulevaisuudessa.

matkasuunnitelma maailmanympärimatka

Tällä hetkellä alustava reittisuunnitelma näyttää tältä: Ensin Kaakkois-Aasiaan muutamaksi kuukaudeksi, sieltä Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, sieltä edelleen Etelä- ja Väli-Amerikkaan ja lopulta vuoden päästä New Yorkin kautta kotiin. Maista haluamme käydä ainakin Indonesiassa, Australiassa, Costa Ricassa ja Kuubassa (kuten tarkkanäköiset tuosta esittelytekstistä huomaavatkin), mutta muuten reitti on aika levällään, ja hyvä niin.

matkasuunnitelma maailmanympärimatka

Tässä vaiheessa varmaa on ainoastaan se, että 22.2. Air Berlin lennättää meidät Bangkokiin, jossa toivutaan aikaerosta muutama päivä chillaillen ja seuraavaa muuvia arpoen. Sitä ennen on kuitenkin hoidettava vielä ihan tolkuttomasti asioita, joista enemmän myöhemmin.

Elämä on seikkailu!

{ 1 comment… add one }
  • MA 26.1.2012, 18:45

    Ei tuo vielä mitään, mutta minäpä menenkin kanarialle! Aika päräyttävää!

Leave a Comment