≡ Menu

Matkamessut lähestyvät – ennakkofiilistelyä, messutärppejä ja arvonta!

voita liput matkamessuille

Yhtä varmasti kuin tammikuu tuo mukanaan lumen ja pakkaset, se tuo myös meidän kroonisten matkakuumeilijoiden vuoden ykköstapahtuman eli Matka 2016 -messut. Kinkerit järjestetään tuttuun ja totuttuun tapaan Helsingin Messukeskuksessa 22.–24.1., perjantaista sunnuntaihin. Piletti maksaa 15/18 euroa, mutta saatat onnistua säästämään tämänkin sievoisen summan tuleviin reissuihin osallistumalla messulippujen arvontaan täällä blogissa (ohjeet postauksen lopussa) tai Cocoa etsimässä -blogin Facebookissa.

Osallistu Tempaudu-kisaan

Messufiilikseen voi virittäytyä osallistumalla Tempaudu-kisaan, jossa voi voittaa huikeita matkapalkintoja! Meille tarjolla olevista palkintovaihtoehdoista olisi ehdottomasti – tätä ei oikeastaan tarvitse edes miettiä – viikko Nykissä, mutta kyllä kiitos kelpaisi myös rantaloma Kroatiassa tai risteily Välimerellä. Tai miksei business-luokan lennot Miamiin…

Kilpailuun osallistuminen on helppoa. Täytä ilmoittautumislomake Tempaudu.fi-sivustolla, jonka jälkeen saat sähköpostiisi boarding passin. Check-in eli varsinainen kisaan osallistuminen tehdään esittämällä boarding pass messukeskuksessa matkamessujen yleisöpäivinä (pe, la tai su) tai vaihtoehtoisesti 12.1. järjestettävässä promotilaisuudessa Kampin kauppakeskuksessa. Tarkemmat ohjeet sekä tiedot palkinnoista ja palkintojenjakoajankohdista löydät täältä.

Matkamessujen Tempaudu-promotapahtuma Kampin kauppakeskuksessa tiistaina 12.1. klo 15–18. Tapahtumassa voi paitsi osallistua kisaan, myös käydä jututtamassa meitä matkabloggaajia! Arna on haastateltavana klo 15.30 ja palloilee mestoilla varmaankin klo 18 saakka, Arto liittynee seuraan viiden maissa. Muitakin bloggareita on tulossa mestoille. Tulkaa moikkaamaan!

Messutärpit TOP5

Jos messuilta on menossa etsimään jotain tiettyä, visiitti kannattaa suunnitella etukäteen, ettei mene ihan haahuiluksi. Haahuilukin voi tosin olla ihan kivaa, sitä voi vaikka vain käydä näytteilleasettajien osastoilla nostattamassa matkakuumetta, ohjelmalavoilla katsastamassa kiinnostavia matkailuaiheisia esityksiä ja puheenvuoroja tai skumppabaarissa siemailemassa lasin kuplivaa… Meidän tulee keskityttyä tällä kertaa pääasiassa verkostoitumiseen ja tuttujen tapaamiseen, mutta muutama kiinnostava tärppi ollaan jo ehditty ruksata messuohjelmasta:

(Koko messuohjelma löytyy täältä.)

Balilaista tanssia

Arna hullaantui maailmanympärimatkan Bali-kuukauden aikana balilaisesta tanssista ja suunnitteli jo ryhtyvänsä harrastamaan sitä kotiinpaluun jälkeen. No, kohta kolme vuotta on kulunut eikä balilaisen tanssin kurssia ole tullut vastaan, joten homma on ja pysyy haavelistalla edelleen. Balilaisen tanssin kaipuuta voi onneksi käydä helpottamassa matkamessuilla lauantaina ja sunnuntaina.

Balinese Barong Dance by Banyu Petak Indonesia
|| Sonera Inspiration Stage, lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina klo 16.30

Thaimaa-vinkkejä

Me lähdetään pitkään ja hartaasti odotetulle Thaimaan-matkalle heti matkamessujen jälkeen, joten käydään messuilla imemässä itseemme jok’ikinen tarjolla oleva Thaimaa-aiheinen tiedonmurunen, vinkki ja fiilistely. Nuo tietoiskut on sitä paitsi kaikki Helinin Antin vetämiä, joten niiden on pakko olla hyviä!

Mondon Thaimaa-asiantuntijan Antti Helinin parhaat vinkit Thaimaahan
|| Mondo-lava, lauantaina klo 11.30 ja sunnuntaina klo 11.30

Thaimaa: täydellisen saaren metsästys / Antti Helin
|| Mondo-lava, lauantaina klo 14.00

Tuntematon Thaimaa – Millainen Thaimaa odottaa matkailijaa suosituimpien turistikeskusten ulkopuolella? / Antti Helin
|| Royal Caribbean -lava, perjantaina klo 13.30

Viinimatkailua

Meille kyllä maistuu sekä viini että viinimatkailu, joten ilahduimme kovasti löytäessämme messuohjelmasta parit viiniaiheiset tietoiskut:

Viinimatkailu avartaa / Winetourism is the password
Viinimies Heikki Remes ja viinitoimittaja Seppo Määttänen
|| Mondo-lava lauantaina klo 16.00

Vinkit viinimatkalle Barcelonaan ja Portugaliin
|| Mondo-lava sunnuntaina klo 16.00

Espanjan opiskelua Espanjassa

Me ollaan opiskeltu espanjaa sillä lailla hissukseen jo useampi vuosi, ja ollaan aina Meksikon Oaxacassa vietetystä kielikurssiviikosta asti puhuttu, että olisi kiva lähteä toistekin kielimatkalle. Ollaan tosin ajateltu, että se suuntautuisi jonnekin eteläiseen tai keskiseen Amerikkaan, mutta tokihan me ollaan kiinnostuneita kuulemaan, mitä Espanjalla on tällä saralla tarjota! Arna on tosin tämän esityksen aikana hypännyt jo Tallinnan-laivaan NBE-kavereiden kanssa, joten Arto saa käydä kuuntelemassa meidän molempien puolesta. Espanja on muuten messujen teemamaa, joten kaikenlaista muutakin Espanja-aiheista ohjelmaa ja matkavinkkiä on luvassa (mm. tuo edellä mainittu Viinimatkailu avartaa -esitys).

Learning Spanish in Spain: the anniversary of the death of Miguel de Cervantes.
Espanjan kieltä ja kulttuuria opettava Cervantes-instituutti esittäytyy
|| Mondo-lava launtaina klo 15.00

Hyväntekeväisyyskirppis Nepalin kastittomien hyväksi

Suomalaiset matkabloggaajat järjestävät matkamessuilla hyväntekeväisyyskirpputorin, jonka tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin eli Nepalin kastittomien hyväksi. Kirppiksellä on myynnissä matkabloggaajien sekä yhteistyökumppaneiden lahjoittamia matkavarusteita ja muuta matkailuun liittyvää, hyväkuntoista kampetta. Matkabloggaajat ovat itse myös myymässä kirppiksellä, joten ostosten teon lomassa on mahdollista käydä jututtamassa bloggaajaa jos toistakin.

Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirpputori
|| Rantapallo Meeting Pointin vieressä lauantaina klo 13–16 (ja sunnuntaina klo 12–14 jos tavaraa riittää)

Osallistu arvontaan

Olemme saaneet matkamessujen järjestäjältä arvottavaksi 4 kpl matkamessulippuja sekä matkailuaiheisen yllätyspalkinnon! Voit osallistua arvontaan jättämällä kommentin tähän postauksen kommenttikenttään. Kerro vaikka mihin haluaisit tänä vuonna matkustaa, mikä on unelmakohteesi tai millaisia juttuja haluaisit jatkossa Cocoa etsimässä -blogista lukea. Muistathan jättää kommentoinnin yhteydessä sähköpostiosoitteesi (se ei näy muille), jotta saamme sinuun yhteyden voiton osuessa kohdalle.

Arvontaan voi osallistua tiistaihin 12.1. puoleen yöhön saakka. Suoritamme arvonnan keskiviikkona 13.1. ja ilmoitamme siitä voittajalle henkilökohtaisesti sekä Cocoa etsimässä -blogin Facebookissa. Jos voittajia ei saada kiinni torstain aikana, pistämme voitot uudelleen jakoon, seuraa siis sähköpostiasi!

Summa summarum: Arvottavana on siis täällä blogin puolella kolme palkintoa: kaksi kahden hengen pääsylippupakettia matkamessuille sekä yksi matkailuaiheinen yllätyspalkinto. Lisäksi Facebook-sivullamme on käynnissä erillinen arvonta, jossa arvomme sivusta tykänneiden ja arvontapostausta kommentoineiden kesken vielä toiset kaksi kahden hengen pääsylippupakettia. Yhteensä jaossa on siis 8 messulippua + yllätyspalkinto, eli melkoiset voittomahdollisuudet on nyt kyllä! Heti kipin kapin osallistumaan!

Mukana Nordic Bloggers’ Experience -kampanjassa

[Arna]

Pakko vielä lopuksi hehkuttaa, että minulla on tänä vuonna suuri ilo ja kunnia osallistua Matka 2016 -messujen yhteydessä järjestettävään Nordic Bloggers’ Experience -kampanjaan host-bloggaajan ominaisuudessa. NBE tuo Suomeen kymmeniä kansainvälisiä matkabloggaajia, joille se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Suomeen matkakohteena, puheenvuoroja ja työpajoja sekä verkostoitumismahdollisuuksia matkailualan toimijoiden ja muiden matkabloggaajien kanssa. Meille host-bloggaajille se tarjoaa niin ikään mahdollisuuden oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin eri puolilta maailmaa, mutta ennen kaikkea se tarjoaa mahdollisuuden esitellä tätä kaunista maatamme suurelle, kansainväliselle some-vaikuttajajoukolle. Mikä kunnia! Kampanja starttaa meikäläisen osalta ensi viikon lauantaina, jolloin hyppään Tukholman-laivaan, mutta mitä sitten tapahtuu, siitä kuulette pian meidän some-kanavissa…

Tässä vaiheessa kannattaa siis viimeistään laittaa meidän Facebook- ja Instagram-tilit seurantaan, sillä NBE:n aikana some tulee käymään kuumana kuin höyryävä rommitoti tammikuisessa pakkasillassa!

{ 58 comments… add one }
 • Saana Rajala 5.1.2016, 19:18

  Tänä vuonna haluaisin ehdottomasti matkustaa Kroatiaan! Olen kuullut paikasta viime vuosina niin valtavasti kehuja että tuntuu että on pakko päästä näkemään maa omin silmin:) myös suht. Läheinen sijainti ja kohtuullisen halpa hintataso ovat aina plussia kun matkustaa opiskelijabudjetilla.

 • Ulla 5.1.2016, 19:28

  Meidänkin seuraava matka on helmikuu Thaimaassa. Joten matkavinkit messuilta kiinnostaa, lentoliput vasta hankittu…

 • Terhi 5.1.2016, 20:37

  Tänä vuonna haluaisin matkustaa Ruotsiin ja Irlantiin ja tietenkin minne vain melkeinpä :DD Espanjan kielikurssi kuulostaa houkuttelevalta, pitääkin alkaa tutkia asiaa enemmän.

 • Helena Arvio 5.1.2016, 21:18

  Karibian tai Välimeren risteily ois ihana, Nizza ja Teide-tulivuori Teneriffalla..

 • Nelliina 5.1.2016, 21:58

  Haluaisin tänä vuonna matkustaa Ranskaan ❤ Se on jo pidempään ollut haaveeni. Mukaan kivaan arvontaan 😊

 • Piias 5.1.2016, 22:38

  Olisi ihanaa päästä ensinnäkin messuille ja tietty myös reissuun! Istanbul on ollut haaveissa jo pidempään.

 • klaara 6.1.2016, 00:01

  Kevääksi matka varattu Berliiniin. Unelmoin kuitenkin vielä, että pääsisin Kroatiaan lähiaikoina.

 • Mimmi77 6.1.2016, 10:15

  Suomen saaristo ja Lappi ovat unelmieni matkalistalla kuten myös Praha. Saimaan kypyläkin olisi kiva testata!

 • Miia 6.1.2016, 13:53

  Lontoo on ihastuttanut ja siitä riittäisi ihasteltavaa uuteenkin matkaan! Miksei myös Pariisi -eli kaupunkilomat kiinnostaa!

 • Sini 6.1.2016, 14:16

  Haluaisin reissata seuraavaksi kaveria moikkaamaan Kanadaan.

 • Riku 6.1.2016, 16:45

  Espanjaan lämpimään, ainakin näin pakkasten aikaan. Kesällä ehkä joku Euroopan kaupunkikohde.

 • Sanna P 6.1.2016, 18:22

  Unelmakohteeni olisi Japani.

 • Mirka 6.1.2016, 18:38

  Unelmakohteessani olisi lämmin sää ja kaunis luonto. Erilainen ruokakulttuuri ja ihmiset ovat myös tärkeitä matkakohdetta valitessa.

 • Oili 6.1.2016, 19:00

  Huippuvuorille, Longyearbyeniin! Unelmien ajankohta olisi syyskuussa pidettävät olutfestarit.

 • Samu 6.1.2016, 19:18

  Toukokuussa odottaa reissu Andalusiaan. Portugalikin polttelisi kovasti.

 • Sanna 6.1.2016, 19:33

  Haaveissa olisi häämatka tänä vuonna jonnekin paratiisiin 🙂

 • Johanna 6.1.2016, 22:22

  Eurooppaa niin kierrelty, että nyt Thaimaa haaveena. Tai budjetin tullessa vastaan, niin Kroatia olisi nähtävä.

 • Merkku 7.1.2016, 00:27

  Tänä vuonna suunnitelmissa Italian matka 🙂

 • Arhippa 7.1.2016, 04:48

  Tänä vuonna olisi haaveissa reissu Norjaan. Suurimpana motivaattorina tosin sinne muuttanut perheenjäsen, jonka kanssa olisi kiva koluta kaupunkia 🙂

 • Pia 7.1.2016, 09:11

  Haluaisin matkustaa San Franciscoon tänä vuonna.

 • Petri Pesonen 7.1.2016, 10:26

  Tänä vuonna olisi vuorossa Ukraina eli lähinnä Kiova ja Odessa..

 • Heidi 7.1.2016, 10:42

  Olemme huhtikuussa lähdössä reppureissulle Malediivien kautta Sri Lankalle 🙂

 • Heli 7.1.2016, 14:25

  Kaliforniaan olisi mukava lähteä 🙂

 • Mira 7.1.2016, 15:06

  Sairauden vuoksi unelmien Mauritiuksen matka maaliskuulle peruuntui, mutta tilalle nyt varattuna toukokuinen reissu Kroatiaan. Sinnekin halunnut jo vuosia, joten ei enää pahasti harmita. 🙂

 • Satu 7.1.2016, 15:23

  Haluaisin matkustaa Pariisiin, siihen ei koskaan kyllästy.

 • Anonyymi 7.1.2016, 15:33

  Eikö tähän voi osallistua ilman websitea, jos ei ole URL-osoitetta?

  • Cocoa etsimässä 7.1.2016, 16:19

   Hei! Voi kyllä osallistua ilman urlia! Viestisi tulivat perille, mutta meillä on viestien hyväksyntä päällä, joten ne ilmestyvät näkyviin pienellä viiveellä moderoinnin kautta. Olet siis mukana arvonnassa, poistin nuo päällekkäiset :).

 • Jane 7.1.2016, 20:47

  On montakin kohdetta jonne haluaisin heti ja nyt, mutta viime aikoina mielessä on aika usein pyörinyt vuokrata Airbnb’n kautta talo Toscanasta, vähän pidemmäksi aikaa. Kuten kuukaudeksi, silloin moni antaa jo kunnon alennuksenkin 🙂

 • KCP 8.1.2016, 01:56

  Itsellä on haaveissa vuosien tauon jälkeen reissu Kanarialle, siellä kun tuli lapsuuden ekat vuodet vietettyä

 • Noora H 8.1.2016, 02:02

  Bali on uusin unelmakohteeni <3
  …Tarvitseeko edes perustella miksi?
  – Paratiisi.
  New Yorkiin haluaisin lähteä vielä kerran keväällä, kesällä ja syksyllä. Joulu Nykissä oli ikimuistoinen, mutta puistot pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa muina vuodenaikoina, ja yksi kerta ei vain riitä 🙂
  Matkamessut kuuluvat ehdottomasti Helsingin messutarjonnan TOP 3:een, joten liput tulisivat tarpeeseen.
  T. Matkailumimmi

 • Heidi Becker 9.1.2016, 13:27

  Galapagossaaret ovat pitkään olleet listalla, siitä kohteesta kuulisin mielelläni kokemuksiakin. Joskus vielä sinne!

 • Siinatar 9.1.2016, 13:53

  New Yorkiin olisi ihana päästä =)!

 • Mervi 9.1.2016, 18:15

  Ranska ja Italia kiinnostavat 🙂

 • Maria 9.1.2016, 22:29

  Kroatia ja kaunis luonto kiinnostaisi tänä vuonna!

 • Mari 9.1.2016, 22:35

  Alaskan risteilystä olen haaveillut.

 • Kaijal 9.1.2016, 22:36

  Kanada olisi ihana matkakohde!

 • Laura 9.1.2016, 22:41

  Unelmakohteita riittäisi tälle(kin) vuodelle pitkä lista. Mutta etenkin vanhat kotikulmat Kanadassa aiheuttavat juuri nyt matkakuumetta. Lisäksi mm. Huippuvuorille olisi huippua päästä! 🙂

 • Janttara 10.1.2016, 04:51

  Haaveissa Norjan vuonoristeily…

 • Kere 10.1.2016, 09:08

  Ukraina kiinnostaisi tänä vuonna. Erityisesti Kiova ja Odessa 🙂 Olisi sitten 38:s maa, missä olen vierraillut 🙂

 • Kati 10.1.2016, 12:04

  Tänä vuonna haluaisin päästä kokemaan Kreikan saaret ja niiden lumon.

 • Saska 10.1.2016, 12:18

  Kyllähän unelmamatka olisi vuoden maailmanympärimatka. Ihan täyttä vuotta ei jaksaisi tietty vain matkustaa, joten vapaaehtoistyötä ja paikallisiin tutustumista olisi tiedossa kanssa. 🙂 Tämän vuoden haavemaa olisi Peru tai Japani.

 • Ulla M 10.1.2016, 13:08

  Haluaisin matkustaa Islantiin kokemaan eksoottisen karun kauniin saaren tai Japaniin keväällä ihailemaan kirsikka puiden kukintaa.😊

 • Minttu 10.1.2016, 17:54

  Jo pitkään kytenyt unelma päästä USA:an roadtripille on toteutumassa tänä keväänä 🙂 Lisäksi erilaiset vaelluskohteet esim. Norjassa tai Islannissa kiinnostaisivat kovasti.

 • Mimmi77 10.1.2016, 22:33

  Unelmakohteita on niin Suomessa kuin ulkomailla, mutta ehkä tänä vuonna pysytään kotimaassa Tukholmaa ja ehkä myös Viroa lukuunottamatta. Saimaan kylpylä vois olla kiva testata!

 • martti 11.1.2016, 04:20

  Tänä vuonna haluaisin / matkustan todennäköisesti san fransisco, kuuba (ehkä miami), etelä-afrikka, lesoto, zimbabwe

  Unelmakohteeksi voisin sanoa Etelänapa 🙂

 • A 11.1.2016, 11:27

  Unelmakohteeni on Pietari!

 • Hanski 11.1.2016, 23:33

  Tänä vuonna aivan varmasti matkustan Tampereelle syömään Pyynikin näkötornille maankuuluja munkkeja. Haaveena taas olisi joskus tulevaisuudessa vielä päästä uudelleen näkemään Pohjois-Sulawesin sanoinkuvaamattoman kauniita koralliriuttoja 🙂

 • Eeva 12.1.2016, 12:26

  Matkustaisin mielellään Uuteen-Seelantiin.

 • Samsam 12.1.2016, 15:28

  Mun haaveissa on reissu Kuubaan, mutta tokko tulee olemaan ainakaan seuraava reissuni

 • Kristaliini 12.1.2016, 15:49

  Minun haavereissuni tänä vuonna olisi Nizzaan

 • Mirkkuliini 12.1.2016, 15:54

  Yksi suunnitelmissa ollut kohde olisi Venetsia, siellä kun ei ole tullut vielä käytyä

 • V 12.1.2016, 16:43

  Itävalta kutsuu parin viikon päästä vaihto-opiskelun merkeissä, enkä malta odottaa seikkailuja alppimaisemissa! Pitkäaikainen haaveeni on purjehtia Atlantin yli.

 • Mariamaria 12.1.2016, 22:30

  Krakova tai Budapest olisi ehkä seuraavana kohteena

 • Maukkuti 12.1.2016, 22:46

  Haluaisin seuraavaksi Välimeren risteilylle

 • Malaika 12.1.2016, 22:59

  Islantiin olisi ihana päästä, erilainen ja erikoinen

 • Cristo 12.1.2016, 23:02

  Argentina, Brasilia, Chile…

 • Azlakki 12.1.2016, 23:57

  Mä haluaisin ihan sellaiselle hermolomalle Aurinkorannikolle. Ei mitään ylläreitä eikä seikkailua 😛

 • tuika 8.1.2017, 00:09

  Jonnekin Euroopan lämpimään olisi ihanaa päästä lomailemaan. Haaveissahan olisi esim. Karibia, Hawaiji tms. mutta en itse pysty lentämään pitkiä matkoja, joten Eurooppa on se mun juttu. Seikkailuun siis 🙂

Leave a Comment