≡ Menu

Matkailijahoroskooppi 2020 – tällainen reissaaja olet

horoskooppi 2020

Seksihurjastelua, ehtymättömiä skumppalaseja, maailmanympärimatkoja, hyggeilyä, luksusristeilyjä, vapaaehtoistyötä ja kaupunkilomia. Katso millaisia matkoja taivaankansi lupailee juuri sinulle!

Oinas 21.3.–19.4.

Matkailijahoroskooppi2020_oinas

Oinas on alkavan kevään merkki: sinnikäs kuin routaisesta maasta esiin työntyvä leskenlehti tai tennarin pohjaan jumittunut kakkapökäle kevättalvella. Ihailtava periksiantamattomuus saattaa kuitenkin joskus tulvia yli äyräitten. Oinas onkin se lentokoneessa liian isoa laukkuaan väkisin matkustamon tavaratilaan tunkeva jääräpää, joka ei saata luovuttaa henkilökunnan lukuisista kehotuksista huolimatta.

Riippuu paljon seuralaisten asenteista kuinka hyvä matkakumppani oinas on.  Rakas pässinpäämme kun ei yleensä valita turhasta, eikä esimerkiksi jää itkemään kehnoja olosuhteita, mutta toisaalta painelee etelänlomalla reippaasti rannalle vaikka taivaalta vihmoisi kusta ja paskaa. ”Pitää vaan olla enemmän!”.

Oinas kyllästyy helposti ja halajaa jatkuvasti vaihtelua. Lomamatkoja kannattaakin suunnitella sen mukaan, että aktiivista tekemistä varmasti löytyy. Uhkapelien maailmaa on kuitenkin syytä välttää viimeiseen asti. Esimerkiksi Las Vegasissa riittäisi taatusti tekemistä ja näkemistä, mutta impulsiivinen oinas todennäköisesti pelaisi rahansa, tarttuisi tylsistyneenä pulloon ja ajautuisi lopulta kahnauksiin virkavallan kanssa. Liikunnallinen aktiiviloma sen sijaan sopii oinaalle kuin persaus ämpäriin, kunhan liiallinen kilpailuasetelma loistaa poissaolollaan. Oinas on nimittäin huono häviäjä, vaikkei sitä itse myönnäkään.

Oinaan verensokerin tasosta täytyy muistaa pitää huoli – oinas ei sitä itse tee – tai helvetti saa vallan. Matkaseuralaisilla onkin hyvä olla mukana varalla aina jotain pientä syötävää, vaikkapa pähkinöitä tai suklaapatukka. Mars-merkkinen käy erityisen hyvin, sillä sen kaimaplaneetta on oinaan hallitseva taivaankappale.

Härkä 20.4.–20.5.

Matkailijahoroskooppi2020_harka

Härkä on tähtimerkeistä voimakkain. Sitkeä kuin pannulle unohtunut marmoripihvi ja vahva kuin, noh, härkä. Vahvuus näkyy fyysisenä rotevuutena, jota alleviivatakseen härkä joskus esittelee hauistaan – tai kuten itse koukistajalihastaan leikkisästi kutsuu – habanderostaan. Härkä onkin aina valmis kädenvääntöön, sisarelliseen painiin tai muuhun fyysiseen mittelöön, kunhan ei tarvitse juosta. Juoksemisesta härkä nimittäin ei pidä. Eikä punaisesta väristä. Eikä punavihreästä. 

Fyysisyytensä lisäksi härällä on myös herkkä spirituaalinen puolensa. Rauhallinen härkä arvostaa mukavuutta ja pukeutuukin aina käytännöllisesti. Hän käyttää crocseja ja reinoja, collegehousuja ja legginsejä – sekä huumori-t-paitoja. ”Thaikamaan Pattijoella” käyskennellessään härällä saattaakin olla päällään siittiöiden kuvin koristeltu paita, jossa lukee ”MINUN POJAT OSAA UIDA!” tai ”EN OLE GYNEKOLOGI MUTTA VOIN VILKAISTA”, kenties ”REENIÄ HORO REENIÄ”.

Ulkoinen kauneus ei merkitse härälle juuri mitään, eikä oikeastaan sisäinenkään. Varsinkaan jos puhutaan hänestä itsestään – ja useimmiten puhutaan. Jos ylipäätään puhutaan.

Härkä ei siis ole kielimiehiä tai -naisia, mutta pärjää maailmankansalaisena missä vain pelkän elekielen avulla. Myös volyymillä voidaan korvata vähäinen sanavarasto. ”YK-SI LON-KE-RO!”

Härän loma alkaa Helsinki-Vantaan Oak Barrel -lentokenttäpubista. Keskiketterän kyytipoikana kurkkuun kulahtaa jallusnapsi tai kaksi. Molemmalle kivekselle. Tai utareelle.

Tähtikartan seksuaalisimpana merkkinä härkä on vällyjen välissä kokeilunhaluinen ja viriili hurjastelija, joka saa kokeneemmankin konkarin punastelemaan. Eksotiikkaa rakastavat ja seikkailunhaluiset härät löytävät usein kumppanin vierailta mailta, useimmiten Gambiasta tai Kaakkois-Aasiasta.

Härän planeetta on Venus. Sillä tosin ei ole mitään väliä, koska horoskoopit ovat härästä silkkaa hölynpölyä.

Kaksonen 21.5.–21.6.

Matkailijahoroskooppi2020_kaksonen

Kaksonen on vauhtiveikko. Siinä missä Merkurius – kaksosen planeetta – kiertää auringon kaikista planeetoista nopeimmin, kiertää myös kaksonen maat ja maannut vauhdilla. Maailmanympärimatkaan kaksonen varaa kolme viikkoa – ja siinä ajassa pallon ehtii kiertää kahdesti! Kaksonen tekee mielellään juuri pitkiä matkoja joilla piipahtaa samalla useammassa kohteessa. Yksi yö per kohde on aivan maksimi. Parasta on jos yöpyminen voidaan suorittaa liikkeessä.

Suurin osa maabongareista on kaksosia. Pikapaska lentokentällä nimittäin riittää kaksoselle näyttämään millainen maa on. Jos olet eri mieltä, niin ajattele vaikkapa Helsinki-Vantaata. Siellä sitä ollaan sontimassa koivuin kuvitetussa kopissa yksin linnunliverryksen ja kakankäryn keskellä, ehkä jopa asiaan kuuluvasti lievästi humaltuneena sisupastilli suussa. Suomi ja suomalaisuus: Check!

Kaksoset eivät kanna mukanaan kakkaharjuleita* – hädin tuskin pyyhkivät hanuriaan ennen kun rientävät jo seuraavaan paikkaan. Kaksoset matkustavat niin paljon, että heille kerääntyy valtavat määrät lentopisteitä, joiden myötä kaikkien maiden kaikkien lentokenttien kaikki lounget ovat heidän käytössään aina ja ikuisesti. Kaksoset eivät niissä ehdi juuri muuta tekemään kuin ottamaan skumppalasin kanssa nopean snäpin ja kiitämään kohti seuraavaa sometettavaa mestaa.

Kaksoset ovat upeaa matkaseuraa jos vain pysyy heidän kintereillään ja kestää loputtoman sometuksen. Kaksosista olisi paljon mielenkiintoista kerrottavaa, mutta nyt ei ehdi kun pitää keretä jo muualle, heiheijamoimoiolipakivatavatanähdääntaas!

*katso Kauris

Rapu 22.6.–22.7.

Matkailijahoroskooppi2020_rapu

Rapu on herkkä taiteilijasielu, joka viihtyy taidemuseoissa ja jaksaa tuijottaa tuntikausia Joan Miròn Landscape-maalausta vuodelta 1968, jonka kauneuden ja voiman vaikutuksesta rapu purskahtaa lopulta itkuun. Maailman paino, ihmisen pienuus, luonnon mahtavuus ja koko elämän tarkoitus ovat puserrettuna tuohon yhteen näennäisen pieneen pisteeseen. Rapu palaa lomamatkaltaan kotiinsa, saksii omat vähäpätöiset töherryksensä ja lopettaa rakkaan maalausharrastuksensa vain aloittaakseen sen uudestaan seuraavana keväänä.

Ravun koti on lämmin pesä. Itse tehty makramee seinällä, Meksikosta tuotu unisieppari ikkunassa, useampi Buddha-patsas Aasiasta, naamioita ja maskeja Afrikasta, matkustusaiheinen sitaattitaulu (”Ihmiset eivät tee matkoja, matkat tekevät ihmisiä”), paljon kynttilöitä sekä tehosteena murretun oranssin värinen tyyny luonnonvalkoisella sohvalla, niistä on ravun koti tehty.

Todella, vaikka rapu viihtyykin kotona hyggeillen, on hän nähnyt maailmaa hyvinkin paljon. Muistot matkoilta saavat edelleen tunteet pintaan ja kyyneleen vierimään poskea pitkin. Kädet puristuvat näitä muistellessa entistä tiukemmin kamomillateekupin ympärille, johon on lurautettu puoli lusikallista Ruohonjuuresta ostettua luomuhunajaa.

Rapu lähtee kulttuurimatkojen lisäksi usein vapaaehtoistyöhön kehitysmaihin. Usein itse työstä ei oikein tahdo tulla mitään ravun tunteellisen luonteenlaadun vuoksi, ja suurin osa ajasta meneekin siihen, että rapu on liikuttunut omasta hyvyydestään.

Ravun taivaankappale on kuu, joka on toinen pieni piste jota rapu jaksaa tuijottaa ikuisuuden. Tästä valvomisesta aiheutuu luonnollisesti univajetta, jonka johdosta rapua pidetään yleisesti oikuttelevana paskana.

Herkällä ravulla on kovan kuoren alla löysä vatsa, joka reagoi tulisesti ravun rakastamaan mausteiseen ruokaan ja heittelevään mielialaan. Turistiripuli onkin ravun ainainen riesa yhdessä unettomuuden kanssa.

Leijona 23.7.–22.8.

Matkailijahoroskooppi2020_leijona

Leijona on alfa-henkilö viimeisen päälle – ja tietää sen itsekin. Ulkonäkökeskeinen leijona panostaa habitukseensa ja kilpailuhenkisenä haluaa olla ykkönen silläkin saralla. Pieni häivähdys huolta johtavan asemansa menettämisestä saa leijonan vilkuilemaan itseään puolen minuutin välein heijastavista pinnoista tai kännykän kamerasta varmistaakseen asian tolan. Pelko on kuitenkin turhaa: tukka on aina hyvin eikä kellokaan ole mennyt piiloon merkkivaatteen syövereihin.

Leijona astelee lentokentällä turvatarkastuksessa uljaasti jonon ohi, ottaa tilan haltuun, eikä välitä pätkän vertaa mahdollisista kanssamatkustajien ininöistä; ”Kärpäsen surinaa korvissa”.

Itsevarma leijona suuntaa loungen kautta bisnekseen, asettaa kuulokkeet korvilleen, siemaisee viskiään ja antaa lempibändinsä Toton viedä mukanaan jo tuleviin seikkailuihin savannille. Pian leijona olisi luonnon helmassa, safarilla…

Leijona ei enää laita kuvia sosiaaliseen mediaan – metsästysposeerauksista kun on noussut jo aivan liian suuri haloo – vaan pikemminkin naurahtaa kevyesti viereisellä rivillä istuvalle kaksoselle, joka asettelee passiaan, kuohuviiniään ja rannekelloaan kännykkäkameran kuvaruutuun. ”Hah, Daniel Wellinton… köyhien luksusta”, miettii leijona vinosti virnistäen ja ottaa toisen huikan skottilaisestaan. 

Leijona nauttii viskinsä ja huumorinsa kuivana ja viihtyy muutenkin parhaiten kaukana vesistöistä. Heinäkuun alkupuolella syntyneisiin leijoniin saattaa kuitenkin heijastua vielä edeltävän horoskooppimerkin, ravun, vaikutus. Vesielementti tuo leijonaan entistä vahvemman itseriittoisuuden piirteen. Tällöin puhutaan niin sanotusta rantaleijonasta. Merkin kesympi versio on merileijona. Ensin mainittu viihtyy nimensä mukaisesti parhaiten rannalle auringon ja ihailevien katseiden hellittävänä, eikä ihme, sillä kaiken lihaksiin ja/tai maitorauhasiin pumpatun vaivan, rahan ja silikonin ansiosta leijona on varsin vetävä näky tavallisen tallaajan joukossa. Merileijona taas on sympaattinen rasvapallero, josta ei vain voi olla tykkäämättä.

Leijona on oivallista matkaseuraa, kunhan kestää sen, että kaiken on pyörittävä hänen ympärillään. Leijona saattaa joskus myös sortua ivalliseen käytökseen, mutta se on vain huumoria – tämä toimii kuitenkin ainoastaan toiseen suuntaan, leijona kun ei kestä itseensä kohdistuvaa vitsailua. Matkakumppanin onkin hyvä muistaa leijonan kanssa reissatessaan, että lopulta komea petomme on sisältä vain pieni avuton kissanpentu, joka loukkaantuu herkästi. Murrr!

Neitsyt 23.8.–22.9.

Matkailijahoroskooppi2020_neitsyt

Neitsyt on tarkkanäköinen pohdiskelija. Yksityiskohtiin paneutuminen ja huolellinen valmistautuminen luovat pohjan, jolla tämän sanavalmiin älykön järki pääsee loistamaan arvoisellaan tavalla. ”Oletko myös tyhmä vai ainoastaan ammattitaidoton?”, saattaa neitsyen sanansäilä vastustamattomasti sivaltaa.

Totta on, että usein neitsyen älyllinen terävyys esiintyy varsin piikikkäässä muodossa. Neitsyt antaa kipakkaa palautetta, mikäli palvelu ei pelaa tai odotukset täyty. Varsinkin jos heikon viinapään omaava neitsyt on nauttinut rakastamaansa ensiluokkaista samppanjaa vähän krouvimmalla otteella.

Neitsyt viettää lomansa mieluusti all inclusive -resorteissa tai luksusristeilyillä. Kaiken on oltava tiptop ja luokituksen vähintään viisi tähteä kun neitsyt lähtee matkaan. Neitsyt osallistuu mielellään kohteissa valmiiksi räätälöidyille ekskursioille. Eturivissä opasta jatkuvasti korjaileva neitsyt onkin tuttu näky kaikille päiväretkillä mukana olleille. Joskus ärhäkkä neitsyt saattaa viedä oppaalta itsetunnon lisäksi jopa mikrofonin, minkä myötä kanssamatkaajat saavat yksityiskohtaisen ja perusteellisen katsauksen leijonien parittelutavoista tai Pähkinäsaaren rauhan rajalinjauksesta mikäli ammattilaisen taidot osoittautuvat riittämättömiksi.

Matkaoppaan lisäksi laatutietoinen neitsyt vaatii paljon kyös kumppaniltaan, joten satunnaiset petikumpppanit tuskin löytyvät lemmenlaivan yökerhosta – saati käytäviltä – paitsi jos heikon viinapään omaava neitsyt on nauttinut rakastamaansa ensiluokkaista samppanjaa vähän krouvimmalla otteella. Silloin kiimainen seksipeto iskee tilaisuuden tullen kiinni kuin sika limppuun. Sopivin kumppani immelle on hieman yllättäenkin kiihkeä härkä. Leijonan narsistisuus on neitsyelle tuttu, eikä hän halua tuhlata kallisarvoista aikaansa  wham bam thank you mam -tyyppisiin turhuuksiin.

Pikkutarkan neitsyen taivaankappale on aurinkokuntamme pienin planeetta, Merkurius. Pienet kivenmurikat tuntuvatkin olevan merkittävässä osassa neitsyen elämää; jokin tuntuu aina hieman hiertävän kengässä. Joskus tätä symbolista hiekkaa tuntuu eksyneen myös pil…lerirasiaan. Niin, ehkä tästä johtuen neitsyttä pidetään usein valittavana tiukkiksena – syyttä suotta! Neitsyt vain vaatii paljon. Myös itseltään. Maailma olisi varmasti, jos ei nyt parempi, niin ainakin toimivampi paikka elää jos me kaikki olisimme neitsyitä.

Vaaka 23.9.–22.10.

Matkailijahoroskooppi2020_vaaka

Vaaka on horoskooppien Sveitsi. Neutraali, vakaa ja sopeutuvainen. Vaaka ei ota vahingossakaan mihinkään kantaa. Eikä osaa päättää. Vaaka onkin lopulta se ikuinen pohtija, jonka loppumattomaan pähkäilyyn kaikilla menee jossain vaiheessa hermot. Täpötäyden pubin tiskillä vierähtää tovi jos toinenkin vaa’an miettiessä tilatako IPA vai APA? Kenties EPA? Mikä edes on EPA? Ehkä kuitenkin stout… ei, porter sen olla pitää! Tai… ”Mitäs siidereitä teillä oli?”

Vaa’an vastuulle ei saa missään nimessä antaa mitään matkanjärjestämiseen liittyvää tointa. Loputtomasti jahkailevalta kiikunkaakunmerkiltä se jää aivan varmasti hoitamatta.

Vaaka viihtyy parhaiten isossa seurueessa, jossa on selkeä ryhmänjohtaja. Vaikka vaaka ei ole parhaimmillaan päätösten teossa, löytyy hänellekin oiva paikka matkaporukassa. Vaaka on nimittäin erittäin mukavaa seuraa ja sosiaalisesti taitava. Hän on hengennostattaja ja ilontuoja. Vaaka on Jukka Tammi vuoden ´95 lätkäjoukkueessa (#nevöfoget). Vaaka jaksaa hymyssä suin kuunnella loputtomia lässytyksiäsi siitä kuinka onnistuneesti tingit turkkilaisessa basaarissa joskus 80-luvulla, kuinka ruuansulatuksesi toimii tai millaisia unia näit kolme viikkoa sitten.

Tasapainoinen vaaka matkustaa muiden mukana onnistuneesti minne vain. Käytynä on niin Australia, Italia kuin Marokkokin. Mikäli vaaka on matkalla omin päin, suuntautuvat reissut yleensä kotimaan kohteisiin ja useimmiten sen runsasvetisiin alueisiin. Järvi-Suomi on kuin luotu vaa’alle. Erityisesti Savon maakuntaan levittäytyvät alueet. Niissä riittää soudettavaa ja huovattavaa. Myös alueen paikallisväestön puheenparsi ja elämänasenne sopii vaa’alle kuin muikku kukkoon. Tai suattaapi olla ettei sovi. Tiiä häntä…

Skorpioni 23.10.–22.11.

Matkailijahoroskooppi2020_skorpioni

Skorpioni on innokas ja väsymätön tutkija, jota tavallinen arki ahdistaa. Skorpionin elämässä onkin käynnissä jatkuva muutos, eikä ikiliikkujamme tahdo pysyä hetkeäkään paikoillaan.

Nuori skorpioni on reipas reppureissaaja, eli trävelleri kuten hän itse asian ilmaisee. Huoleton matkaaja, jolle elämä on seikkailu, ja jonka päivät täyttyvät toinen toistaan huikeammista kokemuksista. Kaikki on sairaan spessuu, mutta silti ihan arkipäivää. Nuori skorpioni on Coco C:llä, jota tuuli kuljettaa, jolle jokainen maa on kotimaa, jonka pitää välillä lähteä kauas nähdäkseen lähelle.

Paras kumppani skorpionille on härkä, kalat, rapu tai kauris. Pahin inhotus taas samsonite-turisti. Skorpioni ylenkatsoo tällaista helppoon massamatkustamiseen sortuvaa ihmistyyppiä ja nauraa ilkikurisesti heidän samankaltaisuudelleen istuessaan omiensa joukossa hostellibaarissa kalastajahousuissaan ja Che Guevara -paidassaan.

Pinnallisen lomailun sijaan skorpioni haluaa matkatessaan tutustua paikalliseen kulttuuriin. Tuntea tuoksut ja maut, tavat ja tarpeet, kokea millaista ihmisten elämä todellisuudessa on. Kokemuksia ja tietoa halajava skorpioni uppoutuu tutkimaan asioita syvällisesti ja kaivaa asioiden perisyyt selville. Nämä kaikki löytyvätkin kätevästi Lonely Planet -matkaoppaasta, jota seikkailijamme kantaa diabolon ja joogamattonsa lisäksi aina mukanaan.

Iän karttuessa kriittisen skorpionin matkaan tarttuu maailmalta synkkyyttä ja kyynisyyttä. Liike hidastuu, mutta pisteliäisyys ja myrkyllisyys voimistuvat voimistumistaan. Kaiken nähnyt äreä vanhus ehti koluta maat ja mannut silloin kun se oli vielä sen arvoista, eikä kaikkea ollut pilattu muiden matkaajien toimesta. Tämän nuorempi polvi saa tuta luissa ja nahoissaan. Vanhan skorpionin lempilausahdus onkin ”Ennen kaikki oli huonommin, mutta niin oli parempi”.

Skorpioni jättää yleensä matkustelut vähemmälle vanhemmalla iällä. Ironista kyllä, ne harvat kerrat ovat pääosin pakettimatkoja etelän lämpöön. Ehdottomuuteen taipuvaisena skorppari saattaa lopettaa matkustamisen jopa kokonaan. Tässä tapauksissa hän muistaa mainita läheisilleen matkustamisen kuormittavuuden luonnolle, hiilijalanjäljen ja ilmastonmuutoksen. Seitsemää tehtyä maailmanympärimatkaa hän muistelee lämmöllä kotinsa kiikkustuolissa Madeiralla. Virtsarakon tulehduksista kärsivänä skorpionin onkin syytä pysytellä lämpimissä ilmanaloissa.

Jousimies 23.11.–21.12.

Matkailijahoroskooppi2020_jousimies

Jousimies on ikuinen optimisti. Rajaton luotto omiin kykyihin saa eläinradan uskaliaimman merkin yrittämään mahdottomia ja ampumaan kuvainnollisen nuolen kerta toisensa jälkeen ilmoihin – onnistuen joskus jopa osumaan maalitauluun. Vääjäämättömät epäonnistumiset eivät jousimiehen menoa juuri hidasta. Uudet verkot on heitetty veteen ennen kuin vanhoja on edes tarkastettu. Suunnitelmissa on jatkuvasti jokin reipas tempaus: Englannin kanaalin alittaminen sukeltamalla, Kiinan muurin kulkeminen päästä päähän ja takaisin kolmipyöräisellä tai Jouluprinssi-elokuvatrilogian katsominen alusta loppuun yhdeltä istumalta – vain muutamia mainitaksemme.

Tämä ikinuori ikiliikkuja ei malta pysähtyä, vaikka fysiikka joskus hienovaraisesti yrittäisi suitsia menoa maltillisemmaksi. Sporttisuus yhdistettynä loputtomaan itsevarmuuteen ajaakin jousimiehen joskus vaaravyöhykkeelle. Kerrostalon korkuisella aallolla ratsastavan surffipummin täydellinen ruskettunut vartalo saattaa hyvinkin kuulua jouskarihemmollemme tai -hemmottarellemme. Kokemuksien lisäksi jousimiehet janoavat usein myös alkoholijuomia ja muita päihteitä, joten tapaturmat ja maksanseudun vaivat eivät ole hänellä täysin vieraita.

Matkustelusta, paineen alla toimimisesta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nauttivana seikkailijana jousimies on täydellinen matkaopas. Sanavalmiilla positiivarilla ei mene sormi suuhun tukalammassakaan paikassa. Olipa sitten kyseessä maantienrosmon aseellinen uhkaus, vessapaperin yllättävä loppuminen tai surffilautaan hampaansa upottaneen valkohain kohtaaminen, reipas jousimies huikkaa iloisesti ”Ei hätää, kyllä tästä selvitään!”.   

Vielä vanhoilla päivilläänkin jousimies pitää vauhtia yllä. Rullalaudan ja rollaattorin yhdistelmä ei ole mitenkään tavaton näky seniori-ikään ehtineen jousimiehen käytössä.

Vauhdikkailla jousimiehillä on paha tapa unohtaa elää tässä hetkessä ja he kohdistavatkin ajatuksensa aina tulevaan, jolloin todellinen elämästä nauttiminen tahtoo unohtua. Ikuinen etsijä ja seikkailija miettiikin ravintolan ruokalista kädessään mihin mennä jatkoille ja riisuu laskuvarjoreppunsa juuri ennen hyppyään koneesta miettiessään jo seuraavaa hurjaa aktiviteettiaan.

Kauris 22.12.–20.1.

Matkailijahoroskooppi2020_kauris

Herkkä ja joskus aralta vaikuttava kauris on ehkä hieman yllättäenkin kaupunkilomailija. Kauris ei varsinaisesti viihdy valtavissa väkijoukoissa, mutta suurkaupunki antaa suojan ja mahdollisuuden hävitä massaan. Lontoo on etikettiä – eikä nyt puhuta pulloista – ja taidetta rakastavan kauriin ehdoton suosikkilomakohde. Lontoolaiset ovat vähintäänkin näennäisen kohteliaita ja satunnaiset kohtaamiset paikallisten kanssa ovat käsikirjoitetun muodollisia – How utterly delightful!

Varman päälle pelaava kauris ei nauti yllätyksistä. Kohteet ja tekemiset on suunniteltu tarkkaan minuuttiaikataululla ja liput hankittu aina etukäteen. Kauris lukee Marie Kondon lisäksi paljon matkablogeja ja opaskirjoja, vertailee niitä ja varmistaa tietojen paikkansapitävyyden. Myös Googlemapsin street view on useimmiten kovassa käytössä ­– jo viikkoja ennen matkaa. Kauris löytää tiensä paikalliseen MUJI-liikkeeseen vaikka suuret siniset bambinsilmänsä suljettuina.

Omissa oloissaan viihtyvä kauris ei pidä meteliä lomallelähdöstään. Häneltä on turha odottaa lomillelompseja tai solongsuckers-tyyppisiä päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Hillitty ”lentää kohteeseen” -ilmoitus Facebookissa riittää kertomaan lähipiirille kaiken oleellisen.

Kauriin planeetta on Saturnus. Joskus saattaakin vaikuttaa siltä, että pienistä yksityiskohdista stressaavan kauriin päätä puristaa juuri tuo planeetasta tuttu rengas. Renkaista puheen ollen: bakteerikammoinen Kauris ei istu ikinä vessanpöntön renkaalle, vaan punnertaa tuotoksensa korkeassa polvikyykyssä. Tästä johtuen kauriin reidet ovatkin teräksisessä kunnossa. Kauris kantaa aina mukanaan pientä hammasharjaa, johon on kirjaillut dymolla tekstin ”KAKKAHARJULI”. Tällä pienellä apuvälineellä kauris varmistaa, ettei hänen jälkeensä jää pönttöön ikäviä jarruraitoja silloinkin kun harjaa ei talon puolesta ole tarjolla, esimerkiksi lentokoneissa.

Kauris on märehtijä.  ”Onko passi nyt varmasti mukana?”, ”Eihän kahvinkeitin jäänyt päälle?  ”Söinkö liikaa pekonia hotelliaamiaisella, vaikken edes pidä siitä” ovat tyypillisiä kauriin huolenaiheita.

Pienistä stressailuistaan huolimatta kauris on kuitenkin kelpo matkaseuraa. Hän hoitaa ja huolehtii kaikkien matka-asiat ja on lojaali ystävä. Matkaseurueessa on aina hyvä olla yksi kauris mukana.

Vesimies 21.1.–19.2.

Matkailijahoroskooppi2020_vesimies

Vettä, tuulta ja tavanomaisuutta hylkiviin retkeilyvaatteisiin sonnustautunut vesimies kulkee omia polkujaan. Hän nappaa itse rakentamansa kulkupelin alleen ja matkaa maitse Kirgisiaan ja Tadžikistaniin. Vesimiehessä yhdistyvät talven synkkyys ja kevään riemu. Hän saattaa olla mitä parhain seuramies, mukava ja lämmin kuin merinovillainen alusasu, mutta kovin lähelle itseään hän ei päästä. Soljuu vain sormien läpi ja häviää – pulputakseen uutena lähteenä jossain toisaalla.

Vesimies on globaali seikkailija, joka pääsee eksplooraamaan ekstreemejä lokaatioita useimmiten ammattinsa, tieteen ja tutkimustyön varjolla. Todellisuudessa vesimiehen ambitiot ovat kuitenkin lähinnä suunnattu oman adrenaliinintarpeen tyydyttämiseen.

Tämä oman elämänsä nuuskamuikkunen ei ole mukana sosiaalisessa mediassa. Hän ei ilmoita lähdöstään kenellekään. Vesimies kertoo mieluummin jälkikäteen toinen toistaan hurjempia ja hieman salaperäiseltäkin kuulostavia kertomuksiaan maailman turuilta ja toreilta. ”Ette varmaan usko, mutta…”. Vesimies ei sylje lasiin, vaan puskaan tai porttikonkiin juotuaan liian monta lasillista vettä ja miestä vahvempaa.

Vesimiehen planeetta on Uranus, vaikka joskus väärin ymmärrettynä itsekkään oloista vesimiestä kuvaisi enemmän Myanus. Vesimies, ruotsiksi vattumannen, voi tosiaan olla varsin vattumainen sille päälle sattuessaan. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, vaan vesimiehen korkeampi tietoisuus ja kosmiset värähtelyt saattavat vain olla liikaa meille asioihin perehtymättömille.

Vesimiestä ei kannata yrittää kahlita, vaan antaa riippumattoman sielun vaeltaa omaan tahtiinsa maailman mukana. Itse kannattaa nauttia sulavasanaisen seikkailijan seurasta ja päästä irti ja unohtaa ajan koittaessa.

Kalat 20.2.–20.3.

Matkailijahoroskooppi2020_kalat

Herkkä ja tunteellinen kalat kantaa mukanaan koko universumin viisautta – ja taakkaa. Älykkäänä ja tiedostavana kalat seuraa aikaansa ja on perillä maailman tilasta niin hyvässä kuin pahassakin. Kalat haluaa nähdä itsensä maailmankansalaisena, elävänä ja rohkeana, mutta usein hän murheellisuuteen taipuvaisena vajoaa syviin vesiin arjen rutiineissa pyristellessään. Maksalaatikon sijasta mielessä pyörivät Italian viinitarhat, Prisman parkkipaikka korvautuu haaveissa Goan auringonlaskulla – ja se urheilua kalsareisillaan tihrustava rakas sohvamanaattikin tekisi mieli vaihtaa johonkin kreikkalaiseen merenjumalaan vaikka vain edes hetkeksi.

Kalojen yksi määräävä luonteenpiirre onkin juuri haaveilu. Kalojen muistiinpanot – Bujo, Wunderlist, Trello, Drive, Any.do, päiväkirja, almanakka ja kämmenselkä – ovat täynnä matkasuunnitelmia, jotka lopulta unohtuvat ja jäävät toteuttamatta kalojen joka suuntaan poukkoilevan mielenlaadun vuoksi.

Arkielämän muodostama lasimalja jää valtameristä haaveileville kaloille tukahduttavaksi vankilaksi. Toisaalta kaiken haluaville kaloille ei tunnu riittävän mikään. Aina löytyy parempi matkakohde, laadukkaampi hotelli tai sopivampi ajankohta. Kalat tuntuvatkin kärsivän kroonisesta FOMO-oireyhtymästä. Kaikki pitäisi saada, mutta mikään ei ole tarpeeksi.

Jäiden lähtiessä kalat tuntee sielussaan kaukomaiden kutsuhuudon ja varmana keväänmerkkinä pidetyn visan vinkunan myötä liput on yleensä plakkarissa viimeistään ensimmäisen västäräkin keikuttaessa ahteriaan Suomineidon maankamaralla.

Kaukokaipuutaan kalat lääkitsee EAT PRAY LOVE -elokuvalla. Kerran kuussa suklaalevyn ja runsaan portviinin kera nautittuna, oireiden pahentuessa tupla-annosteltuna. Rinnalla voi huoletta nauttia myös Pienen suklaapuodin rauhoittavasta vaikutuksesta. Sekä kirjan että elokuvan. 

Kalojen ihannemaailma onkin juuri elokuvallinen. Harkittu ja sopusointuinen kokonaisuus Hollywood-hengessä, jossa onnellinen loppu on plussaa. Kalojen käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa on myös tarkoin harkittua, joskin räikeän filtteröityä.

Kalojen tärkein sosiaalinen media on luonnollisesti Instagram. Siellä maailmaa on helppo käsitellä vaaleanpunaisemmaksi ja arkikin näyttäytyy aina hattaraisena pilvilinnana, kuralätäkkö turkoosina merenä ja paskakikkare konvehtina.

Epilogi

Ja eikös se olekin tavallaan joka matkaajan unelma; päästä pois, jonnekin kauas, sinne myyttiseen satumaahan. Kauas arkisesta aherruksesta, kauas elämän realiteeteista.  Maahan, jossa pumpernikkelivuoret kohoavat marmeladitaivaisiin, maahan jonka vehreissä laaksoissa pienet söpöt pupuset pomppivat pörröisinä vaahtokarkkityynyillä ja pinkit yksisarviset veisaavat i-ha-haata ja virtsaavat suihkulähteinä samppanjaa kirkkaiden sateenkaarien värittäessä pastellisävyin maalattua taivaanrantaa. Nyt, aina ja iankaikkisesti.

Siellä villinä ja vapaana juoksevassa joessa kelpaisi kalojenkin elellä, oinaan ravata niityllä, härän hässiä ja kaksosten snäppäillä ravun ihaillessa tätä kaikkea kaunista silmät kostuneina. Leijona valvoisi kaikkea itsevaltiaan lempeällä otteella neitsyen kulautellessa yksisarvisten kultaisia suihkuja suoraan kitusiinsa – krouvimmalla otteella totta kai. Vaaka olisi aurinkoinen kaikkien kaveri, skorpioni nuori seikkailija ja jousimies oma reipas itsensä. Kauriskin olisi vihdoin lakannut olemasta stressaava murehtija ja antanut kakkaharjulilleen kyytiä.

Niin, ja entäs vesimies… reipas seikkailijamme olisi karannut varmasti jo taas omille teilleen ja pesisi kenties hampaitaan löytämällään harjalla nousevan auringon valossa, aamukasteisen luonnon helmassa, vuoristopuron äärellä. Huomaamatta harjaan dymolla kirjailtua tekstiä*.

*katso Kauris

Pysy ajan tasalla – tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje!

Haluatko kuulumisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje, jossa kerromme arkisia kuulumisiamme, pohdimme ajankohtaisia matkailuaiheita ja tarjoamme kivoja vinkkejä niin tapahtumiin, ravintoloihiin, kirjoihin kuin säästämiseenkin liittyen. Pulloposti käsittelee matkailua, mutta myös muuta kuin matkailua! Kannattaa siis tilata :).

Tilaa uutiskirje täältä: Pullopostia Cocolta -uutiskirjeen tilauslinkki

{ 3 comments… add one }

Leave a Comment