≡ Menu

Maailmanympärimatka 2012 Instagram-kuvina – lähdön tunnelmaa

maailmanympärimatka

Instagramista ei ollut vielä tietoakaan kun me syksyllä 2011 alettiin suunnitella muutaman kuukauden päästä alkavaa maailmanympärimatkaamme. Tai siis meillä ei ollut tietoakaan, palveluhan oli kyllä perustettu jo vuotta aiemmin, mutta me oltiin siitä silloin vielä autuaan tietämättömiä. Avattiin blogille Insta-tili itse asiassa vasta puolisentoista vuotta sitten.

Alettiin muutama kuukausi sitten pohtia, että olisi kiva muistella neljän vuoden takaista maailmanympärimatkaa Instagraminkin puolella ja jakaa sen huippuhetkiä myös teidän lukijoiden kanssa. Maaliskuussa ryhdyttin tuumasta toimeen ja alettiin postailla tunnisteella #rtw2012. Kuvia tupsahtelee eetteriin noin kuvan päivävauhtia ja matka etenee kronologisessa järjestyksessä. Tällä hetkellä Instagramin puolella ollaan juuri päästy Vietnamin-kuukauden loppuun, jolloin maailmanympärimatkaa oli takana parisen kuukautta. Oi niitä aikoja!

Kuvia postatessa ja matkaa muistellessa tuli sitten mieleen, että me ei koskaan taidettu julkaista blogissa minkäänlaisia maakohtaisia koosteita tai top-listoja? Neljässä vuodessa mieli on ehtinyt sulatella kaikkea nähtyä ja koettua sen verran perusteellisesti, että nyt ne huippuhetketkin nousee selkeämmin esiin. Meiltähän on tässä vuosien varrella kyselty moneen otteeseen – tai oikeastaan aina kun maailmanympärimatka on tullut puheeksi – mikä reissussa oli parasta, ja vastaus on aina vähän riippunut kysyjästä ja tilanteesta. Mutta täältä niitä huippuhetkiä nyt pesee!

Tässä ensimmäisessä postauksessa käydään läpi lähtöä edeltäviä valmisteluja ja tunnelmia. Seuraavassa postauksessa, joka julkaistaneen seuraavan Instagram Travel Thursdayn yhteydessä, esitellään Thaimaassa vietetyn kuherruspariviikkoisen fiiliksiä.

Pitemmittä puheitta: tervetuloa maailmanympärimatkalle menneisyyteen! 🙂

MYM_lahdontunnelmaa_vene

Pari viikkoa ennen lähtöä, 5. päivä helmikuuta 2012, Hakaniemessä näytti tältä. Lunta oli edeltävinä päivinä ja viikkoina tuprutellut historialliset määrät ja pakkasta oli yli 20 astetta. Meidän kantakapakka eli ravintolalaiva Flying Dutch oli hyvin vahvasti talviteloilla.

MYM_lahdontunnelmaa_varasto

Ennen lähtöä tuli myytyä yksi kämppä Hakaniemestä. Irtaimistokin myytiin tätä varastokopillista lukuunottamatta. Kamojen läpikäynti ja ylimääräisestä luopuminen oli itse asiassa varsin terapeuttinen prosessi. Jälkikäteen on tosin tullut miettineeksi, tuliko sitä laitettua tavaraa (lähinnä muistojuttuja) pois vähän turhankin hölläkätisesti, vaikka ei sitä kyllä ole mitään jäänyt varsinaisesti kaipaamaan. Joitakin tavaroita on kotiinpaluun jälkeen palautunutkin, kuten Arnan siskolla Aijalla hyvässä hoidossa ollut, vuosituhannen vaihteessa ostettu silitysrauta :).

MYM_lahdontunnelmaa_pakkaus

Pakkaaminen vuoden mittaiselle matkalle on aikamoinen urakka. Tässä on osa tavaroista, joilla reput täytettiin lähtiessä. Reissun edetessä osa jätettiin matkan varrelle, osa lähetettiin kotiin, jotain tuli hankittua tien päältä. Kyllä, rinkoissa kulki koko vuoden ajan myös kymmenkunta oikeaa, paperista kirjaa.

MYM_lahdontunnelmaa_kentalla

Tämä päivä, lähtöpäivä, ei unohdu koskaan! Vaikka toisaalta sitä oli kyllä niin sumussa, että ei voi olla aivan varma, muistaako siitä sittenkään mitään. Tämän kuvan otti Arnan sisko Iina, joka tuli kentälle saatille ja itki ihan pellehermannina eron hetkellä, sekään ei unohdu koskaan. Turvatarkastuksen jälkeen käytiin kilistelemässä lähtöskumpat – Oak Barrellissa tottakai – ja soiteltiin vielä muutama jäähyväispuhelu. Siinä vaiheessa tilanne alkoi iskeä tajuntaan. Kokonainen vuosi tien päällä! Nyt se pitkäaikainen unelma on vihdoin totta! Tuota päivää ja hetkeä muistellessa tulee muuten vieläkin tippa linssiin. V***u me tehtiin se!

Jos teille muuten tulee mieleen kysymyksiä maailmanympärimatkaan tai yleensä tällaiseen pitkään matkaan liittyen, pistäkäähän tulemaan, joko kommenttikenttään tai sähköpostiin cocoaetsimassa@gmail.com. Me kyllä vastataan! Saatetaanpa joistain aiheista kehitellä vaikka oikein postauksetkin.

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

{ 9 comments… add one }
 • Lotta | Watia.fi 3.6.2016, 15:01

  Ihanan suloinen tuo teidän lähtöpäivän kuva. Tais jännittää. <3

  • Cocoa etsimässä 7.6.2016, 17:58

   Vähän taisi joo.=) Ehkä päällimmäisenä tunteena kuitenkin oli jonkinlainen epäusko koko hommaan. ”Ollaanko me todella lähdössä?”=D

 • Tässä on aistittavissa lähdön tunnelmaa. Se on kyllä aina jotenkin hieno hetki vaikka lähtee vain viikonlopuksi jonnekin.

  • Cocoa etsimässä 7.6.2016, 18:08

   Se todella on. Eikä tosiaan aina tarvitse lähteä kauas, tai olla kauaa poissa. Tässä tapauksessa lähdön tunnelmissa oltiin tavallaan aika kauan kaikkine matkavalmisteluineen ja kun varsinainen h-hetki sitten koitti, kaikki meni aika sumussa ja hämmennyksessä.=)

 • Terhi / Muru Mou 4.6.2016, 20:37

  On ollut varmasti huikea fiilis ja perhosia vatsassa tuossa lähdön hetkellä! Vaikka oon ollut pois Suomesta vuoden (tai yli) pätkiä kolmesti, en ole kertaakaan lähtiessäni tiennyt olevan niin kauaa maailmalla, joten samanlaista lähtöfiilistä ei ole koskaan ollut.

  • Cocoa etsimässä 7.6.2016, 18:18

   Huikea tosiaan oli! Ja hämmentävä… Minkähänlainen fiilis sitä nyt olisi jos lähtisi uudelleen pitkälle reissulle? Tai jos paluuajankohdasta ei edes olisi tietoa?

 • keittiön hana 6.6.2016, 14:12

  mielenkiintoinen 🙂

  • Cocoa etsimässä 7.6.2016, 17:45

   Eikös vaan! =D

 • Annika | Travellover 6.7.2016, 21:04

  Seuraava IGTT onkin kotimaa-aiheinen… ”Kotimaa kun taakse jäi” oli kyllä niin aistittavissa tästä postauksesta! Vuosi on kyllä pitkä aika. Mutta mielenkiintoista, että aiotte tehdä sen uudelleen. Taisi jäädä palo pitkiin irtiottoihin. Ihan parasta!

Leave a Comment