≡ Menu

Lasipalatsin blinit 29.3.2025 asti

Lasipalatsin blinit

*PR-tilaisuus: Ravintola Lasipalatsi & Pieni Ideapuoti

Menovinkki alkutalveen: vie ystävä tai sydänkäpynen blineille!

Tammi–helmikuu ainakin itselleni on sitä vuoden ankeinta aikaa, kun joulun juhlakausi on takana, kevät kaukana edessä ja ulkona kylmää ja märkää.

Mikä sen piristävämpää siis kuin kokoontua hyvässä seurassa blinien äärelle nautiskelemaan! Tätä iloa jatkuu kaiken lisäksi pitkälle maaliskuuhun, joten ehdit talven aikana blineille hyvin vaikka useampaankin kertaan.

Pääsin korkkaamaan blinikauden yhdessä lempiravintoloistani Helsingissä. Ravintola Lasipalatsin funkkismiljöö hivelee silmää ja sielua, ja heidän blininsä ovat – näin uskallan väittää – kaupungin parhaimmistoa (Ravintola Kappelin ohella, joka on toinen lempiravintoloistani Helsingissä).

Lasipalatsin blinit
Lasipalatsin blinit

Ravintola Lasipalatsissa on muuten vietetty bliniviikkoja jo kohta neljännesvuosisadan ajan, ja blinitaikinan reseptikin on pysynyt samana vuosikymmenet, joten Lasipalatsissa kyllä tiedetään, miten blinejä tehdään.

Millainen sitten on täydellinen blini? Minusta se on paksu ja tuhti, sisältä kuohkea ja pinnalta rapea, voissa paistettu mutta ei voissa lilluva ja maistuu sopivasti tattarille. Sellaisia juuri ovat ravintola Lasipalatsin kullanruskeat herkkublinit.

Ravintola Lasipalatsin blinisetti kuudella lisukkeella (37,50 €) sisältää kaiken, mitä blinit kaverikseen kaipaavat: muikunmätiä Saimaalta sipulin ja smetanan kera, katkarapuskagenia, kylmäsavulohitartaria, punajuuri-omenatartaria, savuporomoussea marinoidun sipulin kera sekä Sauvon suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa. Blinejä saa syödä niin monta kuin jaksaa, minä jaksoin vajaa puolitoista, eli täyttä (ja täyttävää) tavaraa ovat. Tarjolla on myös kolmen lisukkeen blinisetti, pari erikokoista mätisettiä sekä lisukkeita myös yksittäin.

Valittavana on myös vegaaninen blinisetti (34 €), jonka täytteinä on punajuuri-omenatartaria, cavi-artia, vegaanista skagenia, hernepestoa ja porkkalaa. Vinkki: Jos haluat kutsua ystäviä blineille kotiisi, tämän artikkelin lopusta löydät vegaanisen skagenin reseptin, jota kannattaa kokeilla.

Bliniaterian kruunaa kuohuviinillä aateloitu veriappelsiinisorbetti, joka on jälkkäri mun makuun ja sopii tuhtien makujen jälkeen suunraikastajaksi: raikas, kevyt, ei liian makea ja sisältää kuohuviiniä.

Kenet sä haluaisit viedä blineille? Mä haluaisin mennä tyttöporukalla – ja taidankin ehdottaa porukalleni sitä. Vielä on hyvin aikaa ennen kuin siirrytään blinikaudesta parsakauteen.

Lasipalatsin blinit
Lasipalatsin blinit
Lasipalatsin blinit
Lasipalatsin blinit

Bliniviikot HOK-Elannon ravintoloissa

Bliniviikkoja vietetään HOK-Elannon ravintoloissa seuraavasti:

  • Ravintola Lasipalatsissa 3.1.–29.3.2025
  • Kappelissa 8.1.–30.3.2025
  • Salvessa, Zetorissa ja Vltavassa 8.1.–2.3.2025

Keittiöpäällikkö Petri Simosen vegaaninen skagen blineille

Täyte riittää 6–12 blinille
300 g savutofua
200 g kaura-fraicheä
1 di vegaanista majoneesia
1 dl hienonnettua tilliä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa
ripaus sokeria
Murskaa tofu kevyesti ja sekoita ainekset keskenään. Kruunaa annos merileväkaviaarilla ja raastetulla vegeparmesaanilla.

Herkullisia blinihetkiä!

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment