≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 9

reissu-unelmia

Saana Live now – dream later -blogista haastoi meidät (molemmat erikseen!) listaamaan reissu-unelmiamme. Haasteen on alun perin aloittanut Kohteena maailma -blogin Rami. Olemme listanneet unelmakohteemme toisen valinnoista tietämättä, joten lopputulos on itsellemmekin yllätys!

Tämän sarjan aikaisemmissa jaksoissa olemme kertoneet unelmiemme paikastatapahtumastakotimaankohteestakaupungistamaasta, saaresta, extreme-kokemuksesta ja majoitusmuodosta. Tänään vuorossa on luontokohde.

Luontokohde: Afrikan-safari & monarkkiperhoset

Arna: Afrikan-safari

Klassinen Afrikan-safari on ollut iso matkaunelma jo pitkään. En tunne vaihtoehtoja niin hyvin, että tietäisin tarkkaan mihin päin Afrikkaa ja mihin kansallispuistoon haluaisin, mutta tietenkin toiveissani olisi bongata the big five eli norsu, leijona, puhveli, sarvikuono ja leopardi. Lisäksi haluaisin nähdä luonnollisessa elinympäristössään, vapaana ja uljaana, kirahvin ja mangusteja. Kyllä, mangusteja! Mangusti on yksi lempieläimistäni – saukon ohella.

Safarimatkalla majoittuisin tietenkin sellaisessa luksusteltassa, jonka ympärillä kävisi kuhina yötä päivää. Yöllä en saisi unta, kun isot kissaeläimet saalistaisivat seinän takana, ja aamulla nauttisin kahvini norsulauman leikkisää pesuhetkeä seuraillen. Auringon laskiessa siemailisin viileää valkoviiniä lodgen terassilla ja kuuntelisin savannin elämää ympärilläni.

wade-lambert-676955-unsplash

Kuva: Wade Lambert

Arto: Monarkkiperhoset, USA ja Meksiko

Luontokohteita on näissä meidän matkaunelmissa listattu jo useampikin, mutta pysytään nyt käsikirjoituksessa ja paljastetaan vielä yksi. Niitähän nimittäin riittää.

En ole kummoinenkaan ötökköfani ja mitäpä muutakaan perhoset ovat kuin kauniin siivin koristeltuja ötököitä. Siitä huolimatta haluaisin päästä näkemään niitä – vieläpä massoittain!

Noin parikymmentä vuotta sitten sain todistaa Jussarön saarella kymmenien amiraaliperhosten tanssia ollessani kauniina kesäpäivänä vartiovuorossa rannalla. Näky oli komea, mutta monarkkiperhosten vaellus Yhdysvaltojen pohjoisosista ja Kanadasta talvehtimaan Keski-Meksikoon ja Kaliforniaan olisi varmasti spektaakkelimaista. Joissain arvioissa puhutaan jopa miljardin siivekkään muuttoliikkeestä. Näitä siirtolaisia varten Mr. Trump on varmasti rakentamassa valtavaa haavia maiden rajoille…

Valitettavasti monarkkiperhosia uhkaa – taas kerran – meidän ihmisten aikaansaannokset. Laittomat metsähakkuut, tehomaatalous ja kyllä, ilmaston lämpeneminen on vähentänyt merkittävästi näiden kauniiden eläinten (kyllä mä oikeasti pidän perhosista!) määrää.   

Lue myös:

Kymmenen reissu-unelmaa: Alaska & Wulingyuan

Kymmenen reissu-unelmaa: Rion sambakarnevaalit & Burning Man

Kymmenen reissu-unelmaa: Kevon kanjoni & Kuhmon karhusafari

Kymmenen reissu-unelmaa: Seattle & Tokio

Kymmenen reissu-unelmaa: Japani & Uusi-Seelanti

Kymmenen reissu-unelmaa: Tonga & Tonga

Kymmenen reissu-unelmaa: poniretki ja haisukellus

Kymmenen reissu-unelmaa: Rantabungalowi & asuntovene

{ 2 comments… add one }
  • Safarit ovat meidän suosikkimatkojamme, niihin ei vain kyllästy. Masai Mara voisi olla hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi safarikohteeksi. Siellä eläimiä on lukumääräisesti runsaasti ja kaikki klassiset safarieläimet asustelevat puistossa. Sarvikuonoja siellä tosin on lähes mahdotonta nähdä, mutta viereisessä Lake Nakurun kansallispuistossa niitä sen sijaan todennäköisesti näkee. Mangusteja noissa puistoissa ei taida kuitenkaan kovin paljoa olla.

    Sitten pieni varoituksen sana noista luksusteltoista. Niitä tosiaan löytyy, mutta hinta voi olla jopa 1 000 dollaria öltä henkilöä kohden…

    • Cocoa etsimässä 20.4.2019, 20:20

      Masai Marasta ollaan kuultu paljon hyvää! Ja voi olla, että luksusteltoilla me ei tarkoiteta luksustelttoja, vaan jotain ihan perustelttoja, koska suurin piirtein kaikki meidän kaverit, jotka on noilla huudeilla retkeilleet, ovat majoittuneet näissä ”luksusteltoissa”, mutta eivät varmasti ole maksaneet tonturaista yöstä. Mutta onhan se nyt joka tapauksessa ihan luksusta yöpyä teltassa keskellä jotain savannia…

Leave a Comment