≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 8

reissu-unelmia

Saana Live now – dream later -blogista haastoi meidät (molemmat erikseen!) listaamaan reissu-unelmiamme. Haasteen on alun perin aloittanut Kohteena maailma -blogin Rami. Olemme listanneet unelmakohteemme toisen valinnoista tietämättä, joten lopputulos on itsellemmekin yllätys!

Tämän sarjan aikaisemmissa jaksoissa olemme kertoneet unelmiemme paikastatapahtumastakotimaankohteestakaupungistamaasta, saaresta ja extreme-kokemuksesta. Tänään vuorossa on majoitusmuoto.

Majoitusmuoto: Rantabungalowi & asuntovene

Arna: Rantabungalowi

Siitä asti kun tämä haaste meille heitettiin, olen ajatellut, että unelmieni majapaikka olisi puumaja. Puuhun rakennetussa majassa on sellaista hieman tarzanmaista reissuromantiikkaa, seikkailun tuntua, jonka ajattelin olevan mun juttu. Ja niinhän se onkin, mutta vielä enemmän mun juttu on – hieman tylsästi ehkä – rantabungalowi. Olen yöpynyt monissa rantabungaloweissa, mutta en vielä unelmieni rantabungalowissa.

Sijainti olisi tietenkin rannalla, mutta on rantoja ja sitten on rantoja. Unelmieni rantabungalowi olisi valkohiekkaisella rannalla ja sen terassilta avautuisi täydellinen näkymä turkoosina välkehtivälle merelle. Bungalowia varjostaisi muutama palmupuu ja mereen olisi korkeintaan parinkymmenen metrin matka.

Itse bungalowi olisi tavallaan aika simppeli, mutta toisaalta luksukas. Yksi iso huone riittäisi. Siinä olisi iso parivuode, jonka ylle levittäytyisi harsokatos. Tavarat ja matkalaukut saisi piiloon kaappiin ja laatikoihin. Kaapissa olisi jääkaappi juomille ja välipaloille.

Kylpyhuone olisi al fresco -versio, ja suihkusta tulisi ainakin johonkin aikaan päivässä lämmintä vettä. Bungelowissa olisi koko seinän kokoinen ikkuna, jonka saisi päiväsaikaan auki ja yöksi kiinni. Isolla terassilla olisi riippukeinut koko porukalle (mini-riippukeinu Mini-Friidulle!).

Ranta olisi toisaalta rauhallinen, mutta toisaalta sieltä löytyisi myös muutama hyvä ruokapaikka ja pari tunnelmallista baaria. Vuokrattavissa olisi katoksellisia aurinkovuoteita iltapäivien lukuhetkiä varten. Rannasta pääsisi suoraan snorklaamaan terveille ja elinvoimaisille riutoille. Roskia ei tietenkään olisi, eikä merestä löytyisi muovin murenaakaan.

Muita ihmisiä saisi olla oikein mielellään, mutta ei liikaa. Kaikki hymyilisivät ja olisivat ystävällisiä toisilleen.

Oho, taisin juuri kuvailla unelmieni utopistisen yhteiskunnan, jossa haluaisin asua. Mistähän sellainen löytyisi vai pitääkö itse perustaa?

roberto-nickson-587753-unsplash

Kuva: Roberto Nickson

Arto: Asuntovene

Asuntovene olisi varmasti mukava tapa majoittua, erityisesti Amsterdamissa. Ainakin se varmasti peittoaisi edellisen reissun kämpän parikymmentä vuotta sitten – silloin kun tuli yövyttyä teltassa.

Amsterdam on kiva kaupunki ja sen elämänmenoa olisi varmasti oivallista seurailla veneen kannelta aamusumppeja tai vaikka iltaolutta hörppiessä. Kanaalit ovat tietysti kauniita, mutta myös kapeat ja kuin hujan hajan viskotut värikkäät talot näyttäisivät kanaaliperspektiivistä varmasti eri hauskoilta.

remi-bertogliati-1132977-unsplash

Kuva: Rémi Bertogliati

Lue myös:

Kymmenen reissu-unelmaa: Alaska & Wulingyuan

Kymmenen reissu-unelmaa: Rion sambakarnevaalit & Burning Man

Kymmenen reissu-unelmaa: Kevon kanjoni & Kuhmon karhusafari

Kymmenen reissu-unelmaa: Seattle & Tokio

Kymmenen reissu-unelmaa: Japani & Uusi-Seelanti

Kymmenen reissu-unelmaa: Tonga & Tonga

Kymmenen reissu-unelmaa: poniretki ja haisukellus

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment