≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 6

Photo by: Dave Shaw

Saana Live now – dream later -blogista haastoi meidät (molemmat erikseen!) listaamaan reissu-unelmiamme. Haasteen on alun perin aloittanut Kohteena maailma -blogin Rami. Olemme listanneet unelmakohteemme toisen valinnoista tietämättä, joten lopputulos on itsellemmekin yllätys!

Tämän sarjan aikaisemmissa jaksoissa olemme kertoneet unelmiemme paikastatapahtumastakotimaankohteestakaupungista ja maasta. Tänään vuorossa on saari.

Saari: Tonga & Tonga

Arna: Tonga

Ah, tää on mun lemppari! Rakastan saaria, olen ehdottomasti saari-ihminen. Trooppinen saari -ihminen, jos nyt tarkkoja ollaan.

Tiesin heti, että mun unelmieni saari on Tyynellämerellä. Mutta sitten iski tenkkapoo: Tonga vai Samoa? Bora Bora vai Uusi-Guinea? Fidži vai Tahiti? Pääsiäissaaret vai Havaiji? Teknisesti ottaen osa mainituista taitaa olla saariryhmiä, mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin.

Yksi suurimmista ja pitkäaikaisimmista matkaunelmistani on viettää Tyynenmeren saarilla useampi kuukausi. Käydä ajan kanssa kaikki saaret läpi, perehtyä polynesialaiseen kulttuuriin, tutustua paikallisiin ihmisiin, asua yksinkertaisessa rantabungalowissa, levyttää riippumatossa ja tuijottaa turkoosia merta. Kävellä valkoisessa rantahiekassa löntystelevin, kiireettömin askelin, kerätä simpukoita tyttäreni kanssa, syödä kookosta. Kirjoittaa joka päivä. Kirjaa, päiväkirjaa, blogia. Ah, se vasta olisi elämää!

Koska en nyt millään osaa päättää, mikä Tyynenmeren saarista kutsuu minua kaikista eniten, ravistan tästä nyt vain hihasta, että……….. TONGA!

Valintani on siis Tonga. Joka siis toki on saariryhmä ja koostuu yli 170 saaresta, mutta leikitään nyt, että se kelpaa saareksi tähän haasteeseen. Perustelut: Siellä on trooppista ja vehreää, kauniita rantoja ja upeita luontokohteita, kiehtova kulttuuri ja leppoisa meininki ja siellä voi nähdä valaita. Ja turismi on edelleen varsin vähäistä. Tongan piti olla yksi meidän varmoista kohteista maailmanympärimatkalla, siis varma sillä lailla, että sitä ei varmasti jätetä väliin (kuten myös Uusi-Seelanti ja Kuuba), mutta huonoista ja kalliista lentoyhteyksistä johtuen se sitten kuitenkin jäi.

Seuraavalla maailmanympärimatkalla, jonka ajankohta on nyt vielä vähän auki, se ei jää.

Tonga/Samoa Feb 2009

Kuva: Sarah Kelemen Garber

Arto: Tonga

Yhden saaren sijasta valitsin saariryhmän.  Jos yksi saari pitää valita, olkoon se vaikka Tongan pääsaari Tongatapu. Jos en ihan väärin muista, Tonga taisi olla yksi ensimmäisistä paikoista, jonka valitsimme maailmanympärimatkamme käyntikohteeksi – ja joka koki siis kuitenkin saman kohtalon kuin Uusi-Seelanti ja Kuuba. Niiden aika tulisi myöhemmin. Muutamat käytännön asiat eivät vain aikanaan natsanneet ja niin tiemme ei ikinä vienyt tälle paratiisisaarelle. Mutta joskus vielä vie!

Mielikuvissani Tongalla olisi leppoisaa. Päivät koostuisivat tässä maanpäällisessä paratiisissa verkkaisesta käyskentelystä, mukavasta jouten olosta ja seurustelusta iloisten ihmisten kanssa. Pitkien maukkaiden kala-aterioiden päätteeksi makoiltaisiin riippukeinussa herkullisia hedelmiä nauttien ja värikkäitä papukaijoja katsellen. Välillä voisi pulahtaa mereen paikallisten läskipalleroiden – siis ryhävalaiden – kanssa polskimaan. Illalla lipiteltäisiin lievästi päihdyttävää kavaa ja ihmeteltäisiin blowholejen näyttäviä ryöpsähdyksiä rennon letkeän musiikin rytmittäessä ihanan lämmintä iltaa.

Haluan Tongalle heti!

Tonga/Samoa Feb 2009

Kuva: Sarah Kelemen Garber

{ 1 comment… add one }
  • Kohteena maailma / Rami 21.3.2019, 19:46

    Aika hyvin osui kohdalleen unelmat! Tonga olisi kyllä varmasti rauhallinen kohde, missä olisi mukava ladata akkuja jonkun aikaa. Menkääpä siis sinne jossakin vaiheessa 🙂

Leave a Comment