≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 4

Photo by Kalisa Veer

Saana Live now – dream later -blogista haastoi meidät (molemmat erikseen!) listaamaan reissu-unelmiamme. Haasteen on alun perin aloittanut Kohteena maailma -blogin Rami. Olemme listanneet unelmakohteemme toisen valinnoista tietämättä, joten lopputulos on itsellemmekin yllätys!

Tämän sarjan aikaisemmissa jaksoissa olemme kertoneet unelmiemme paikastatapahtumasta ja kotimaankohteesta. Nyt on vuorossa kaupunki.

Kaupunki: Seattle & Tokio

Arna: Seattle

Ensin ajattelin, että tämä on haasteen hankalin kohta, sillä olen ehdottomasti kaupunki-ihminen ja rakastan kaupunkien sykettä yli kaiken. Erityisesti Aasian metropolit ovat lähellä sydäntäni, enkä ole suurimmassa osassa niistä vielä käynyt, joten olisin hyvin voinut valita tähän vaikka Tokion tai Soulin. Tai Euroopasta Venetsian tai Bilbaon. Amerikasta San Franciscon tai New Orleansin. Ajattelin, että en pysty valitsemaan vain yhtä. Mutta sitten sydämeni kuiskasi minulle: Seattle.

Seattle ei äkkiseltään kuulosta kaupungilta, jollaisista yleensä unelmoin, sillä siellä on – ainakin mielikuvieni mukaan – kylmää, sateista ja harmaata. Enkä tykkää yhtään kylmästä, sateisesta ja harmaasta. Mutta kesällä siellä on kuulemma on ihan jees kelit. Ja vaikka olisi vähän kehnommatkin kelit, se ei haittaa, sillä Seattlessa on niin paljon kaikkea kiinnostavaa. Niin siis muistatte varmaan, että me ollaan kesällä lähdössä eeppiselle USA-reissulle, jonka tukikohtana tulee useamman viikon ajan olemaan Seattle?

Mutta miksi siis valintani on Seattle?

Seattlen ruokakulttuuri on muikea yhdistelmä eri maailmankolkkien makuja, ja tuoretta meriruokaa on tarjolla viljalti. Simpukoita voi käydä keräämässä vaikka suoraan rannalta! Ja näin me itse asiassa aiotaankin tehdä, meidän paikallisten oppaiden kanssa, jos vaan kesällä sattuu olemaan simpukkasesonki – tätä ei olla vielä tarkistettu. Ruuan puolesta must-listalla on ainakin simpukkakeitto (clam chowder) ja vietnamilainen pho, jota on kuulemma tarjolla vähän joka nurkalla. Kelpaa!

Seattlessa on myös monipuolinen kulttuuritarjonta. Erityisesti kesäkuukausina kaupunki täyttyy erilaisista tapahtumista, ihan niin kuin täällä koti-Helsingissäkin. Eikä pidä unohtaa musiikkia! Kaikkihan muistaa, että grunge on kotoisin Seattlesta.  Täytyykin selvittää, mitä kaupungissa tapahtuu meidän visiitin aikana.

Ja viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä: Seattlessa on luonto lähellä. Washingtonin osavaltion korkein vuori Mount Rainier ja sitä ympäröivä kansallispuisto jäätiköineen, vesiputouksineen ja suurine puineen on parin tunnin ajomatkan päässä. Muitakin vuoria ja kansallispuistoja on. Ja keväästä syksyyn Seattlesta käsin voi osallistua valasretkille, joilla on mahdollista bongailla harmaavalaita, miekkavalaita ja ryhävalaita.

Niin, ja sitten on vielä yks juttu. Nimittäin Twin Peaks. Olin ysärillä – ja olen edelleen – suuri Twin Peaks -fani, ja joitakin sarjan kuvauspaikkoja löytyy Seattlen läheltä Snoqualmien ja North Bendin pikkukaupungeista. Näissä on pakko käydä, tottakai. Pitäisköhän pukeautua Laura Palmeriksi? Tästä tulikin mieleen, että vuosia sitten yksissä halloween-bileissä mun serkku pukeutui Laura Palmerin ruumiiksi. Se oli todella vaikuttava naamiaisasu. Mutta ei siitä sen enempää.

(Oho, lipsahti vähän miniromaanin puolelle, annetaas välillä puheenvuoro Artollekin…)

roberto-nickson-190439-unsplashKuva: Roberto Nickson

Arto: Tokio

Mikäpä tähän unelmakategoriaan sopisikaan paremmin kuin maailman suurin kaupunki.

Mielikuvissani Tokio on futuristinen ja friikki, mutta myös täynnä kiehtovaa historiaa ja perinteitä. Räikeitä ylilyöntejä ja herkkää estetiikkaa. Tsiljoona mainosvaloa, sinne tänne ryntäileviä ihmisiä, cosplay-asuja, taivaita hipovia pilvenpiirtäjiä, outoja asioita tarjoavia automaatteja ja jossain taustalla majesteettinen Fuji-vuori.

Japanilainen kulttuuri kiehtoo omaperäisyydellään ja monipuolisuudellaan, ja se ruoka… Tänne kaikki vaan! Noh, pallokalaa täytyy miettiä pari kertaa.

On oikeastaan ihme ja kumma, ettemme ole vielä käyneet Tokiossa – tai ylipäätään Japanissa. Lähellä se on kyllä ollut. Oli liput ja kaikki, kunnes kävi niin kuin kävi…

Oikeastaan Tokiolla ja Japanilla voisi kuitata kaikki loput matkaunelmahaasteen kohteet. Ei tehdä kuitenkaan niin, vaan palataan pian uusin kujein ja kohtein asiaan.

clay-banks-170882-unsplashKuva: Clay Banks

 

Artikkelikuva: KaLisa Veer

{ 2 comments… add one }
  • Kohteena maailma / Rami 16.3.2019, 13:44

    Seattle ja Tokio passaisi molemmat minulle! Grungen syntysijat yhdistettynä lähistön luontokohteisiin olisi elämys. Tokiossa olen viikon ollut, halu mennä uudestaan kova.

    • Cocoa etsimässä 18.3.2019, 08:45

      Me ei olla kumpikaan oltu kummassakaan, joten molemmat kiehtoo kovin. Onneks Seattle odottaa ihan nurkan takana!

Leave a Comment