≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 2

Burning Man Festival

Saana Live now – dream later -blogista haastoi meidät (molemmat erikseen!) listaamaan reissu-unelmiamme. Haasteen on alun perin aloittanut Kohteena maailma -blogin Rami. Olemme listanneet unelmakohteemme toisen valinnoista tietämättä, joten lopputulos on itsellemmekin yllätys!

Eilen kerroimme unelmiemme paikasta, tänään vuorossa on tapahtuma.

Tapahtuma: Rion sambakarnevaalit & Burning Man

Arna: Rion sambakarnevaalit

Olenko muistanut kertoa, että harrastin nuorempana sambaa? Tai nuorena ja nuorena, alle kolmekymppisenä, eli vielä ihan hetki sitten. No okei, reilu kymmenen vuotta sitten. Ja ai että kuulkaa, rakastin sitä! En edes muista enää miksi lopetin, mutta luultavasti ajan puutteen takia.

Kävin siis muutaman vuoden helsinkiläisessä Império do Papagaio -sambakoulussa tanssitunneilla, ja vaikken koskaan päätynyt tanssimaan höyhenet ja paljetit päälläni edes Helsingin sambakarnevaaleilla, haaveilin jatkuvasti karnevaalireissusta Brasiliaan.

Rio de Janeirossa vuosittain järjestettävä sambakarnevaali on kahdella miljoonalla päivittäisellä kävijällään(!!!) maailman suurin karnevaali, ja vaikka joidenkin mielestä São Paulossa on parempi karnevaalimeininki, Rion karnevaalit ovat vain massiivisuudessaan niin absurdi ajatus, että ne on jossain vaiheessa elämää pakko nähdä ja kokea. Ehkä höyhenet ja paljetit päällä? Jo pelkkä ajatus sambasta saa bateriarumpujen rytmin hakkaamaan suonissa ja jalat hakemaan samba no pén askelkuviota…

Hmmm. En tajua miksi ihmeessä lopetin, joten taidankin tästä ilmoittautua taas tunneille. Império do Papagaiossa on muuten tarjolla myös satusambaa, joten Friidullekin on jo yksi harrastus katsottuna!

TerryGeorge_RioCarnival2018Kuva: Terry George

Arto: Burning Man

Tämä(kin) oli hankala valittava. Jo pelkästään Suomessa riittäisi jos jonkinmoista kiinnostavaa kinkeriä koluttavaksi – vaikkapa lypsyjakkaran heiton SM-kisat Varkaudessa.

Jalkapallomiehenä tietysti futiksen arvokisat kiinnostavat. Olisi upeaa nähdä joskus MM-finaali paikan päällä. Seuraavat kisat vuonna 2022 järjestetään kuitenkin maassa, johon en halua jalallani astua. Qatarin ihmisoikeusrikkomusten vuoksi olen asettanut maan no go -kohteeksi.

Seurajoukkuetasolla Espanjan jättiläisten FC Barcelonan ja Real Madridin kohtaaminen ensiksi mainitun kannattajana kiinnostaa. Barçan pelejä olenkin käynyt katsomassa, mutta El Clásico on vielä todistamatta.

Taidan kuitenkin nostaa ykköseksi tapahtuman, joka jostain syystä jaksaa kiehtoa vuodesta toiseen, vaikka en ole edes varma viihtyisinkö siellä. Kyseessä on myyttinen Burning Man -taidefestivaali Nevadan autiomaassa.

Päihteitä, estotonta käyttäytymistä ja tietysti sitä huikeaa taidetta. Kuulostaa hauskalta eikö vain? Todennäköisesti menettäisin kuitenkin hermoni hetkessä itseään täynnä olevien eksentrikkojen seurassa. Tai ehkäpä heittäisin vaatteeni pois ja käyskentelisin alasti viikon hengenheimolaisteni kanssa syvällisiä haastellen ja todellisesta vapaudesta nauttien. Tämä olisi aikuisten reissu, Friidu saisi jäädä kotiin.

BryceQuayle_BurningMan2017_2Kuva: Bryce Quayle

(Artikkelikuva: Bryce Quayle)

{ 3 comments… add one }
  • Meiltä ehdottomasti suositus Rion sambakarnevaaleille! Me olimme hieman huolissamme turvallisuudesta, mutta täysin turhaan. Poliiseja on valtava määrä huolehtimassa ihmisten turvallisuudesta eikä turvallisuusasioista joutunut siksi olemaan lainkaan huolissaan.

    • Cocoa etsimässä 20.4.2019, 20:12

      Kiva kuulla, että olo oli väenpaljoudesta huolimatta turvallinen. Pakko myöntää, että me olla tultu tätä aspektia ajatelleeksi ollenkaan, vaikka ehkä olisi ollut syytä…

Leave a Comment