≡ Menu

Kymmenen reissu-unelmaa, osa 1

reissu-unelmia haaste blogi

Saimme Live now – dream later -blogin Saanalta haasteen, jossa pyydetään listaamaan unelmien matkakohteita eri teemojen mukaan. Haaste on alunperin Kohteena maailma -blogin Ramin aloittama ja aivan loistava idea! Nimittäin mikäs se mukavampaa puuhaa kuin haaveilla tulevista matkoista.

Saana haastoi meidät molemmat erikseen, joten teimme työtä käskettyä ja listasimme molemmat omat reissu-unelmamme. Ja jännityksen vuoksi päätimme tehdä sen toisen valinnoista tietämättä! Lopputulos oli siis meille itsellemmekin yllätys, ja olipahan muuten mielenkiintoista nähdä minkä verran meillä on samoja reissu-unelmia ja minkä verran haaveilemme eri asioista.

Ai niin, päätimme myös pilkkoa kymmenen kohdan haasteen kymmeneen eri postaukseen. Tämä siksi, että muuten saisitte lukea pienoisromaanin, ja sellaistahan ei kukaan jaksa lukea tietokoneen ruudulta.

Joten täältä pesee: kymmenen päivää, kaksikymmentä reissu-unelmaa.

Paikka: Alaska & Wulingyuan

Arna: Alaska

“Paikan” voi ymmärtää monella tavalla. Se voi olla maantieteellinen alue tai kaupunginosa, konserttitalo tai kauppahalli tai nähtävyys tai vaikka yksittäinen tilanne jossain päin maailmaa, jossain tietyssä seurassa. Olisin voinut listata tähän vaikka kuinka monta paikkaa, mutta varsin pikaisen harkinnan jälkeen valitsin Alaskan.

Ensinnäkin siksi, että se on niin toisenlainen kohde kuin mistä yleensä haaveilen. Mutta niin kiinnostava! Jäätiköitä, järviä, vuoria! Valaita ja karhuja! Toinen toistaan upeampia patikkareittejä ja näköalapaikkoja! Kultakuumeen historiaa! Ja toisaalta myös vireää kaupunkikulttuuria ravintoloineen ja pienpanimoineen. Olen ysärin nuori, joten katsoin 90-luvulla telkkarista Villiä Pohjolaa, kuten siihen aikaan kaikki. Ja olen siitä asti haaveillut Chris Stevensistä matkasta Alaskaan, mutta kaipuuni lämpimään on tähän asti vienyt minut muihin maailman kolkkiin.

Mutta! Toinen syy miksi valitsin Alaskan on se, että tämä unelma on tulossa toteen aivan lähiaikoina. Siis ihan just kohta! Pysykäähän kanavalla niin kuulette pian lisää.

riley-718401-unsplashKuva: Riley

Arto: Wulingyuan, Kiina

Törmäsin tähän paikkaan erikoisessa yhteydessä. Jäin eräänä tuikitavallisena kiky-tiistaina tuijottamaan mietteissäni työkoneen ruutua, kun näytönsäästäjä väläytti silmieni eteen upean maiseman. ”Pidätkö tästä kuvasta?” se kysyi. Todellakin! Upeat kalliopilarit kohosivat taivaisiin ja niiden laet olivat vehreiden kasvien koristamat. Maisema oli kuin fantasiaelokuvasta – kuin Avatarista! Noh, kalliot eivät sentään leijuneet ilmassa, mutta yhtä kaikki, tällainen paikka oli siis oikeasti olemassa. Pienen googlettelun jälkeen kohteen nimikin selvisi. Ja tosiaan, se oli kuin olikin toiminut inspiraation lähteenä Avatar-elokuvan tekijöille.

Wulingyuan on Unescon maailmanperintökohde ja tuhansien kalliopilareiden lisäksi sieltä löytyy jokia, lampia, vesiputouksia, luolia ja luonnon luomia siltoja. Varsinainen satumaa siis. Valitettavasti sekin on kuulemma kärsimässä massaturismin lieveilmiöistä. Jotkut muutkin siis haaveilevat tässä kansallispuistossa vierailusta. Pitäisikö tyytyä vain näytönsäästäjään ja unelmoida jostain kestävämmästä paikasta?

robynne-1274742-unsplash

Kuva: Robynne

Lue myös:

Kymmenen reissu-unelmaa: Rion sambakarnevaalit & Burning Man

Kymmenen reissu-unelmaa: Kevon kanjoni & Kuhmon karhusafari

Kymmenen reissu-unelmaa: Seattle & Tokio

Kymmenen reissu-unelmaa: Japani & Uusi-Seelanti

Kymmenen reissu-unelmaa: Tonga & Tonga

Kymmenen reissu-unelmaa: Issikkavaellus & haisukellus

{ 4 comments… add one }
 • Ei vitsit, onpa ihana idea palastella tämä näin moneen osaan. Olkaapas hyvät vaan haasteesta! 😁 Artolle kyllä propsit tästä kohteesta. Ajattelin aina, ettei Kiina herätä mussa minkäänmoisia matkustusmielihaluja (eikä taannoinen päivä Pekingissä yhtään muuttanut sitä fiilistä), mutta tämän kuvauksen jälkeen aatokset Kiinasta kallistui aavistuksen verran vastakkaiseen suuntaan. Jään mielenkiinnolla odottelemaan seuraavaa jaksoa!

  • Cocoa etsimässä 10.3.2019, 22:54

   Kiitokset propseista! =) Kyllähän Kiinasta varmasti kaikkea kiinnostavaa löytyy – niin hyvässä kuin pahassa. Omakohtaista kokemusta ei ole kuin Hong Kongista ja siitä pidettiin kovastikin. Onko se nyt sitten varsinaisesti kovin kiinalainen, onkin sitten eri kysymys…

   -Arto

 • Molemmat kohteista on meidän ensi vuoden listassa! Täällä odotellaan Alaskan postauksia mielenkiinnolla, josko niistä olisi myös apua reissun suunnittelussa!

  • Cocoa etsimässä 20.4.2019, 20:11

   Hei kiitos kommenteista! Erityisen kiva saada niitä näihin reissu-unelmapostauksiin :). Meidän tämänkertainen Alaskan-reissu on risteilyn muodossa, joten voi olla, ettei siitä ole kovin paljon apua suunnitteluun, mutta fiilistelyyn ehkä :D.

Leave a Comment