≡ Menu

Keväinen Rooma, ikuinen Rooma

Rooma keväällä

Viisi päivää Roomassa. Kuulostaa toisaalta pitkältä ajalta kaupunkilomalle, mutta toisaalta se hujahtaa niin kovin nopeasti. Etenkin kun ympärillä on yksi maailman kauneimmista ja monipuolisimmista kaupungeista.

Mutta mitä viidessä päivässä sitten ehtii?

Kävellä ja tunnelmoida. Hämmästellä antiikin aikaisia raunioita. Ihailla maisemia. Istahtaa aukion laidalle viinilasilliselle ihmettelemään maailman menoa. Maistaa kahdeksaa eri makua gelatoa. Seurata prosecco-lasi kädessä kun aurinko laskee Pietarinkirkon taa.

Osallistua virtuaalikierrokselle. Nukkua pitkään. Syödä yhdeksän lajin illallinen fine dining -ravintolassa. Pysähtyä lukemattomia kertoja samalle sillalle ottamaan valokuvia. Laskea kissoja Largo di Torre Argentina -aukiolla. Kurkistaa avaimenreiästä. Shoppailla. Maistaa paistettua artisokkaa.

Käyskennellä Tiber-joen vartta. Eksyä Trasteveren kaupunginosaan. Ottaa kuvia narulla roikkuvista pyykeistä. Kävellä käsi kädessä ja huokailla yhdessä kaikkea kaunista. Testata kuusi pizzapaikkaa.

Unohtaa arjen kiireet. Päättää palata mahdollisimman pian.

Rooma

 

Rooma Colosseum Rooma Pantheon Rooma Rooma_pizza Rooma gelato Rooma Rooma
{ 54 comments… add one }
 • Jenni / Unelmatrippi 19.3.2017, 14:17

  Kuulostaa aivan täydelliseltä! Eikä 5 päivää mun mielestä ole mitenkään paljoa. Ainakaan siis Roomassa, jossa on paljon tunnelmaa, nähtävää ja koettavaa. Nyt mäkin haluan sinne fiilistelemään ja herkuttelemaan!

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:44

   Ei viisi päivää totta puhuen ole meidänkään mielestä pitkä aika, muta monet kuuluvat tekevän parin, kolmen päivän kaupunkimatkoja, ja sellaiset ovat meille vähän lyhyitä. Juuri kun ehtii päästä kunnolla tunnelmaan, on kotiinlähdön aika. Viisi päivää on itse asiassa aika sopiva!

 • Teija / Lähdetään Taas 19.3.2017, 15:14

  Viisi päivää Roomassa kuulosti kyllä ennen tämän lukemista aika pitkältä ajalta, mutta tarkemmin ajateltuna ei se varmasti olekaan 🙂

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:45

   Niin meitä on erilaisia matkaajia :). Meille viisi päivää on melkeinpä minimi kaupungissa kuin kaupungissa. Rooma on niitä kaupunkeja, joissa tekemistä kyllä riittää.

 • Heli / Heli voyage 19.3.2017, 18:09

  Oih, la dolce vita! Kuulostaa täydelliseltä. Voisin helposti jatkaa useammankin kuin 5 päivää samalla kaavalla.

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:45

   No sama!

 • Anna / Tämä matka 19.3.2017, 18:20

  Kävimme 2015 viisi päivä myös Roomassa ja ”juhlimme” syntymäpäivääni. Siis, emme varsinaisesti juhlineet, vaan nautimme kaupungista ja ehkä ruokailimme hieman hienommin kuin muulloin. Ei siinä aika kyllä liian pitkäksi tullut.

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:46

   Ei tule Roomassa aika pitkäksi, ei. Me suunniteltiin jo, että olisi kiva palata vaikka kuukaudeksi.

 • Johanna @ Out of office 19.3.2017, 19:01

  Roomassa on magiikkaa. Kaikki on niin kaunista, vanhaa ja ihanaa, ettei tuosta kaupungista voi milloinkaan saada tarpeekseen. Menee minulla samaan kategoriaan kuin Lontoo, on kaupunki jonne aina löydän syyn matkustaa.

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:48

   Sama täällä, Roomasta ei saa tarpeekseen! Ja samat sanat myös Lontoosta. Me tavataan kyllä harvemmin matkustaa samoihin kohteisiin kuin missä ollaan jo oltu, joten useita kertoja ei näissäkään ihanissa kaupungissa ole tullut käytyä. Mutta voisi kyllä käydä.

 • Sateenmuru 19.3.2017, 19:08

  Oooh, tulin tänne katsomaan valokuvia Roomasta, mutta tekstikin oli niin tenhovoimainen! Viisi päivää unelmointia Roomassa kelpaisi milloin vain – Italia on aina ihana.

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:49

   Kiva kuulla, että teksti tempaisi mukaansa! Kyllä, Rooma ja koko Italia on i-ha-na.

 • Skimbacon Katja 19.3.2017, 20:58

  Viisi päivää on kyllä ruhtinaallinen aika jo Roomassa, ja kuulostaa että te kyllä nautitte koko ajalta 🙂 Pizza kelpaisi mulle just nyt…

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:50

   Voi, nautittiin kyllä! Pizzaa tuli tosiaan syötyä, enemmän kuin tarpeeksi totta puhuen, ja napattua myös ideoita omaan perjantaipizzakeittiöön :).

 • Kati / Lähinnä Kauempana 19.3.2017, 23:49

  Kyllä, juuri tuollaisen Rooma-loman tarvitsisin. Kiireettömän ja nautiskelevan. Proseccoa ja herkkuja. Historian havinaa ja auringonlaskuja. Miten muuten säät kohtelivat teitä? Kuvissa näyttää ainakin ihan hyvältä.

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:52

   Säät kohtelivat vähän vaihtelevasti, mutta pääasiassa hyvin. Suurimman osan aikaa paistoi aurinko ja lämpötila kohosi yli 15 asteen. Kahtena päivänä satoi vettä, mutta ei koko päivää, vaan niinäkin päivinä oli pääosin poutaista. Hyvät fiilikset jäi keleistä!

 • Anna | Muuttolintu.com 20.3.2017, 00:49

  Ei ole viisi päivää minustakaan ollenkaan liikaa Roomassa. Me oltiin neljä, ja helposti olisi mennyt kauemminkin. Kuulostaa täydelliseltä Italian kaupunkilomalta. Rooma, niin kuin koko Italia, on ihana 🙂

  • Cocoa etsimässä 20.3.2017, 06:53

   Italia on ihana! Me alettiin tämän viiden päivän perusteella haaveilla jo vähän pidemmästä Rooman-reissusta, vaikka kuukaudesta…

 • Mika / Lähtöportti 20.3.2017, 18:42

  Aivan täydelliseltä kuulostava kuvaus lomasta Roomassa! Olen iloinen, että nautitte noin paljon. Kahdeksan gelatomakua on hyvin, mutta toisaalta helppoa, jos malttaa valita erilaisia, eikä ota aina sitruunaa tai pistaasia kuten minä. Kuudesta pizzasta sen sijaan nostan hattua. Tuolla pizzanhimolla täytyisi jo päästä Napoliin! Viisi päivää ei ole paljon kaupungissa, jossa voisi viettää koko elämän.

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:48

   Me valittiin gelatoista aina eri makuja! Ainoastaan ekalla kerralla tuli otettua sitruunaa ja pistaasia, jotka sattuvat olemaan myös Arnan lempparit :). Ja kahdeksan eri makua oli tietenkin per nuppi, eli yhteensä makuja tuli oikeastaan maistettua 16, koska kyllähän sitä nyt toisen kupista pitää vähän maistaa… Pizzoista on pakko myöntää, että suurin osa testatuista paikoista oli palapizzapaikkoja, joissa maistettiin muutamaa eri sorttia vain pienet siivut. Mutta kyllä siinä tuli pizzaa syötyä ihan kiitettävästi! Ja olet oikeasssa, mikään aika ei ole Roomassa kyllin pitkä.

 • Ne Tammelat 20.3.2017, 21:19

  Tätä lukiessa tuli ikävä Roomaan <3 Pizzaa, jäätelöä, suihkulähteitä ja ne kaikki historialliset rakennukset, oih.

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:48

   Rooma on ihana! <3 Ikävä on jo täälläkin...

 • Tiia(ntai) 21.3.2017, 23:17

  Jos ei naapurimaita lasketa, ensimmäinen pidempi ulkomaanmatkani suuntautui juurikin Italiaan ja muun muassa Roomaan. Tuosta taitaa olla jo 15 vuotta, eikä vielä ole ollut kiire takaisin… Mutta tämän kuvauksen perusteella taitaakin olla aika harkita asiaa uudelleen. 🙂

  Tavallaan tuolla olisi kyllä mukavan rentoa käydä, kun ne ns. pakolliset on jo nähnyt. Toisaalta olisi kiva kuvata tuttujakin paikkoja jollain muulla kuin sillä edellisreissun 1,2 megapikselin pokkarilla 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.3.2017, 07:43

   Rooma on siinä mielessä ristiriitainen paikka, että siellä on hurjasti ns. pakollisia nähtävyyksiä, joita ei voi jättää väliin, mutta jotka ovat niin täynnä turisteja, kaupustelijoita ja kaiken maailman sähläreitä, että niissä menee helposti hermo. Se leppoisampi ja tunnelmallisempi Rooma löytyy ihan muualta, mutta toisaalta nähtävyyksiä ei malttaisi jättää väliinkään. Pieni annos nähtävyyksiä ja reilusti la dolce vitaa on aika toimiva yhdistelmä :).

   Meidänkin kuvat kuuden vuoden takaiselta Rooman-reissulta on ihan hirveitä :D. Onneksi valokuvaustaidot ovat vähän kehittyneet tässä blogiuran aikana.

   • Kaisa / Mutkia Matkassa 24.3.2017, 20:12

    Tämä balanssin löytäminen nähtävyyksien kiertämisessä ja rentoutumisessa on tosi oleellista isojen tunnettujen ”turistikaupunkien” tapauksessa! Ja se on aina yhtä hankalaa kun tekisi mieli kiertää ja nähdä mahdollisimman paljon 😀

    • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:51

     Tämä on erittäin totta. Liian usein sitä itsekin sortuu nähtävyyksien suorittamiseen, kun on niin paljon nähtävää. Mutta lomasta on rentoutuminen kaukana jos sitä vain painaa nähtävyydeltä toiselle. Nyt kyseessä oli jo toinen/kolmas Rooman-reissu, relaaminen oli paljon helpompaa :).

 • Maria / Tinytrek 22.3.2017, 10:48

  5 päivää kuulostaa liian pitkältä? Kyllä se tosiaan sujahtaa nopeasti, etenkin jos on uusi paikka kun itsellä menee ensin kartan hahmottamiseen ja julkisen liikenteen ymmärtämiseen päivä tai pari 😀

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:14

   Ei liian pitkältä, vain pitkältä :). Erityisesti jos vertaa parin päivän kaupunkilomiin, jollaisia monet tekevät. Meille 5 päivää on melkein kaupungissa kuin kaupungissa ihan minimi, että ehtii kunnolla päästä kaupungin rytmiin mukaan. Me käytiin heti Rooman jälkeen kolmen päivän Berliinin-pyrähdyksellä ja se oli auttamattomasti liian lyhyt aika.

 • Pirkko / Meriharakka 22.3.2017, 15:25

  Vietin ensimmäisen kesäisen viikkoni Roomassa 17-vuotiaana, yksin.
  Sittemmin olenkin tullut siellä vaan pistäytyneeksi, päivän kerrallaan. Voihan olla, että joskus vielä palaamme, mutta jotenkin jos vaihtoehtoina on jotain muutakin kuin Italiaa, Lasse valitsee aina sen jonkun muun 🙂

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:17

   Rooma on varmasti ollut 17-vuotiaan silmin aika ihmeellinen paikka! Ja voi mokoma Lassea, kun ei Italia maistu :).

 • Eikä, nyt mulle tuli nälkä, kiitos vaan pizzakuvista! 🙂 Ihana tunnelma, mulla on koko Rooma vielä käymättä. Melkein ostin lennot, kun niitä oli joku aika sitten hullun halvalla (39 euroa tai jotain), mutta mentiinkin Pohjois-Irlantiin. Eipä huono valinta ollut sekään. Kai Roomakin kuuluu niihin must see -kohteisiin, mutta ehkäpä vasta vanhemmalla iällä. Miten se sanonta menikään, ”nähdä Rooma ja…”

  Vai oliko se Napoli? 😀

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:23

   No me ostettiin just semmoset 38 euron lennot – tai oikeastaan joulupukki toi – mutta muuten reissu ei kyllä tullut ihan halvaksi :D. Rooma on kulttuurin ja hyvän ruuan ystävän unelma, mutta jos ne ei ole kiinnostuksen kohteina niin sitten ehkä kannattaa valita joku muu paikka. Me voitais seuraavaksi ostaa ne Pohjois-Irlannin-lennot… Ja kyllä, se oli Napoli 😀 Ja kyllä, Rooma on pakko nähdä. Ne rauniot on ihan käsittämättömiä, niitä vain tupsahtelee joka kulman takaa.

 • Kohteena maailma / Rami 22.3.2017, 21:22

  Vaikea sanoa mitä viidessä päivässä ehtii, kun itse en ole ollut kuin neljä päivää Rooman keväässä 😀 On Rooma kyllä vaan upea ja onneksi parilla reissulla on tullut käytyä sen verran hyvin nähtävyyksiä katsomassa, että seuraavalla voisi olla vaan ja nauttia elämästä.:-) Upean kuuloinen reissu teillä on Rooman ollut!

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:25

   Viidessä päivässä ehtii ainakin syödä pari pizzaa enemmän kuin neljässä :D. Mut joo, mekin voidaan onneksi tästä eteenpäin keskittyä elämästä nauttimiseen, vaikka yksi tai pari nähtävyyttäkin on joka reissuun mahdutettava, on ne vaan niin upeita.

 • lena / london and beyond 23.3.2017, 14:44

  Hyvin kuvasit kaikkea sita, mita taalla Italiassa rakastan. Just tota nauttimista, upeaa ruokaa, mielenkiitoisia juttuja kaikkialla… joka paiva yllattaa vielakin. Mutta tiedatko, ma en ole koskaan paassyt Roomaan viela. Sinne on taalta Firenzesta kaksi tuntia junalla, ja nyt oli tarkoitus toteuttaa Rooma, mutta ei aika taaskaan riittanyt. Ehka ensi kerralla. 🙂

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:27

   Rooma pompsahti tällä reissulla meidän kaupunkien top vitoseen ja kyllä sinne pitää varmaan ihan lähiaikoina taas päästä uudelleen. Firenzessä taas on käyty vain kerran ja vain yhden päivän verran, joten sinne olisi kiva päästä pariksi tai muutamaksi päiväksi. Kesäloma Italiassa alkaa jotenkin kutkutella…

 • Jotenkin ajattelisin, että viisi päivää ei omalla kohdallani olisi paljon ainakaan Roomassa. Syynä ehkä se, että en ole koskaan ennen Roomassa käynyt, ja siellähän on tunnetusti ihan julmetusti nähtävää. Ja voi että tuo ruoka ja etenkin jäätelö… se on kyllä Italian parasta antia!

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:28

   Meillekään viisi päivää ei ole paljon, missään, mutta monet harrastavat parin päivän kaupunkilomia ja niihin nähden viisi päivää on aika hyvä aika. Roomassa on niin paljon kaikkea ihanaa, kannattaa mennä!

 • Voih, Rooma!
  Noihin sinun kuviisi oli tiivistynyt kaikki se, mikä juuri siinä kaupungissa on minulle tärkeää: nähtävyydet, ruoka, jäätelö, valkoviini ja se yleinen fiilis! Mamma mia!

  • Cocoa etsimässä 24.3.2017, 14:28

   La dolce vita!

 • Terhi / Muru Mou 24.3.2017, 23:00

  Olin Roomassa muutaman päivän muutama vuosi sitten, ja täytyy sanoa, että elokuun ruuhkissa en olisi viihtynyt yhtään kauempaa. Muutenkaan Rooma ei sykähdyttänyt niin, että olisi paloa palata sinne takaisin, mutta tämän postauksen luettuani aloinkin miettiä, että entäs jos sittenkin pitäisi antaa kaupungille toinen mahdollisuus…

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:53

   Ymmärrämme hyvin! Meidänkin edellinen Rooman-matka oli heinäkuun helteillä, tolkuttomien turistimassojen keskellä, eikä siitäkään reissusta jäänyt ihan niin sykähdyttävää fiilistä kuin nyt tästä. Ehkä ratkaisevaa tällä kerralla oli nähtävyyksien ja rentoutumisen sopiva tasapaino sekä oikea ajankohta (= ei kesällä).

 • Ai että, kelpaisi minullekin 5 päivää Roomassa! Ihana tuo kuva hääparista vesisateessa. Ikkunoiden ulkopuolella roikkuvat pyykit ovat muuten yksi lempiasioistani, etenkin Etelä-Euroopan kapeilla kujilla. Olin ihan onnessani, kun mullakin oli hetken aikaa sellainen pyykkiteline Brasiliassa, vaikka ei se mikään maailman käytännöllisin keksintö olekaan.

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:54

   Se onkin jännä, miten narulla kuivuvat pyykit jotenkin vainkuuluu eteläeurooppalaiseen kaupunkimaisemaan :).

 • Lotta | Watia.fi 25.3.2017, 13:53

  Rooma. <3 Ai että, teidän reissu vaikutti kyllä somepäivitysten perusteella niin ihanalta. Viidessä päivässä ehtii kyllä fiilistellä oikein hyvin, mutta Roomassa saisi tosiaankin kulumaan pidemmänkin ajan. Tuli ikävä viinejä ja gelatoa. Toivottavasti Italia kutsuu taas mahdollisimman pian.

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:55

   Rooma on ihana! <3 Sinne kun pääsisi joskus vähän pidemmäksi aikaa.

 • …ja ehtii siinä herättää pohjattoman Rooman-ikävän myös lukijoissa 🙂 Ihania tunnelmapaloja <3

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:55

   Kiitos! 🙂

 • Meidän matkassa / Monna 25.3.2017, 21:14

  Mulla samoja fiiliksiä kuin Terhillä, että Rooma ei sykähdyttänyt siellä valtavien turistiryhmien keskellä ollenkaan mutta tää postaus sai mut miettimään toisin.. saa nähdä tuleeko sinne palattua vielä. Italia muutenkin kiinnostaisi kyllä.

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:58

   Meidän vinkit on, että kannattaa mennä joskus muulloin kun kesällä ja mahduttaa yhteen lomaan korkeintaan pari niitä ”pakollisia” nähtävyyksiä. Silloin välttää turistimassat ja pääsee nauttimaan ihanan leppoisasta Rooma-tunnelmasta.

 • Ihanasti pääsi tässä Rooman fiiliksiin! Ja tosiaan, viisi päivää ei ole liioittelua ollenkaan, saman verran siellä on itselläkin vierähtänyt aivan huomaamatta. Löysin Rooman oikeastaan vasta muutama vuosi sitten, mutta se iski sitten kerralla kunnolla. Kaikki ne pienet kujat, historiallinen fiilis, pizzat ja gelatot… Pääsispä taas.

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 07:59

   Sellaisissa kaupungeissa, joissa tunnelma on oikeanlainen, aika vain hujahtaa. Roomassa olis joskus kiva viettää vähän pidempikin aika, että voisi nautiskella siitä tunnelmasta vieläkin kiireettömämmin.

 • Margit 28.3.2017, 10:35

  Sanon aina etten palaa samaan kohteeseen kovin hevillä uudelleen – ja lisään aina ettei Rooma ja Lontoo kuulu tuohon kategoriaan, jälkimmäiseen ’pakko’ palata aina sukuloimaan 😉 Roomaan kolmen viikon päästä – neljäksi päiväksi! Ja al Teatron jätskit jo suunniteltu eka illaksi… Ja jos Rooma alkaa jostain ihmeen syystä kyllästyttämään (??), sieltä voi tehdä mainiosti päiväretkiä mm Tivoliin, Ostiaan jne.

  • Cocoa etsimässä 8.4.2017, 10:48

   Meillä on sama periaate, että samoihin paikkoihin ei matkusteta kahta kertaa, mutta poikkeuksia meilläkin on. Rooman ja Lontoon lisäksi Bangkok, New York ja Barcelona. Lissabonissa on toistaiseksi käyty vain kerran, mutta siitä tulee todennäköisesti myös poikkeus sääntöön, niin ihana paikka se oli :). Mahtavaa Rooman-matkaa!

Leave a Comment