≡ Menu

Keväinen Berliini kutsuu!

Berliini matkavinkit

Kas, vajaan parin viikon päästä sitä jo liidetäänkin Airberlinin punaisin siivin kohti keväistä Berliiniä! Sääennustusten mukaan Berliinissä saattaisi maaliskuussa olla jo lähemmäs 10 astetta lämmintä, ja meidän tuurilla aurinko paistaa varmaankin täydeltä terältä. Mahtavaa! Tällä hetkellä tuntuu, että pieni viikonloppulomanen tulee taas niin oikeaan saumaan. Kolme päivää rentoutumista, syömistä, juomista, shoppailua, parasta seuraa ja kiireetöntä maleskelua, kyllä kiitos.

 

Meille Berliinin-ensikertalaisille on suositeltu, ettei kolmeen päivään kannata ahnehtia liikaa. Ja tätä neuvoa me aiotaankin noudattaa. Ehtiihän sitä nähdä ja tehdä sitten taas seuraavalla kerralla, sillä monen muun tavoin mekin uskomme ihastuvamme Berliiniin ikihyviksi ja palaavamme sinne vielä kerran jos toisenkin.

Meidän hotelli sijaitsee Mitten kaupunginosassa, joka netin tarjoamien tietojen mukaan on kaupungin sydän, joten yhden päivän voisi maleksia ihan vain kotihuudeilla. Lento laskeutuu Tegelille jo aamukahdeksalta, joten siitä sitten vain matkatavarat hotellin säilytykseen ja baanalle.

Bisset

Me tykätään tutustua uusiin paikkoihin historian kautta, joten ajateltiin alustavasti osallistua heti ensimmäisenä päivänä opastetulle kävelykierrokselle. Näitä sekä kestoltaan että sisällöltään varsin samankaltaisia rundeja tuntuu tarjoavan useampikin taho, esimerkiksi Insider Tour Berlin ja Original Berlin Walks, ja niissä pyörähdetään Berliinin tärkeimmissä nähtävyyksissä. Me ollaan näin vanhemmiten opittu kovasti tykkäämään tällaisista opastetuista kierroksista, koska niille osallistumalla pääsee kuulemaan kiinnostavia tarinoita ja saa samalla hyvän yleiskuvan kohteesta, eikä tiedonhankintaa tarvitse tehdä niin paljon itse. Opastuksen laadulla on tosin valtava merkitys, sillä huono opas saa neljäkin tuntia kestävän kierroksen tuntumaan silkalta kidutukselta. Mainittujen kierrosten oppaita on kehuttu mm. Tripadvisorissa, joten ehkä 12 euroa per nuppi (9 e ISIC-opiskelijakortilla!) uskaltaa sijoittaa. Kierrosten toinen meeting point on juurikin Mittessä lähellä meidän hotellia, joten ensimmäisen puolikkaan päivän ohjelma taitaa olla suunniteltu!

Brandenburg

Kävelykierroksen jälkeen loppupäivän voisi viettää Mittessä rennosti tallustellen. Kenties myöhäinen lounas vietnamilaisessa ravintolassa Monsieur Vuongissailtapäiväkaljat ja ehkä pientä hiukopalaa Pfefferbräu-panimoravintolassashoppailua Hackescher Marktilla tai Friedrichstrassella ja mitä sitä nyt eteen sattuu osumaan. Illan ratoksi voisi käydä katsomassa Chamäleon-teatterin esityksen ja sen jälkeen illalliselle. Ei kellään sattuisi olemaan hyviä vinkkejä illallispaikoista Mittessä?

Toisena päivänä ajattelimme suunnata aamupäiväksi Winterfeldtplatzin ruokamarkkinoille ja loppupäiväksi Kreuzbergiin. Kreuzbergille voisi melkein uhrata toisenkin päivän, niin paljon ylistävää hehkutusta tuosta monimuotoisesta kaupunginosasta on kuultu niin ystäviltä kuin teiltä lukijoiltakin. Ainakin meidän on päästävä korealaiseen ravintolaan, esimerkiksi Kimchi Princessiin tai Madangiin. Mutta mitä muuta? Sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy kasapäin Berliinin-tuntijoita, joten antakaapa hyviä tärppejä ravintoloista, baareista, kahviloista, putiikeista ja muusta kiinnostavasta! Me tykätään hyvästä, kekseliäästä ruoasta ja kivoista tavaroista ja arvostetaan luomua, paikallista, ekoa, etnistä, ajatonta, laadukasta, uniikkia ja kestävää.

Mitten ja Kreuzbergin ulkopuolelta tekisi mieli käydä sitten vielä ainakin KaDeWen ruokaosastolla ja ehkä Tiergartenin kirppiksellä, mutta katsotaan nyt. Mitään stressiä ei suostuta ottamaan mistään, koska lepolomallehan tässä ollaan lähdössä.

Niin, niitä vinkkejä. Vielä olisi hakusessa ainakin hyvä aamiaispaikka, kaupungin paras dönerifrozen yoghurt -mestafine dining -ravintola juhlaillallista varten (pitäis olla sunnuntaina auki), hyvä japanilainen rafla ja laadukas kirjakauppa (joku sellanen Saksan Akateeminen, joka myy englanninkielisiä kirjoja). Vinkatkaa!

Currywurst
{ 2 comments… add one }

Leave a Comment