≡ Menu

Helsingin parhaat nuudelisopat: Norilla

Norilla ramen Helsinki

Taas on löytynyt yksi suosittelemisen arvoinen nuudelisoppapaikka: Krunikassa sijaitseva aasialainen kahvila Norilla. Bongasimme kahvilan taannoin Juliaihminen-blogista, emmekä aikailleet, vaan kävimme testaamassa paikan heti tilaisuuden tullen, toisena kesälomapäivänämme.

Keli oli sateinen, ja mikäs sen parempi, sillä nuudelisoppa jos mikä on sadepäivän ruokaa. Norillasta saa nuudelisopan lisäksi mm. sushia, vietnamilaisia kesärullia ja nuudeliannoksia sekä myös pikkuleipiä kahvin kaveriksi.

Nuudelisoppaa on tarjolla kahta eri sorttia: riisinuudelisoppa ja miso-nuudelisoppa. Jälkimmäinen oli valittavissa viidellä eri tulisuusasteella, joten päädyimme molemmat siihen, sillä emme kertakaikkiaan pysty vastustamaan chilin suloisenpolttavaa kutsua.

Arto valitsi asteikon tulisimman vaihtoehdon (HELL level 2), ja niin Arnakin ensin, mutta miedonsi sitten valintaansa pykälällä tarjoilijan kysyttyä kauhistuneena ”are you sure?” Tämä osoittautui ihan turhaksi nynnyilyksi, sillä ei se Artonkaan soppa ollut niin tulinen, että tukka olisi palanut päästä tai lieskat lyöneet suusta. Mutta myönnettäköön, että kyllä siinä astetta miedommassakin versiossa oli jo ihan riittävästi ytyä. Eli siis hiki tuli ja huulia kihelmöi mukavasti. Jos et ole tulisen ystävä, tai jos toleranssisi tulisuuden suhteen ei ole yhtä kova kuin meillä, kannattaa valita asteikon miedommasta päästä.

Norilla2

Tulisuudesta huolimatta liemen täyteläistä makua ei oltu pilattu liiallisella chilillä, vaan eri vivahteet nousivat esiin jokaisella lusikallisella. Herkulliseen liemeen oli upotettu munanuudeleita, reilu pala lohta, pari jättikatkarapua ja muutama tofukuutio. Koko komeuden päälle oli kasattu kruunuksi ohuenohueksi suikaloitua varhaiskaalia, joka toi suutuntumaan kivaa rapsakkuutta maistumatta silti liikaa kaalille. Annoskoko oli riittävä, mutta ähky ei tullut. Juuri sopiva lounasannokseksi.

Norilla3

Nuudelisopat ovat Suomessa hinnoissaan. Tämäkin kulhollinen maksoi 13,80 €, mikä tuntuu todella isolta summalta nuudelisopasta (joka on Aasiassa suorastaan halpisruokaa), mutta hinta on ihan linjassa muiden vastaavien paikkojen kanssa.

Norillan miso-nuudelisoppa pääsee heittämällä kärkikahinoihin maistamiemme nuudelisoppien vertailussa. Oli se vaan himputin hyvää!

Paikka oli muutenkin tosi kiva. Tila on varsin pieni ja pöydät lähellä toisiaan, mutta lounasajan loppupuolella mahduimme lastenvaunujenkin kanssa ihan hyvin kun hieman järjestelimme. Sisustus on pelkistetty mutta persoonallinen – hyvin erilainen kuin aasialaisissa ravintoloissa yleensä – ja palvelu ystävällistä. Miten ihanaa, että Stadissakin on nykyään tällaisia viihtyisiä pikkupaikkoja, joista saa autenttista ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua aasialaista ruokaa. Kyllä näitä on kaivattukin!

Norillassa täytyy ehdottomasti käydä maistelemassa koko lista läpi – ja nuudelisopalla toistekin.

Norilla1

Mikä mesta?

Norilla Kahvila | norilla.fi | Maneesikatu 4, Helsinki

Tulihan se tuossa jo sanottuakin, mutta Norillan listalla on nuudelisopan lisäksi sushia, kesärullia, aasialaisvaikutteisia salaatteja, riisikulhoja ja nuudeliannoksia. Myös kahvia, teetä (myös aasialaisia sortteja), kookosvettä, virvokkeita ja pikkuleipiä. Kahvilassa on vain muutama asiakaspaikka, minkä ansiosta tunnelma on intiimi. Sisustuksesta löytyy skandinaavisuutta ja Aasiaa.

Paljonko maksaa?

Sushiannokset maksavat 12 eurosta ylöspäin, muut annokset 13,50 € molemmin puolin.

Helsingin parhaat nuudelisopat haussa!

Jos tiedät erinomaisen nuudelisoppapaikan Helsingissä, kerro siitä meille niin me kerromme siitä muille! Tarkoituis olisi testata kaikki Helsingin nuudelisopat ja kirjoittaa suosittelemisen arvoisista pieni juttu tänne blogiin.

{ 2 comments… add one }
  • Ville 19.3.2019, 18:27

    Okinawalaista Nuudelisoppaa löytyy Latitude 25stä Brondan kulmilta ✌🏽

    • Cocoa etsimässä 20.3.2019, 08:36

      Hei kiitos vinkistä! Tämä taitaakin olla uusi paikka? Täytyy käydä testaamassa soppa asap.

Leave a Comment