≡ Menu

Helsingin parhaat nuudelisopat: Lie Min pho-keitto

Helsingin parhaat nuudelisopat Lie Mi

Parhaan nuudelisopan metsästys jatkuu! Tällä kertaa esittelemme teille vietnamilaisen ravintolan Lie Min, jossa meidän tulee käytyä tuon tuostakin nauttimassa jättimäiset kulholliset kenties Helsingin parasta pho-keittoa.

[EDIT. 12.4.2017 Lie Mi on muuttanut Hämeentieltä ravintolan Siltasen tiloista Eerikinkadulle. Olemme päivittäneet tätä juttua osoitteen osalta, mutta kuvat ovat edelleen vanhasta paikasta.]

Lie Mi Helsinki

Viimeksi kävimme soppakulhollisella eräänä toukokuisena lauantai-iltapäivänä, jolloin kesä oli ajankohtaan nähden poikkeuksellisen pitkällä. Siltasen tuulettomalla terassilla aurinko porotti siihen malliin, että aurinkolaseille oli käyttöä, mutta takeille tai muillekaan pitkähihaisille vermeille todellakaan ei. Olimme lähteneet nauttimaan myöhäistä lounasta ystäviemme Tepon ja Paulin kanssa, joille halusimme esitellä lempinuudelisoppapaikkamme.

Helsinki pho-keitto

Vaikka kello oli jo reippaasti iltapäivän puolella, soppatarjoiluun nähden olimme hieman liian aikaisessa. Lie Missä oli vielä lauantaibrunssi käynnissä, ja jouduimme odottamaan vajaan tunnin à la carte -listan avautumista. Mutta eipä siinä mitään, me kyllä viihdyimme oikein hyvin auringossa paistatellen, aperitiiveja siemaillen ja kuulumisia vaihdellen. Teppo ja Paul ovat meidän herkuttelukavereita, joiden kanssa tulee keskusteltua uusista ravintoloista, vaihdeltua reseptejä ja käytyä toistemme luona syömässä. Tai totta puhuaksemme me käydään ehkä useammin heillä syömässä, mikä on meidän onni, koska Paul on oikea velho keittiössä! Hän on muuten töissä punavuorelaisessa Deli Cafe Mayassa, jossa tarjoillaan meidän mielestä kaupungin parasta brunssia ja kuulemma myös oikein kelpo lounasta, jota emme tosin ole päässeet testaamaan, sillä emme työskentele niillä main.

No mutta, takaisin Lie Miin ja nuudelisoppakulhon ääreen. Lie Min pho-keittoa saa eri täytteillä (naudanlihalla ja lihapullilla, tofulla ja sienillä, kanalla, pulled porkilla, jättikatkaravuilla ja kalapalleroilla tai lihansyöjän unelmacombona, jossa on sekä naudanlihaa, pulled porkia että lihapullia) ja joko tulisena tai ei-tulisena. Tulinen versio on varustettu kunnon satsilla sekä kuivattua että tuoretta chiliä, ja jos kaiken tarjolla olevan chilin pistelee poskeensa, lieskojen lentely suusta on taattu. Me otettiin tietty tuliset versiot, Teppo ja Paul ei-tuliset, joissa niissäkin oli kuulemma poltetta ihan kohtuullisesti.

Helsinki pho-keitto Helsinki pho-keitto Lie Mi

Kahdella sanalla sanottuna Lie Min soppa on ihan taivaallisen hyvää. Valtava kulhollinen aromaattista lientä, sopiva määrä juuri oikeanlaista litteää riisinuudelia, reilusti pääraaka-ainetta, päällä kasa vihreää eli korianteria, minttua ja mung-pavun ituja sekä tulisen ystävälle kauhallinen kuivattua chiliä. Sopan saa vielä itse aateloida kulhon kyljessä tarjottavalla limetinlohkolla ja ripauksella tuoretta chiliä, ja voi miten ihanasti runsaalla chilillä ryyditetty herkkuliemi turruttaakin kielen ja herauttaa hikikarpalot otsalle! Sellaista kunnon nuudelisopan kuuluukin olla. (Mutta älä huoli, jos et välitä tulisesta, saat sopan myös tulettomana.)

Siis NAM! Näitä nuudelisoppajuttuja kirjoittaessa iskee aina ihan hirveä nälkä!

Lie Mi pho-keitto Lie Mi pho-keitto Helsinki

Tuona toukokuisena päivänä meidän iltapäivä jatkui muuten vielä Flying Dutchin terassioluiden, Boulevard Socialin cocktailien ja Piece ’n’ Loven pizzojen ja spritzereiden kautta aina myöhäiseen iltaan. Ja kyllä oli hauskaa! Niin kuin aina Tepon ja Paulin kanssa.

Helsinki pho-keitto

Lie Missä on muuten yksi huono puoli. Se ei ole avoinna sunnuntaisin, mikä on todella harmi, sillä me tykätään käydä ulkona syömässä ja erityisesti nuudelisopalla nimenomaan sunnuntaisin. Tämä koskee kyllä koko Helsingin ravintolaskeneä, ei pelkästään tätä yksittäistä ravintolaa.

Mikä mesta?

Lie Mi | liemi.fi | Eerikinkatu 20, Helsinki

Lie Mi on vietnamilainen ravintola, jonka listalla on pho-keittojen lisäksi muun muassa vietnamilaisia kesärullia, nuudelisalaatteja, dumplingeja ja dim sumeja, erilaisia lämpimiä annoksia sekä vierailevina annoksina korealaista bibimbapia, korealaisia rullia ja Shanghai-tacoja. Lista kuulostaa niin herkulliselta, että pitäisi melkein testata kaikki annokset läpi, mutta jostain syystä sitä tulee aina päädyttyä pho-keittoon…

Paljonko maksaa?

Pho-keitto maksaa täytteestä riippuen 14–16 € (lounaalla 9,70 €), alkuruuat 7,5 € ja pääruuat 13–16 €.

Helsingin parhaat nuudelisopat haussa!

Jos tiedät erinomaisen nuudelisoppapaikan Helsingissä, kerro siitä meille niin me kerromme siitä muille! Tarkoituis olisi testata kaikki Helsingin nuudelisopat ja kirjoittaa suosittelemisen arvoisista pieni juttu tänne blogiin.

Lue myös

Helsingin parhaat nuudelisopat: Momo Tokon ramen-keitto

 

{ 27 comments… add one }
 • Veera Bianca 21.6.2016, 17:38

  APUA näyttää ihan liian namille omg!!!

  • Cocoa etsimässä 21.6.2016, 17:42

   On ihan TÖR-KEEN namia! Ihan parasta!

 • Näyttää niin mielettömän herkulliselta!!! Kiitti vinkistä, pakko mennä testaamaan joskus.

  • Cocoa etsimässä 27.6.2016, 13:05

   Mene ihmeessä, se ON ihan mielettömän hyvää!

 • Eve Friolandia 28.6.2016, 01:27

  Uh! Näyttää kyllä tosi hyvältä vaikka mä en paljon mitään nuudelisopista tiedäkään… Kiitos vinkistä, täytyy käydä joskus testaamassa :).

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:18

   On tosi hyvä, usko meitä, eli kannattaa käydä testaamassa!

 • Anna / Muuttolintu.com 29.6.2016, 02:17

  Näyttää hyvältä!! En täällä Melbournessa selviäisi talvesta ilman pho-keittoa. Niitä puljuja on onneksi joka kadunkulmassa, ja taso on melkein poikkeuksetta loistava. Ja hintakin on puolet tuosta Suomen hinnasta. Kerran viikossa tulee käytyä!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:19

   Meille Suomeen pho-keitto on vasta rantautunut, ja se on tällä hetkellä niin trendikästä ruokaa, että hintakin on sen mukainen…

 • Upeet kuvat! Mutta härregyyd, onko tosiaan noin kallista? Mä olen selvästi unohtanut tämän Suomen hintatason kun meillä Kaliforniassa pho on ihan halvimpia annoksia mitä listoilta löytyy. Aasialaiset työkaverini ovat pitäneet huolen, että olen päässyt sisään tähän ruokakulttuuriin. 😀

  Hienoa, että tällainen paikka on olemassa!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:24

   Kiitos! Ja kyllä, se tosiaankin on noin kallista. Täällä on ylipäätään ulkona syöminen ihan sikahintaista, ja sitten tällaisistä trendiruokalajeista (Suomeenhan pho on rantautunut vasta hiljattain…) saa maksaa sen pari pykälää enemmän.

   Eilen tosin käytiin Lie Missä iltapäivälounaalla ja klo 14–18 välillä sopan näytti saavan afternoon specials -hintaan 11 euroa.

 • IKILOMALLA 30.6.2016, 08:29

  Näitä soppia tulee Aasian reissuissa herkuteltua vähän väliä, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että emme ole ikinä käyneet nuudelisopalla Suomessa! 😀
  Tähän tehdään muutos sitten jos ja kun ikilomalta joskus palailemme näille kulmille. Lie Mi on sinänsä tuttu, nimittäin joskus sinne ollaan yritetty mennä – sunnuntaina 😀
  Titta

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:26

   Me syödään Aasian-lomilla nuudelisoppaa aina koko vuoden edestä, on se siellä päin maailmaa niin paljon parempaa ja halvempaa! Mutta jos Helsingissä on nuudelisopan tarpeessa niin Lie Missä kannattaa käydä, hyvin autenttinen maku vaikkakin varsin kallis hinta.

 • Teija / Lähdetään taas 30.6.2016, 12:54

  Tuo näyttääkin ihan taivaallisen hyvältä! Täytyykin käydä testaamassa. Ollaan käyty vain muutama kerta Siltasen brunssilla, mutta siitäkin on jo aikaa. Sekin on ollut hyvä.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:26

   Kannattaa käydä testaamassa, on erittäin hyvä soppa!

 • Tero / Laamanaaman maailma 1.7.2016, 17:53

  Olipas hyvännäköistä soppaa. Mä oon laiska syömään ulkona, mutta pitäisi ehdottomasti käydä enemmän tutustumassa Stadin ravintolamaailmaan. Sairaan hyvin keksitty nimi tolla mestalla 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:30

   Nimi on erittäinkin kekseliäs!

   Meidän tulee käytyä aika usein ulkona syömässä, ja aika harvoin käydään samassa mestassa useasti. Lie Mi on poikkeus, siellä tulee käytyä tuon tuostakin.

 • Kohteena maailma / Rami 2.7.2016, 18:48

  Vaikuttaa ilman muuta kokeilemisen arvoiselta paikalta! Upeasti keksitty nimi, jos oli tarkoitus yhdistää nimessä Suomi ja Vietnam?

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:31

   Uskoisimme, että juuri tämä ajatus on nimen takana. Kannattaa käydä testaamassa jos/kun tänne päin eksyt!

 • Martta / Martan Matkassa 2.7.2016, 19:23

  Kylläpä näyttää herkulliselta ja aivan mahtava kuvaus! Nimi on kyllä todella hauska ja jäi mieleen, seuraavaa Suomen reissua varten…

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:32

   Lie Mi / Siltanen on kyllä mukava paikka, jossa kannattaa käydä syömässä/juomassa/iltaa viettämässä. Samaa mieltä nimestä, hauska oivallus!

 • tuo on vieläkin testaamatta, mutta olen myös muualta kuullut kovia suosituksia. Tuo sunnuntaiaukiolo on tosiaan valitettava asia Helsingin ravintoloissa…

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:33

   On todella harmillista, että sunnuntaina ovat avoinna lähinnä kauppakeskusten ravintolat ja ketjuravintolat. Ainakin meille sunnuntai olisi erittäinkin sopiva päivä ulkona syömiseen, erityisesti sunnuntaisin tekee mieli lähteä ulos lounaalle.

 • Tiia/ReiseReise 3.7.2016, 13:55

  Näyttää kyllä super hyvältä, mutta voi ei näitä Suomen hintoja! 😀 Täällä Saksassa melkein kympillä saa mitä vain (en syö punaista lihaa, joten liharuokia ei tule kokeiltua). No kai noihin hintoihin sitten taas tottuu.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:37

   Jep, hinnat ovat täällä kyllä kohdillaan… Mutta täällä taitaa kyllä palkkatasokin olla Saksaa korkeampi, oletamme? Lounashinnathan ovat kyllä sitten kohtuullisempia, noin kympin luokkaa, mutta ei ole ulkona syöminen täällä halpaa huvia, ei.

 • Marjukka Katariina 3.7.2016, 18:02

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Keitot näyttävät todella herkullisilta 🙂 En tiennytkään, että Siltasen yhteydessä toimii tuo Lie Min, josta saa nuudelikeittoa. Olen käynyt monesti Siltasessa, mutta aina illalla viinillä 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 11:37

   Juu, siinä ne toimivat sulassa sovussa samassa tilassa! Kannattaa seuraavan kerran ottaa viinin kyytipojaksi nuudelisoppa :).

Leave a Comment