≡ Menu

Helsingin parhaat nuudelisopat: Kahvihuoneen pho-keitto

Kahvihuone pho

Tässäpä kuulkaa todellinen piilotettu helmi eli hidden gem niin kuin lontooksi sanotaan! Alppilan Kahvihuone ei nimittäin näytä lainkaan siltä, että sen uumenista voisi löytyä kaupungin autenttisinta pho-keittoa, eikä sen nimi varsinkaan viittaa vietnamilaiseen ruokaan. Mutta uskokaa kun sanomme, että täältä saa ihan hitsin hyvää nuudelisoppaa.

Kahvihuone pho

Isossa kulhollisessa on riisinuudeleita, naudanpaistia, ohueksi siivutettua sipulia, mung-pavun ituja ja kourallinen tuoretta korianteria. Koko komeus on hukutettu maukkaaseen liemeen, joka sellaisenaan on aika mietoa, mutta josta saa tuunattua omaan makuun sopivan tarjolla olevilla lisämausteilla.

Kahvihuone_phokeitto

Testiryhmämme suosittelee lisäämään soppaan yhden minilusikallisen lasipurkista löytyvää chilitahnaa, pienen töräyksen Srirachaa sekä lohkollisen limetinmehua, joka tarjotaan sopan kyljessä. Näillä mausteilla sopasta tulee tulisen ystävälle just pööfekt. Vähemmän tulisesta tykkäävän kannattaa skipata kokonaan lasipurkissa oleva chilitahna – se on nimittäin ihan törkeen tykkiä (eli ihanaa!).

Kahvihuone pho

Kahden testikerran perusteella Kahvihuone tempaisee kärkeen autenttisisten pho-keittojen sarjassa. Tämä on just presiis sellaista kuin hanoilaisissa katukeittiöissä!

Paikassa on hyvää myös se, että se sijaitsee vain kivenheiton päässä meiltä kotoa. Täällä voi siis käydä lounaalla vaikka joka päivä!

Me ollaan kirjoitettu aikaisemmin Lie Min taivaallisesta nuudelisopasta, joka pitää edelleen kärkipaikkaa premium-sarjan pho-keitoissa. Jos näitä kahta pitää vertailla niin Lie Min pho on reilusti isompi, eli siinä on enemmän paitsi nuudeleita ja ns. pääraaka-ainetta myös erilaisia yrttejä ja härpäkkeitä. Kahvihuoneen pho taas on pienempi ja simppelimpi ja ehkä isokokoiselle miehelle sellaisenaan vähän nafti. Mutta jos jakaisimme arvosanoja, Kahvihuoneen pho saisi 10-, niin hyvää se oli. Pikkiriikkinen miinus tulee siitä, että lihaa ja yrttejä voisi kulhollisessa olla vähän reilummin.

Ai niin! Melkein unohtui mainita, että Kahvihuoneesta saa myös aitoa vietnamilaista jääkahvia! Oh yes! Just sitä sellaista vahvaa ja ihanaa, joka on makeutettu maitotiivisteellä… Nam! Siihen vielä tuore korvapuusti kylkeen niin on vaikea keksiä toimivampaa suomalais-vietnamilaista fuusiotasafkaa. Kokeilkaa!

Kahvihuone_kahvi

Mikä mesta?

The Kahvihuone | thekahvihuone.fi | Aleksis Kiven katu 42–48, Helsinki

The Kahvihuone on Helsingin Alppilassa sijaitseva viihtyisä lounaskahvila, joka on avoinna aamusta alkuiltaan (kts. aukioloajat kahvilan nettisivuilta). Lounaalla on tarjolla erilaisia keittoja, salaatteja ja täytettyjä leipiä sekä talon erikoisuutena vietnamilaista pho-keittoa (naudanlihalla/kanalla/tofulla). Arki- ja lauantaiaamuisin on saatavilla edullinen buffet-aamiainen. Kahvihuone on nimensä mukaisesti tietysti myös kahvila, jonka leivonnaisvalikoima on virkistävä. Parilla testikerralla vitriinistä on bongattu korvapuustin lisäksi ainakin herkullisen näköiset mangorahkapulla ja kurpitsakakku.

Paljonko maksaa?

Kahvihuoneen hintatason on edullinen. Esim. pho-keitto 10 €, päivän keitto ja salaatti 8,90 €, aamiainen 7,50 €, vietnamilainen jääkahvi 3,20 €, korvapuusti 2,20 €.

Helsingin parhaat nuudelisopat haussa!

Jos tiedät erinomaisen nuudelisoppapaikan Helsingissä, kerro siitä meille niin me kerromme siitä muille! Tarkoituis olisi testata kaikki Helsingin nuudelisopat ja kirjoittaa suosittelemisen arvoisista pieni juttu tänne blogiin.

Kahvihuone_vitriini2 Kahvihuone pho
{ 4 comments… add one }
 • Noki 19.4.2017, 23:13

  Jos haluatte tietää mistä saa Stadin paras vietnamilainen riisinuudeli keittoa niin tulee Itäkeskus hansasillalle Nokis ravintolalle haluan tietää teidän vastaus sen jälkeen!
  Sieltä löytyy muitakin aitoa vietnamilainen katuruokia
  T.Noki

  • Cocoa etsimässä 20.4.2017, 08:03

   Kiitos vinkistä ja kutsusta, tullaan ehdottomasti maistamaan!

 • Peggy 21.4.2017, 11:06

  Kiitos vinkistä. Helsingissä tulee silloin tällöin vierailtua ja seurassani oleva teini haikailee aina nuudeleita 🙂 Laitan tämän korvan taakse.

 • Teija / Lähdetään Taas 23.4.2017, 16:00

  Uuuu! Täytyy käydä testaamassa. Tuo on vähän kaukana perus työlounasta ajatellen, mutta täytyy joku toinen kerta tehdä retki tuonne. Tällaiset täsmäsuositukset on ihan parhaita!

Leave a Comment