≡ Menu

Barcelona 2008 – vanhukset varkaissa

Tarinoita maailmalta

On täydellisen kaunis kesäpäivä Barcelonassa. Kaupunki haluaa selvästi näyttää parastaan. Aurinko paistaa kirkkaasti siniseltä taivaalta, vieno tuuli heiluttaa palmun lehviä. Vihreä papukaija lehahtaa lentoon puun latvasta. Turistit – me muiden mukana – lampsimme laiskasti pitkin rantabulevardia.

Täydellinen idylli rikkoutuu. Huomaamme miehen makaavan pitkin pituuttaan keskellä kävelykatua taju kankaalla. Kyseessä ei näytä olevan sammahtanut puliukko, vaan siististi pukeutunut nuorehko mieshenkilö. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tee elettäkään auttaakseen kaveria. Kuka sitä hienoa lomapäiväänsä viitsisi tällaiseen hukata?

Suuntaamme kohti miestä, mutta iäkäs turistipariskunta ehtii ennen meitä. Hyvä hyvä, joku sentään välittää, ajattelemme.

Pari tarkistaa miehen tilan. Tajuttomalta vaikuttaa. Ei reagoi puhutteluun, ei kevyeen tönimiseen. Mitä tällaisessa tilanteessa kuuluikaan taas tehdä? Tonkia uhrin taskut, heittää tämän reppu omaan selkään ja napata vielä lippis poloisen päästä omaa kaljuuntunutta kuulaa peittämään? Ilmeillä ilkikurisesti tajunsa menettäneelle ja lähteä naureskellen pois, uhrin kamat mukanaan? Eiku… No, näin harmaantunut parivaljakko joka tapauksessa toimi.

Ei jumalauta. Eihän tällainen peli vetele. Tässä vaiheessa me sännätään juoksuun ja napataan ikääntyneet bonnie ja clyde kiinni. Häviää se hymy varkaankin naamalta kun tajuaa jäävänsä kiinni. Vorovanhukset saavat kunnon ripityksen aiheesta eettinen ja moraalinen toiminta – kiihtyneellä suomen, englannin ja alkeellisen espanjan sekoituksella. Hetken kakisteltuaan setä keksii sanoa ”politsija, politsija”, ja osoittaa nyysittyä reppua. Ilmeisesti hän yrittää kertoa, että he ottivat tavarat vain vain viedäkseen ne virkavallan hoteisiin. Täti nyökyttelee vieressä ja toistaa ukkonsa sanat. Niin varmaan! Varastelun lisäksi vielä valehtelevatkin.

Arto käskee äijää palauttamaan repun ja lippiksen sinne mistä ne ottikin. Arna tarkistaa tajuttoman miehen kunnon. Hengissä on. Onneksi apuun rientää joku espanjaa sujuvasti puhuva, joka soittaa hätänumeroon. Pian ensiapuryhmä ja poliisi saapuvat paikalle. Tunnistavat kaverin vanhaksi tutukseen. ”Huumeita” toteaa poliisi.

Näemme miehen parin päivän päästä samoilla kulmilla. Ainakin tästä ylilyönnistä hän näyttää selvinneen hengissä, reppukin on tallessa. Ne varastelevat vanhukset onnistuivat hipsimään takavasemmalle kenenkään huomaamatta ja pääsivät tilanteesta kuin koirat veräjästä. Muistelevat varmasti lämmöllä ihanaa Barcelonan-matkaa. Harmi vain, että tuliaiset jäivät tuomatta…

Barcelona

Tilanteesta ei tullut napattua kuvaa, mutta tämä otos on räpsäisty melko lähellä tapahtumapaikkaa. Kuvan ihmiset eivät liity tapaukseen 🙂

 

Lue lisää Tarinoita maailmalta

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment