≡ Menu

Bangkokista kohti etelää

Bangkok maailmanympärimatka

Bangkok on meille entuudestaan tuttu kaupunki, joten jätettiin tällä kertaa nähtävyydet sun muut pakolliset aktiviteetit väliin. Tekisi mieli sanoa, että ollaan hoideltu nähtävyysasiat jo aiemmilla reissuillamme, mutta ei olla taidettu panostaa nähtävyyksiin aikaisemminkaan. Tullaan palaamaan Bangkokiin varmasti vielä monta kertaa, joten ihan hyvin voidaan säästää nähtävyydet myöhemmäksi.

Ei tehty Bangkokissa oikeastaan mitään erikoista, keskityttiin syömiseen, juomiseen ja hengailuun. (Arnaa olisi kutkuttanut keskittyä myös shoppailuun, mutta se ei näissä olosuhteissa käynyt päinsä.) Löydettiin pari kivaa katukeittiökeskittymää, toinen sijaitsi ihan meidän hostellin kulmilla Rama IV -kadulla ja toinen Silom soi 20:ssa. Tarjolla oli mitä herkullisempia thai-keittiön antimia huokeaan hintaan (esim. nuudelisoppa alle 1 €), syötiin lähinnä näissä tai sitten ostoskeskusten food courteissa, joista saa myös hyvää ja halpaa paikallista ruokaa.

BKK_lyhdyt_blogi_web

Vietettiin yksi hikinen aamupäivä elämää kuhisevassa Chinatownissa

BKK_katukeittio_blogi_web
Odoteltiin herkkujen valmistumista vesi kielellä

BKK_ruokaa_blogi_web
Kanaa, monnia ja morning glorya, namnam!

BKK_jaakahvit_blogi_web
Bangkokin kuumuudessa jääkahvi viilentää ja piristää

BKK_makeariisi_blogi_web
Tää oli jotain makeaa ja rapeaa riisiä tykötarpeineen, ei ihan lemppariksi muodostunut mutta tulipahan kokeiltua

BKK_nuudelisopalla_blogi_web
Nuudelisoppaa katukeittiössä

BKK_nuudelikeitto1_blogi_web
Nuudelisoppaa ostoskeskuksen food courtissa

BKK_veneessa_blogi_web
Chao Phraya -joella matkalla Chinatowniin

Vietettiin Bangkokissa aiotun kahden päivän sijaan kolme. Oltiin varattu etukäteen Take a nap -hostellista huone kahdeksi yöksi ja päätettiin ottaa sitten vielä yksi yö lisää. Hostellin huoneet oli ajan hengen mukaisesti sisustettu eri teemoin ja meidän huoneemme teema sattui olemaan Around the World. ¡Que coincidencia!

BKK_aroundtheworld_blogi_web
Around the world -huone (huomatkaa keskittynyt facebookkausilme)

Kolmen päivän jälkeen oli aika karistaa suurkaupungin saastepilvet keuhkoistamme ja suunnata kohti Etelä-Thaimaan valkohiekkaisia rantoja. Otettiin Bangkokista yöjuna Trangiin (16 h), josta jatkettiin vielä minivanilla ja lautalla ja päädyttiin lopulta piskuiselle Koh Ngain (tai Koh Hai) saarelle. Siellä kuulkaa vesi onkin turkoosia ja hiekka valkoista! Aika kului saarella lähinnä linnunmaidossa lilluen ja aurinkoa palvoen. Snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet ovat täällä kuulemma ensiluokkaiset, mutta ne jäi meiltä nyt kokeilematta.

KH_vene_blogi_web
Karstivuoria Koh Ngain edustalla

KH_landforsale_blogi_web
Hmmm…

Satuttiin bongaamaan meidän bungalowin pihalta parvi hornbillejä (tutkimuksemme mukaan tämä kyseinen laji on antharacoceros albirostris eli intiansarvinokka). Vaikuttavia otuksia, jotka näyttävät siltä että ne olisivat vierailulla joltain esihistorialliselta aikakaudelta!

KH_hornbill1_blogi_web
Otukset päästivät kuvaajan lähelle ja vaikuttivat melkein poseeraavan kameralle!

KH_hornbill2_blogi_web
Sarvinokat ovat ainoita lintulajeja, joilla ensimmäiset kaulanikamat ovat sulautuneet yhteen. Tämä tarjoaa todennäköisesti paremman tuen lintujen suurelle nokalle. (Lähde: Wikipedia)

Koh Ngailla ei ole lainkaan paikallisasutusta joten kaikki toiminta on suunnattu turisteille. Hintataso on korkeahko ja ruoka on selvästi länsimaiseen makuun tuunattua (eli mautonta). Yritettiin kovasti tilata ravintoloissa aitoja thaimakuja, ”thai phet”, ”very spicy” ja vaikka mitä, mutta ei mennyt jakeluun. Mutta ymmärtäähän sen, tällä systeemillä kysyntä ja tarjonta varmaankin kohtaavat.

Meno oli Koh Ngailla siinä määrin rauhallista että päätettiin kahden päivän jälkeen vaihtaa maisemaa. Päädyttiin lyhyen merimatkan jälkeen Koh Lantalle. Ollaan vaihdettu täällä majapaikkaa jo useamman kerran, ja tänään vihdoin löydettiin paikka, jossa halutaan asua loppuaikamme Lantalla eli vajaan viikon verran. Ensipuraisulla Lantaa näyttäisi vaivaavan Koh Ngailta tuttu ruokaongelma, mutta eiköhän me täältä vielä herkkuja löydetä!

{ 5 comments… add one }
 • Iina 4.3.2012, 11:30

  Kiva nähdä kuvia ihanista paikoista, mutta ennen kaikkea teistä! Moi Arppuri! Moi Arna!

  T. Iina

 • Vaakalainen 4.3.2012, 11:48

  Voi vitsi! Mun alko tekee mieli nuudelikeittoa! Meenpä ostamaan nuudeleita. Moi vaan!

  T:Aija

 • minde 4.3.2012, 14:07

  Papaijasalaatti, laab moo, tai laab kai kitusiin niin jo on thai phettiä! 🙂

 • Cocoa etsimässä 10.3.2012, 12:17

  Moi Iina! Moi Heli! Moi Aija!

  Minde, ollaan kyllä yritetty tilailla kaikkia tietämiämme tulisia thairuokalajeja, mm. papaijasalaattia ja laab kaita, mutta niihin ei ole vain laitettu tarpeeksi makuja, aika monesti ne laimennetaan "turistin makuun sopiviksi". Mutta em. kirjoituksen julkaisemisen jälkeen ollaan kyllä saatu muutama sopivan tulinen satsi :).

 • Pastori 11.3.2012, 18:08

  Hei rakkahat ja Arnalle myöhäiset synttärionnittelut! Ihanalta vaikuttaa teiän reissu… Täällä sitä vaan liukastellaan ja toivotaan että kesä tulis:) Ite vetästiin just vika Meksikosta tuotu Habanero-satsi ja kyllä polttelee sekä näpeissä että suussa!:) Katteltiin eilen vanhoja kuvia ja silmiin osu (valitettavasti) myös eräät Mikkelissä otetut bilekuvat – teitä on jo ikävä! :-/ Take care, enemmän spostitse… T: Pastori ja sen vaimo

Leave a Comment