≡ Menu

Bangkokin kattoterassit – kolme vinkkiä

Bangkokin kattoterassit

Olemme istuneet taksissa pienen ikuisuuden, ja aurinkokin on jo painumassa mailleen. Meidänhän piti ihailla auringonlaskua Banyan Tree -hotellin kattoterassilta, mutta täällä sitä nyt jumitetaan ruuhkassa… Kun taksi on seissyt kolmien vihreiden verran liikkumatta metriäkään päätämme luovuttaa. Lyömme kuskille bahtit kouraan ja hyppäämme autojonon sekaan. Arna kiroaa korkkareitaan, eikä Artonkaan spittareita ole luotu pitkille kaupunkivaelluksille.

Bangkokin kattoterassit Moon Bar

Vihdoin pääsemme perille. Bangkokin pimenevä taivas roikkuu yllämme korkeuksissa, ja meidät vastaanottava loungemusiikki sykkii rauhoittuneen sydämen tahtiin. Vauhti hiljenee ja rentous ottaa vallan. Nyt ei enää hermostuta. Baarimikko hymyilee ja ojentaa kauniit drinkkimme. Ajattelemme ensin jäädä notkumaan tiskille, mutta kaiteen vierestä vapautuu pöytä kuin tilauksesta. Bangkokin miljoonat valot tuikkivat alapuolellamme – kuin taivaankansi oli käännetty ympäri. Tässä kelpaa.

Bangkokin kattoterassit Moon Bar

Kaukana on kaupungin kiivas rytmi, katukeittiöiden tuoksut, Bangkokin ominaishaju, värikkäät taksit, pärisevät mopot, kaahaavat tuktukit ja loputtomana vellova ihmismeri. Vaikka niitä kaikkia Bangkokissa rakastammekin, tämä hetki on juuri sitä mitä kaipasimme. Ja tällainen kattobaarin pitää olla! Vertigosta tuli hetkessä lempparimme.

Nautimme drinkkimme kaikessa rauhssa trooppisen illan pimentyessä ympärillämme. Kyllähän täällä istuisi pidempäänkin, mutta varattu illallispöytä Issaya Siamese Clubilla kutsuu jo luokseen. Tänne tullaan ensi kerralla paremmalla ajalla!

Jos vain maltamme tulla uudelleen samaan paikkaan, Bangkokissa nimittäin valinnanvaraa riittää. Kattoterassien taso ja tyyli vaihtelee, joten kannattaa ottaa etukäteen selvää mikä olisi itselleen se sopivin. Me kokeilimme kolmea kattobaaria, joiden valinta perustui kolmen ässän suoraan: suositukseen, sattumaan ja suosioon.

Suositus – Vertigo & Moon Bar (Banyan Tree Hotel)

Banyan Tree Hotel, 21/100 South Sathon Road | banyantree.com/vertigo-and-moon-bar

Bangkokin kattoterassit Moon Bar

Johdannossa kuvailtuun Vertigoon löysimme suositusten perusteella ja sitä suosittelemme itsekin. Baari on tyylikäs ja suosittu, mutta ei täyteen ahdettu. Näkymä on upea, drinkit herkulliset ja palvelu ensiluokkaista. Oikeastaan baarin nimi on Moon Bar, mutta Vertigo-nimeä tunnutaan käytettävän yleisemmin. Tosiasiassa Vertigo on samaisella katolla sijaitseva ruokaravintola, joka sekin muuten näytti varsin houkuttelevalta. Ensi kerralla sitten sinnekin.

Sattuma – Roof@38th Bar (Mode Sathorn Hotel)

Mode Sathorn Hotel, 144 North Sathorn Road | www.modesathorn.com/gastronomy

Bangkokin kattoterassit

Alkumatkasta annoimme sattuman kuljettaa ja valitsimme ensimmäisen illan kohteeksi oman hotellimme kattobaarin.

Pinkin, violetin ja hopean sävyissä hehkuva terassi näytti iltavalaistuksessaan varsin styleltä. Valitettavasti parhaiden paikkojen eli houkuttelevien sohvaryhmien pöydiltä löytyi ”varattu”-lappuja, joten jouduimme tyytymään kehnompaan pöytään ja näkymään.

Saimme nauttia auringonlaskudrinkeistä lähes kahden kesken, sillä varattuihin pöytiin ei piipahduksemme aikana saapunut ketään, mitä hieman ihmettelimme. Olemme kuitenkin antaneet kertoa itsellemme, että paras aika kattobaareissa hengailuun on juuri tuo hetki ennen auringonlaskua, kun kaupunki kylpee laskevan auringon värjäämän saastesumun hellässä huomassa. Ja tunnelmallistahan se toki oli.

Bangkokin kattoterassit

Kun olimme jo aikeissa lähteä jatkamaan matkaa baariin saapui toinenkin pariskunta. Mies flipflopeissa ja hihattomassa Singha-paidassa, lippis väärin päin päässä. Erinomainen asukokonaisuus rentoon rantabaariin. Mutta kun itse on pynttäytynyt, ja baarikin stailattu viimeisen päälle, ehkä muultakin asiakaskunnalta olisi odottanut asiaankuuluvaa pukeutumista?

Suurimmalla osalla kattobaareista on pukukoodi, joka kieltää edellä mainitut asusteet, mutta täällä siitä ei näemmä välitetty. Pukukoodi on yleensä smart casual, eli iltapukuja ja skrakoja ei sentään tarvitse kaivaa rinkanpohjalta, mutta asia kannattaa selvittää etukäteen, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Siistillä ja asiallisella asukokonaisuudella pärjää aina.

Bangkokin kattoterassit

Baari itsessään oli ihan jees. Drinkit olivat ihan hyviä ja palvelukin pelasi. Syömämme tapakset eivät olleet kummoisia, mutta kalliita kylläkin. Voisimme mennä toistekin, mutta varaisimme pöydän etukäteen emmekä saapuisi paikalle nälkäisinä.

Suosio – Sky Bar (Lebua Hotel)

Lebua Hotel,1055 Silom Road | lebua.com/sky-bar

Bangkokin kattoterassit Sky Bar

Bangkokin kuuluisin kattobaari on Lebua-hotellin Sky Bar. Kauhea kankkunen 2 -elokuvasta tuttu baari onkin miljööltään upea. Mutta kunpa sen vain saisi omia itselleen ja korkeintaan kouralliselle ihmisiä…

Nyt paikka oli tupaten täynnä. Ensin jonotettiin hissiin, sitten jonotettiin baariin ja lopuksi jonotettiin vielä tiskille. Tilauksia otettiin vastaan kuin liukuhihnalta ja hetken kuluttua kouraan lyötiin ylihinnoiteltu ja todella keskikertainen drinkki. Emme itse asiassa muista, koska ja mistä olisimme viimeksi saaneet yhtä mitättömän gin&tonicin, jonka hinta kuitenkin pyöri parinkymmenen euron huitteilla.

Drinkit saatuamme lähdimme välillä anteeksi pyydellen ja välillä kyynärpäätaktiikkaa käyttäen etsimään vapaata tilaa, jossa saisi nauttia lasillisensa edes puolittaisessa rauhassa. Näkymät olivat komeat, se on pakko myöntää. Niistä nauttiminen vain jäi puolitiehen, kun koko ajan oli joku tönimässä ja änkeämässä optimaaliseen kuvauspaikkaan.

Bangkokin kattoterassit Sky Bar

Tämä on sinun paikkasi, jos olet valtava Kauhea kankkunen 2 -elokuvan ystävä, tai jos sinulle riittää nähdä kaupunki korkeuksista ilman kurkunkostuketta. Paikalla on nimittäin tasanne, jossa ei tarvitse ostaa mitään ja jossa ystävällinen henkilökunta auttaa kuvien ottamisessa – voit siis jättää selfiekepin kotiin.

Bangkokin kattoterassit Sky Bar

Lebua-hotellin kattoterassi lienee myös mukava paikka, jos sinulla on varaa mennä eksklusiiviseen samppanjabaariin, Flute A Perrier Jouet Bariin. Meille baarin edullisin, noin 500 euroa maksanut skumppaputeli oli kuitenkin tällä kertaa hieman liikaa.

Summa summarum, Bangkokissa on upeita kattoterasseja, joista kannattaa pistäytyä vähintään yhdessä mutta mieluiten useammassa. Valinnanvaraa löytyy, joten kannattaa etukäteen selvittää, mikä sopii itselle parhaiten.

Cocoa etsimässä suosittelee Vertigo & Moon Baria – nähdään siellä!

{ 35 comments… add one }
 • Ihania iltakuvia, erityisesti tuo Mode Sathorn Hotelin terassilta otettu! Mahtoi drinksutkin maistua hyvälle, kun näkymät ovat tuollaiset! 🙂

 • Tanja / Tanjan matkassa 19.2.2017, 23:07

  Moi! Mä törmäsin pukeutumiskoodistoon viime keväänä Bangkokissa. Mun kokemuksia muutamasta baarista löytyy täältä http://tanjanmatkassa.blogspot.fi/2016/03/bangkokin-katoilla.html?m=0

 • Tohon Lebuaniin meinattiin mennä monta vuotta sitten, mutta huomattiinkin nopeasti, ettei sinne tainnut lompakon koon puolesta olla asiaa 😀 Kattoterassit on huippuja Bangkokissa, viimeksi käytiin Marrioitin Octave Rooftop baarissa 🙂

 • Kati / Lähinnä Kauempana 20.2.2017, 23:05

  Nyt ihan kaivelin muistiani ja onkohan käynyt niin, että olen käynyt Bangkokissa vain Baiyoke Towerin skybarissa… ja siitäkin on aikaa vuosia. Luulenpa myös, että kun seuraavan kerran päästään Bangkokiin, niin siellä on taas ihan uudet kattobaarikuviot! 😀

  Hyvä perehdytys Bangkokiin aikoville!

 • Emma / Mutkia Matkassa 21.2.2017, 08:13

  Bangkok on mulle todella tuttu ja rakas paikka, mutta jostain kumman syystä en ole käynyt yhdessäkään varsinaisessa kattobaarissa. Täytyypä korjata asia kun toukokuussa matkustan sinne seuraavan kerran 🙂

 • Merituuli 21.2.2017, 19:35

  Kattoterassit on meillekin ejdoton käyntikohde Aasiassa, tosin itselleni henkilökohtaisesti niitä on kerääntynyt vain Saigonissa (miehelle enempi muuallakin). Lastenkin kanssa on kiva mennä happy hourin aikaan, jolloin drinkit ovat edullisempia, lapsillekin löytyy mocktaileja tai vaikka smoothieita ja maisemat yleensä päivänvaloisia vaihtuen pimeyteen. Saigonista on pari koontipostaustakin kattoterasseista, sekä hyvistä että ei-niin-meidän-mieleen-olevista.

 • sari 21.2.2017, 19:37

  Ihania tuntui olevan kaikki paikat. Ruuhkainen ehkä se epämiellyttävin. Seuraavaksi itsekin koitan kiivetä näköalapaikalle auringonlaskun aikaan. Esim New Yoekissa emme siihen ennättäneet ja olisi kyllä pitänyt.

 • Teija / Lähdetään Taas 21.2.2017, 21:49

  Olen ennenkin ihastellut näitä Bangkokin kattoterassien maisemia muiden blogeista. Näihin maisemiin ei ainakaan kuvissa pääse kyllästymään.

 • Anna K. - Kaukaa haettua 21.2.2017, 23:03

  Ensimmäinen kuulosti kivimmalta, viimeisessä hienoimmat maisemat, mutta ryysis, se on kyllä ihan syvältä. En ole noissa kattobaareissa käynyt, koska Bangkokissa olen ollut yksin ja ei jotenkin tunnu kivalta mennä yksin baariin drinksuttelemaan. Oliko noissa muissakin sama noin 20 euron hintataso? Kuulostaa aika kovalta hinnalta Thaimaan hintohin nähden.

 • Anna | Muuttolintu.com 23.2.2017, 04:02

  Kattobaarit on kivoja paikkoja paeta kaupungin kaaosta. Jos ne siis ei ole tupaten täynnä, niin kuin tuo viimeinen. Näihin täytyy seuraavalla Bangkokin visiitillä tutustua. Sen verran on reissujen varrella tullut kirottua korkkareita, etten enää viitsi niitä yleensä edes pakata. Eli pääseekö noihin ihan varvassandaaleissa? 🙂

 • Pirkko / Meriharakka 23.2.2017, 21:53

  Bangkok on kokonaan vielä kokematta. Tosin kattobaarien suhteen olemme kyllä olleet yleensä laiskoja. New Yorkissa on yksi paikka, jossa käymme joka kerta, siinä Times Squaren liepeillä. Manchesterissa päädyimme kaupungin korkeimpaan hotelliin asumaan ja sitten myös sen katolle, kun nyt kerran siinä asuttiin. Samoin Riossa hotellin kattoterassi oli ok, mutta tuskin monen korttelin päähän olisimme lähteneet. Mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka sitten joskus Bangkokissa kuitenkin 🙂

 • Bangkokin hektisyyteen tulee aina silloin tällöin pieni irtiotto tarpeeseen. Kattoterassit, drinkit ja kaupunki auringonlaskussa hyvässä seurassa, siinä on hankala mennä pieleen 🙂 Kalliita ovat vain mokomat, varsinkin kun siellä tottuu tiettyyn hintatasoon niin pääsymaksu tuntuu helposti pieneltä ryöstöltä. Mutta on se silti sen arvoista ollut!

 • Johanna Hulda 24.2.2017, 15:05

  Jättäisin kyllä ihan suosiolla tuon viimeisen baarin väliin, kattoterasseilta kun lähtee hakemaan näkymien lisäksi tunnelmaa. Mulle riittäisi vähemmänkin fiini tai korkea paikka, jos siellä saisi katsella kaupunkia suht rauhassa ja nauttia samalla hyvästä drinksusta. Kivoja kuvia kuitenkin saitte muistoksi viimeiseltäkin terassilta!

 • Mira/ Exploras 24.2.2017, 15:35

  Mahtimaisemia! Bangkok on oikea klassinen esimerkki siitä, miten yövalot kaunistavat metropolin. Ollapa tuolla korkeuksissa!

 • Heidi / Maailman äärellä 24.2.2017, 18:46

  Vaikka en ole suurkaupunki-ihminen, niin näitä kattoterasseja rakastan. Ho Chi Minhissä vuosi sitten kierrettiin näitä, ja olihan ne sielläkin hinnakkaita muuhun hintatasoon verrattuna. Mutta jos ja kun Bangkokiin päädyn, niin sitten ehdottomasti näitä kiertämään. Mutta minäkin jättäisin tämän ruuhkaisimman välistä. Niin, ja sen samppanjabaarin…

 • Stacy Siivonen 24.2.2017, 19:38

  Heti piti rynnätä vastaamaan tähän ilmeiseen lempiaiheeseeni.
  Katselin Arnan korkkareita moneen kertaan, eivätkä ne niin pahalta näyttäneet. Minä olen keinunut sellaisissa, joissa tuntuu, kuin jalka olisi kiinni joissain ketunraudoissa. Mä vastustan kaiken maailman pukukoodeja, ne kuuluvat musuille, krisseleille sun muille pokemoneille, mutta muuten tykkään olla tosi casual. Ei smart casual, vaan idiot casual. Siihen ehkä on vaikuttanut se, etten saa ihrojani pakattua kunnolla minnekään, mutta sehän on tietysti asia, mistä kummallakaan teistä ei ole kokemusta ellette sitten ole joitain laihduttamisen superstaroja.

 • Terhi/Fammomatkalla.blogspot.fi 24.2.2017, 20:04

  No vihdoin olen minäkin antanut kertoa itselleni, että Bangkokin sky-baarit ovat must. Täytyy muistaa ensi kerralla Bangkokissa. Jos olen täysin rehellinen niin olen ollut Bangkokissa vain yhden ainokaisen päivän, ei siis mitään mahdollisuutta iltadrinksuille tosin kävin Baiyoke Sky baarissa päiväsaikaan.
  Valintakin baarien kesken tuntuu vaikealta, joissain ei asiakkaita lainkaan, toisissa taas liian paljon…

 • Terhi / Muru Mou 24.2.2017, 21:21

  Bangkok ja kattobaarit! <3 Näistä olen käynyt vain Vertigossa yli kymmenen vuotta sitten, ja se oli kyllä upea kokemus! Omat Bangkokin kattobaarivinkit löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/murumou/kolme-kattobaarivinkkia-bangkokiin/

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:53

   Kiitos vinkeistä! Täytyy kaivaa nämä esille seuraavalla Bangkokin-reissulla. Mainitsemistasi ainoastaan Octave on nimeltä tuttu.

 • Kohteena maailma / Rami 24.2.2017, 23:51

  Nämä Bangkokin kattobaarit on mahtavan näköisiä! Itse kun mietin, niin en ole tainnut olla yhdessäkään illalla, joskus auringonlaskun aikaan kävin jossain, minkä nimeä en kyllä muista. Yhden uuden vuoden Bangkokissa olen viettänyt ja upea mesta, täytyisi mennä kyllä uudestaan ja pian. Ja sitten ohjelmaan nämä kattobaarit drinkkeineen!

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:54

   Meilläkin tämä oli ensimmäinen kerta kun käytiin ylipäätään kattobaareissa, vaikka Bangkokissa on tullut reissattua lukuisia kertoa. Jatkossa kuuluu vakio-ohjelmaan! Tuohon kaupunkinäkymään ei vain kyllästy.

 • Lotta | Watia.fi 25.2.2017, 04:37

  Näkymä yli pimenevän suurkaupungin on aina niin hienot . Kattoterassit ovatkin juuri siksi niin ihania paikkoja illanviettoon. Kovin usein ei kuitenkaan raaski käydä, kun monesti vähän halvemmassakin maassa hinnat saattavat kattobaarissa olla melko korkeat. Välillä kuitenkin on ihana hemmotella itseään. 🙂

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:56

   Totta, hinnat on kattobaareissa hurjat normaaliin hintatasoon nähden. Mutta yhdestä drinkistä ei pääse vielä vararikkoon ajautumaan, paitsi tietysti jos matkustaa ihan minibudjetilla. Mutta on se näkymä ja tunnelma vaan niin hieno, että mielellään sitä vähän panostaakin :).

 • Pia / Lyhyenä hetkenä 25.2.2017, 18:01

  Bangkokin kaltaisissa suurkaupungissa en ole kattoterasseja kokenut, mutta onneksi niitä riittää myös Euroopassa. Istanbulissa 17-kerroksisen talon katolla sijainneesta ravintola Miklan terassilta näkymät olivat huikeat, eikä Jätkäsaaren Clarioninkaan kattoravintolasta avautuva öinen Helsinki kauaksi isosisaristaan jää. 🙂

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 07:58

   Kattoterassit ovat tosiaan upeita kaikkialla. Pitääpä laittaa tuo Istanbul-vinkki talteen!

 • Hanneli / Duunireissaaja 25.2.2017, 19:59

  Mä tykkään suurkaupungeista nimenomaan tästä kuvakulmasta. Alas kaduille en erityisemmin haikaile. Muutenkin haluan aina päästä mahdollisimman korkealle, oli se sitten linnan torni tai pilvenpiirtäjä. Ja parasta on, jos ylhäällä pääsee ulos.

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 08:00

   Me viihdytään sekä kattojen tasalla että katutason vilinässä. Meistä Arto on ihan samanlainen kuin sinä, että haluaa kiivetä mahdollisimman korkealle. Aina. Mitä jyrkempi mäki tai mitä enemmän portaita – sinne on päästävä. Ja Arna kapuaa perässä…

 • Otto Lilja 25.2.2017, 22:36

  Been there (all), done that – ja tykkäsin! Ja hei, aika timanttinen pariskunta ootte <3

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 08:01

   Ihana Otto! <3

 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 25.2.2017, 22:55

  Minulla on Bangkokista toistaiseksi kattoterassikokemusta vain alkuillassa uima-allaselosta, mutta siinäkin oli jo oma fiiliksensä ja voisin kyllä hyvin viihtyä drinksun kanssa valomerta katsellessa 🙂

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 08:02

   Oh, alkuillan uima-allassessio kattoterassilla, kuulostaa hyvältä! Meillä on yhtenä haaveena joku kaunis päivä yöpyä Singaporen Marina Bay Sandsissa ja lillua infinity-poolissa auringonlaskua ihaillen. Täytyy olla hienoa.

 • Anna / Tämä matka 26.2.2017, 08:39

  Bangkok ja kattobaarit. Toinen koettu moneen kertaan, toista ei kertaakaan.

  Niin monta kertaa kun tosiaan olemme Bangkokissa olleet, emme ole itseämme varsinaiseen kattobaarin saaneet raahattua. Siis tietenkin omassa hotellissa on ollut useinkin katolla baari, mutta sitä ei nyt tässä sellaiseksi taideta laskea ; – )

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 08:03

   Mekään ei oltu ennen tätä reissua käyty Bangkokin kattobaareissa, vaikka Bangkokissa kyllä oli reissattu monesti. Ja kyllä omankin hotellin kattobaarit lasketaan, totta kai! 🙂

 • Merja / Merjan matkassa 26.2.2017, 12:11

  Kattobaarit on ihania. Alkukuvaus kuulosti ihan meidän Madridilta viime syksynä. Tosin emme menneet taksilla vaan metrolla, mutta kun pääsimme paikalle, oli jono niin pitkä että auringonlasku meni sivu suun. No, Madridin värivaloja oli kiva silti seurata kattoterassilta skumppalasi kädessä 🙂

  • Cocoa etsimässä 21.3.2017, 08:05

   Joo, se auringonlaskun missaaminen kyllä vähän harmitti, vaikka öinen valomeri oli sekin varsin upeaa nähtävää. Ensi kerralla ajoissa! (Ja pöytävaraus sinne samppanjabaariin niin ei tartte seistä tönittävänä…)

Leave a Comment