Hitto vieköön, Ubudin vinkeistä unohtui tärkein eli herkkupossu! Meinattiin eka vaan mennä ja lisätä se tonne olemassaolevaan vinkkilistaan, mutta sitten todettiin että herkkupossu ansaitsee kyllä ihan oman postauksen.
Balilaisen keittiön yksi tärkeimmistä ruokalajeista on babi guling eli suckling pig eli vartaassa grillattu juottoporsas. Sattuipa vielä niin onnekkaasti, että Balin parasta herkkupossua saa Ubudin keskustassa sijaitsevasta Warung Ibu Okasta. Sinne siis! Tilattiin sekoituslautaset (á 30000 rupiaa eli 2,5 euroa), joissa oli vähän kaikkea: lihaa, verimakkaraa, rapeaa nahkaa ja mitä lie saparonpätkiä kera riisin ja jonkun maustehässäkän. Vartaassa hitaasti kypsytetty, kookosvedellä grillauksen aikana valeltu ja täydellisesti yrteillä ja muilla mausteilla viimeistelty possu oli taivaallista! Maistuis varmaan sullekin!
Ibu Okasta poistui onnellinen mies!
Jos ette muuten usko, niin etsikää vaikka juutuubista video, jossa itse Anthony Bourdain ylistää Ibu Okan herkkupossua. Mukana myös valmistusohjeet.