≡ Menu

10 matkakuvaa – kurkistus menneisiin reissuihin

matkakuva

Saatiin kesän korvalla pingviinimatkalaisilta kymmenen matkakuvan haaste, josta innostuttiin kovin ja joka pistettiin heti alitajuntaan muhimaan. Noh, nyt on muhiteltu kuukausi jos toinenkin, ja tuotos on kuin onkin hioutunut julkaisuvalmiiksi, heh. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja hiljaa hyvä tulee ja niin edelleen.

Tämähän on siis alun perin Journey Diary -blogin Jennan liikkeelle panema haaste, jossa ideana on kaivaa reissukuvakätköistä kymmenen kuvaa eri teemoista. Meidän valinnat osuivat tällä kertaa lähinnä maailmanympärimatkan otoksiin, mutta onpa joukossa pari ylläriäkin.

Kuva lentokoneen siivestä

Matkakuvahaaste1

Tähän kategoriaan meillä oli vain yksi vaihtoehto. Kuva itsessään ei ole mikään taideteos, mutta hetkenä tämä on mitä merkittävin. Takana on kokonainen vuosi aurinkoa, joutenoloa, uskomattomia kokemuksia. Siihenastisen elämämme paras vuosi. Olemme siis laskeutumassa Helsinki-Vantaalle vuoden mittaiselta maailmanympärimatkaltamme helmikuussa 2013. Tunnelmat koneessa vaihtelivat epäuskosta haikeuteen ja jännityksestä varovaiseen odotukseen.

Lue lisää kotiinpaluutunnelmista vuoden matkan jälkeen

Paras vahingossa onnistunut otos

Matkakuvahaaste2

Hypätäänpä tässä kohtaa maailmanympärimatkan alkuun ja Thaimaan Koh Lantalle, jossa vietimme reissun alussa parisen viikkoa. Meillä ei tuolloin ollut vielä järjestelmäkameran käyttö erityisen hyvin hallinnassa, eikä varsinkaan pimeäkuvaus pitkällä valotusajalla, mutta tällainen otos tallentui muistikortille ihan vahingossa eräänä hauskana iltana majapaikkamme Sanctuaryn baarissa. Ah, noita päiviä ja iltoja tulee muisteltua lämmöllä! Tutustuimme Sanctuaryssa muun muassa norjalaiseen pariskuntaan Larsiin ja Agnetheen, joiden kanssa tulee vieläkin silloin tällöin viestiteltyä. Ajatuksissa on ollut pistäytyä Norjassa heitä moikkaamassa, ja ehkä joku kaunis päivä tässä teemmekin sen.

Lue lisää pariviikkoisesta lepolomastamme Koh Lantalla

Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Matkakuvahaaste3

Jouduimme Méxicossa aivan yllättäen ja vastoin tahtoamme vitsikkään pelleshown päätähdiksi. Kieltä ymmärsimme vain vaivoin, mutta hemmetin hauskaa oli sekä yleisöllä että meillä. Mikäs sen hauskempaa kuin ilmapallosta tehty pippeli!

Lue lisää joulukuisesta vierailustamme Méxicossa

Luontokuva

Matkakuvahaaste4

Majoituimme Malesian Borneolla Sepilokissa Paganakan Dii -nimisessä resortissa, jonka parvekkeelta avautui huikea näkymä viidakkoon. Yhtenä päivä Arto ihaili maisemaa, mutta ihmetteli miksei viidakossa näy elukan elukkaa. Vähän aikaa tuijoteltuaan Arto alkoi erottaa lehvien lomassa elämää. Tuolla räpyttelee kolibri, tuo taitaa olla rukoilijasirkka, tuollahan lentelee parvi valtavia perhosia. Jossain kaukana puiden latvoissa pomppii apina. Yhtäkkiä suoraan nenän edessä puun oksalla istuukin tämä upea vihreä lisko. Tähän kuvaan Arnan serkku ihastui niin, että aikoi teettää siitä taulun.

Lue lisää Aasiassa bongaamistamme omituisista otuksista

Kuva yläilmoista

Matkakuvahaaste5

Vietnamin Dalat on kerrassaan eriskummallinen paikka, jossa aasialainen kitch kohtaa upean luonnon. Meille yksi parhaita kokemuksia siellä oli tämä köysirata-ajelu kuvankauniiden maisemien yllä.

Lue lisää höpsöstä Dalatista

Postikorttimaisema

Matkakuvahaaste6

Tämä kuva ei vaadi selityksiä. Australian Whitsundays ja Whitehaven Beach. Maailman kaunein paikka.

Lue lisää purjehdusreissustamme Whitsundays-saaristossa

Kuva matkaseurasta

Matkakuvahaaste7

Olemme reissanneet yhdessä jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta emme halunneet laittaa tähän toistemme kuvia. Onhan niitä jo nähty.

Olemme melko sosiaalisia tyyppejä, ja erityisesti maailmanympärimatkalla tuli hengattua paljon muiden reissaajien kanssa. Tämä ryhmä rämä on jäänyt erityisesti mieleen ja sydämeen, heidän kanssaan taitoimme yhteistä matkaa kohti Australian punaista keskustaa yli viikon ajan. Naurettiin vedet silmissä, hassuteltiin, vakavoiduttiinkin ehkä hetkeksi, mutta ennen kaikkea seilattiin samassa veneessä tämän valtavan hiekkameren aavalla ulapalla. Porukka hitsautui sen verran hyvin yhteen, että yhteyttä on pidetty säännöllisesti sosiaalisen median kautta, ja ensi kevääksi on sovittu tapaaminen Lontooseen!

Lue lisää eeppisestä matkastamme Australian punaiseen keskustaan

Fiilistelykuva palmun alta

Matkakuvahaaste8

Kuvassa ei näy palmua, mutta se on kenties otettu palmun alta…

Tämä on yksi maailmanympärimatkamme ikimuistoisimpia päiviä. Aurinkoinen päivä, jonka trooppinen rankkasade keskeyttää yllättäen. Tätä kuvaa katsoessamme muistamme elävästi sen lapsenomaisen riemun, joka meidät valtaa, kun raskaat sadepisarat alkavat ryöpytä päällemme. Niin täydellistä ja kokonaisvaltasta onnentunnetta kuin tuossa hetkessä koimme, sitä ei unohda koskaan.

Lue lisää onnentäyteisistä päivistämme paratiisissa. Tuo kirjoitus on muuten mielestämme kaikkien aikojen paras blogikirjoituksemme.

Hyvää huomenta -kuva

Matkakuvahaaste9

Ahhahahahhahahahhaha! Päätettiin ilahduttaa teitä yllärikuvalla vuosien takaa! Tässä ollaan Bangkokissa vuonna 2006.

Kuten kuvasta ehkä näkyy, tätä seesteistä aamuhetkeä edeltävät railakkaat tunnit Bangkokin yössä. Pikkukujaselta löytynyt muovituolibaari, karaokea, paikallisia tuttavuuksia, puolin ja toisin tarjottuja viskipulloja… Good times!

Tästä reissusta ei luonnollisesti ole blogijuttua linkattavaksi, sillä tapahtumat sijoittuvat aikaan kauan ennen blogimme syntyä, mutta kiinnostaisikohan teitä mahdollisesti lukea näistä meidän vanhoista seikkailuista?

Lempikaupunkimme

Baixa_auringonlasku

Kaikki odottivat varmasti Barcelona-kuvaa, mutta nyt pääsi käymään niin, että Lissabon kiilasi ohi! Ainakin hetkellisesti. Ehkä kyse on pikaisesta ihastuksesta, jonka laannuttua palaamme jälleen vanhan rakkaamme syleilyyn, mutta tiedä vaikka tästä syntyisi vuosisadan rakkaustarina…

Lue lisää viimekesäisistä seikkailuistamme Lissabonin Baixassa, Alfamassa ja Mourariassa, Chiadossa ja Bairro Altossa sekä parhaasta nauttimastamme kala-ateriasta. (Lisää Lissabon-juttuja on vielä muuten tulossa!)

Emme enää tässä vaiheessa haasta ketään, sillä eivätköhän kaikki kynnelle kykenevät ja asiasta kiinnostuneet ole jo ehtineet osallistua. Jenna on itse asiassa ehtinyt pistää liikkeelle jo jatko-osankin uusilla teemoilla, eli seuraavaa matkakuvahaastetta odotellessa!

{ 6 comments… add one }
 • Marikka 8.11.2015, 18:47

  Aikoo! Mä oon vaan hidas!

  • Cocoa etsimässä 9.11.2015, 13:39

   😀

 • Tomi 10.11.2015, 16:04

  Todella hauskoja kuvia! Ja hyvä idea, todella rajallinen määrä kuvia. Täytyy koittaa 🙂

  • Cocoa etsimässä 11.11.2015, 10:42

   Kiitos! Rajallisuus tässä olikin isoin haaste, ehdokkaita oli paljon enemmän kuin valittuja :).

 • Anna 28.11.2015, 05:52

  Hyviä kuvia ja hauskoja juttuja. Oon itse käynyt Whitsundaysilla kahdesti ja molemmilla kerroilla oli sateinen sää, eikä paikka sen takia kuvissa oikein tahdo näyttää yhtä hienolta kun noissa teidän kuvissa!

  • Cocoa etsimässä 1.12.2015, 10:13

   Kiitos! Eipä ole tullut muuten mieleenään, että Whitsundaysilla voisi olla sateista! Toivottavasti pääset sinne vielä kolmanne kerran, ja jos sitten sattuisi aurinkoinen keli :).

Leave a Comment